De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het plaatsje Cardrona is wereldberoemd vanwege zijn zgn. ‘Bra Fence'. Een hek om een weiland waarin bh's hangen van toeristen e.d. Zo hebben mensen vanuit de hele wereld hun bh opgestuurd met de vraag of deze ook opgehangen kon worden.

Voorpret

Handig voor backpackers budgettips waarmee je heel goedkoop Nieuw Zeeland kunt ontdekken.

Backpacken in Nieuw Zeeland

Backpacken in Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland is een ideale bestemming om te backpacken. Het land is veilig, het vervoer is goed geregeld en de accommodaties zijn betaalbaar. Bovendien valt er genoeg te zien en te doen! Zo kent het land een grote verscheidenheid aan indrukwekkend natuurschoon.

Maar Nieuw-Zeeland is ook het land voor de avontuurlijke reiziger. Je kunt er de meest bizarre extreme sporten beoefenen. Lees op deze pagina handige tips en praktische info voor een onvergetelijke backpack ervaring down under.

Backpacken Nieuw Zeeland? Goedkoop slapen!

Een hostel is onder backpackers de meest populaire plek om te overnachten. Je vindt ze overal in Nieuw-Zeeland. Vaak maken ze deel uit van een overkoepelende organisatie, zoals BBH, VIP of YHA. Als je lid wordt van zo'n organisatie krijg je korting op overnachtingen e.d. Een overnachting kost gemiddeld $ 20,- (€ 9,-)

In een hostel zijn over het algemeen aanwezig: een gezamenlijke keuken en doucheruimtes, maar ook een wasmachine, een droger, telefoons en internet tegen betaling. Houd er rekening mee dat er meestal geen deken of dekbed standaard aanwezig zijn; je kunt ze huren of uiteraard gewoon je eigen slaapzak meenemen.

Een goedkoper alternatief voor een hostel is kamperen. De meeste campings zijn goed verzorgd en voorzien van veel faciliteiten. Het is in Nieuw-Zeeland zelfs mogelijk om gratis in het wild te kamperen. Meer budget accommodatie tips: Nieuw Zeeland budgettips. Heb je een keer wat meer te besteden? Bekijk dan onze bijzondere overnachtingen

Vervoer opties voor backpackers

Auto huren in Nieuw Zeeland
Een auto huren kost gemiddeld $ 45, - (€ 20,-) per dag en een liter benzine kost gemiddeld $ 1,20 (€ 0,55). Vergelijk wel altijd even meerdere autohuur aanbieders bijvoorbeeld via World Ticket Center waar je alle maatschappijen naast elkaar vindt. Ook one-way autohuur is mogelijk; hierbij huur je een auto in bijvoorbeeld Auckland en lever je hem in Christchurch weer in.

Auto kopen
Je koopt een auto van bijvoorbeeld een particulier of op een autobeurs. Houd er wel rekening mee dat er bijna geen verzekeringsmaatschappij is, die je wil verzekeren. Neem voor de zekerheid je internationale rijbewijs mee en vergeet onderweg niet op tijd te tanken.

Vliegtuig
De snelste en goedkoopste manier om je over een lange afstand te verplaatsen is het vliegtuig. Nieuw-Zeeland kent een uitgebreid netwerk van relatief goedkope vluchten.

Trein
Heb je wat meer tijd en wil je onderweg van het landschap genieten? Dan is de trein het perfecte vervoersmiddel. Het netwerk is echter nog niet goed ontwikkeld en een treinrit is relatief duur. De Tranzalpine Express is een fascinerende rit.

Bus
De bus is een goed middel om jezelf mee te laten vervoeren. De bussen zijn schoon en rijden redelijk op tijd. Een kaartje kopen in de bus is onmogelijk; deze koop je bij de lokale I-site (VVV-kantoor). Geef ook van tevoren aan bij welke halte je eruit moet, want soms doet de bus niet alle haltes aan.

Magic bus en Kiwi Experience
Deze busoperators bieden een pakket aan, waarbij je zelf een route kunt uitstippelen voor je rondreis door Nieuw-Zeeland. Je wordt altijd afgezet bij een hostel en de bussen doen alle highlights van het land aan. Een leuke manier van reizen als je andere mensen wilt ontmoeten of als je in korte tijd zo veel mogelijk wilt zien.

Camper
De camper is een populaire manier om rond te reizen. Deze manier van reizen is vaak te prijzig voor een backpacker. Toch hebben wij enkele goede tips! Lees meer over rondreizen door Nieuw-Zeeland met een camper.

Liften
Liften is in Nieuw-Zeeland goed mogelijk, je neemt echter altijd een risico. Een alternatief is ‘carpoolen'; kijk op het prikbord van een hostel voor oproepen van mensen die de brandstofkosten willen delen als er mensen meerijden.

Werken in Nieuw-Zeeland

Als je een Working Holiday Visum hebt, mag je betaald werk doen in Nieuw-Zeeland. Werk zoek je voornamelijk in en rond de grote steden, bijvoorbeeld via uitzendbureaus of advertenties. Ga ervan uit dat je geen 'serieuze baan' vindt, maar dat je met simpel werk met een laag loon genoegen moet nemen. Voorbeelden zijn: fruit plukken, werk in een wijngaard, verkoper in een winkel of werk in de horeca.

Als je geen werkvisum hebt, is werken tegen kost en inwoning een leuke optie. Vaak gebeurt dit op boerderijen of fruitfarms.

Visum Nieuw Zeeland

Alleen als je langer dan 3 maanden in Nieuw Zeeland wilt blijven en / of er gaat werken of stage lopen heb je een visum voor Nieuw Zeeland. Voor informatie kun je terecht bij de ambassade van Nieuw-Zeeland, Eisenhowerlaan 77N, 2517 KK, Den Haag.

Je budget in Nieuw-Zeeland

Over het algemeen kun je de prijzen vergelijken met de prijzen in Nederland. Benzine, auto's en eten zijn echter vaak wel goedkoper. Nieuw-Zeeland is een prima bestemming voor een klein budget.

Het is mogelijk om te ‘overleven' met $ 40,- (€ 18,50) Uiteraard kun je je verblijf in Nieuw-Zeeland zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. De hoge kosten liggen voornamelijk in de activiteiten die je zult ondernemen.

Meer Nieuw-Zeeland tips en info

Lees ook onze budgettips voor het geval je door je geld heen raakt tijdens je backpack avontuur. En bekijk ook de tips om een betaalbaar vliegticket naar Nieuw-Zeeland te vinden.

Wil je lezen welke hoogtepunten van Nieuw-Zeeland je echt niet mag missen? Bekijk onze Nieuw-Zeeland top 10

Wil je de adrenaline door je lijf laten pompen? Bezoek dan de avonturenstad Queenstown!

Backpacken op een andere bestemming dan Nieuw-Zeeland? Kijk eens in de reisgids met echte backpackbestemmingen als Indonesie, Alaska en Australie!

0
shares