De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Australie wordt al meer dan 50.000 jaar bewoond door Aborgininals. Dit is het oudste volk ter wereld!

Voorpret

Vraag hierboven het gratis magazine voor backpackers aan! Het zit vol handige tips voor jouw reis door Australie en leuke verhalen van andere backpackers.

Backpacken door Australie

Backpacken door Australie

Is backpacken in Australie altijd al jouw droom geweest? Pak dan je rugzak, lees onze tips over backpacken in Australie en laat je droom uitkomen! Je ontdekt een prachtig landschap, ontmoet andere backpackers en reis zolang als je wilt door dit geweldige land!

Budget accomodaties voor Backpackers

Hostel - Voor een overnachting in een hostel met ongeveer 4 tot 8 anderen betaal je ongeveer 10 euro per nacht. Slaap je liever in je eentje, dan ben je 18 tot 30 euro kwijt en slaap je met z'n 2en op een kamer, dan betaal je ongeveer evenveel als voor een eenpersoonskamer. Ook erg handig: Als je voor een week boekt, mag je vaak 1 keer gratis overnachten.

Camping - Kamperen is leuk en goedkoop. Je kunt met z'n 2en voor 5 euro een campingplekje bemachtigen. Tip: koop je tent in Australie: veel goedkoper! Je kunt op bijna alle campings barbecueën.

Appartement - Heb je meer geld te besteden, dan kun je ook een appartement huren met veel mensen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een 4 persoonsappartement te huren en er met z'n 8en te slapen. Dat kost dan ongeveer 50 euro per week.

Vervoer in Australie

Backpackers kunnen op veel verschillende manieren rondreizen in Australie. Zo kun je met de bus, een auto, het vliegtuig en met de trein van de ene plek naar de andere reizen. Elk vervoersmiddel heeft zijn voor- en nadelen.

De bus - Er zijn verschillende soorten buspassen te koop, voor bepaalde trajecten of in te delen naar jouw keuze. Er zijn zelfs passen voor minder dan 300 euro waarmee je een jaar lang duizenden kilometers kunt rijden. Tip: vraag aan de Australiers in de bus wat de mooiste plekjes zijn! Meer commercieel maar ook leuk: Wayward Bus en Oz Experience, deze bussen rijden langs de mooie plekjes van Australie en je kunt uitstappen waar je maar wilt.

De auto - Je kunt zelf een auto kopen in Australie, maar legt lange afstanden af en de auto heeft dus vaak onderhoud nodig. Laat je van te voren dus goed informeren en kies een goede auto uit! Je koopt een redelijk goede auto vanaf 1000 euro.

De trein - Als je wat van Australie wil zien is het geweldig om de trein te nemen. Er zijn namelijk een paar erg bekende en mooie trajecten. Reizen met de trein is niet goedkoop, maar let op kortingen of koop een pas waarmee je voor ongeveer 400 euro 30 dagen door het hele land kan reizen. 3 mooie routes: Indian Pacific, The Ghan (dwars door de woestijn van Darwin naar Alice Springs of Adelaide) en de Sunlander.

Het vliegtuig - Wil je in een keer van de ene kant van Australie naar de andere kant? Dan kun je een binnenlandse vlucht pakken en ben je zo op jouw plek van bestemming. Natuurlijk kost deze manier van reizen wel meer geld. Je vliegt al voor 50 euro binnen Australie. Het kan echter ook de moeite zijn om in Nederland vliegtickets naar Australie met meerdere tussenstops te boeken.

Per camper - Een reis per camper door Australie kun je zo duur maken als dat je zelf wilt. Met een camper heb je natuurlijk geen hotel meer nodig! Kijk bij de camper Australie tips voor de beste budgettips, huurmogelijkheden en camperreis Australie aanbiedingen.

Liften - Natuurlijk kun je ook liftend door Australie trekken, maar wel anders dan in Nederland. Je reist dan namelijk mee met andere backpackers en deelt dus ook de benzinekosten. Hang een briefje op in je hostel met je naam en bestemming: grote kans dat je een lift krijgt. Let op: maak goede afspraken!

Visum Australie + andere must brings

Visum Australie 
Kijk hier voor informatie over het aanvragen van een visum. Alleen als je langer dan 3 maanden weg wilt, stage in Australie wilt lopen, er wilt werken of oorspronkelijk van niet-Nederlandse afkomst bent kan de aanvraag soms wel meerdere weken duren! Regel je visum voor Australie dus altijd ruim vooruit. Check altijd even bij de ambassade voor de juiste informatie over het visum voor Australie!

Dit neem je mee:
Paspoort, rijbewijs (internationaal), europas om te pinnen, creditcard, kopie reisverzekering, polis van ziektekostenverzekering, cv als je wilt werken, kopie van diploma's, dagelijkse kleding, zakmes, fototoestel, pen en papier, zaklamp, EHBO spullen, wandelspullen en natuurlijk een goede rugzak!

En nog 1 laatste tip! Sluit een goede reisverzekering af die alles dekt, als je bijvoorbeeld gevaarlijke sporten wilt gaan beoefenen is dit van belang!

Geldweetjes

Hieronder vind je een boodschappenlijstje met prijzen in Australische Dollars, ook hebben we de prijzen voor je omgerekend in euro's. Zo krijg je een idee van de goedkoopste producten in de supermarkten van Australie.

Een brood: 1.90 Au Dollars - 1 euro
Een liter melk: 1.30 Au Dollars - 0.65 euro
Een kilo kaas: 5.50 Au Dollars - 2.80 euro
Een pak koffie: 5.00 Au Dollars - 2.50 euro
Tandpasta: 1.30 Au Dollars - 0.70 euro
4 liter wijn: 12.00 Au Dollars - 6.10 euro
Een doos bier: 33.00 Au Dollars - 17 euro

Vlees is goedkoop in Australie, zo betaal je maar 3.50 euro voor 1 kilo gehakt! Echt lekker brood is daarentegen duur en moeilijk te vinden.

Werken in Australie

Om genoeg geld te hebben kiezen veel mensen ervoor om te werken tijdens het backpacken in Australie. Het is voor jongeren tot 30 jaar mogelijk om een Working Holiday Visum aan te vragen. Daarmee kan je een jaar lang werken en reizen door Australie. Er is wel een voorwaarde verbonden aan het verkrijgen van dit visum, je moet namelijk d.m.v. een kopie van een bankafschrift, kunnen aantonen dat je over minimaal 3200 euro beschikt.

Het zoeken van een baan in Australie kan lastig zijn. Je hebt een Tax File Number nodig als je wilt werken. Je kunt dat nummer aanvragen bij de ATO en ontvangt dan een formulier. Niet alles is dan gelijk geregeld, maar met het formulier dat je bij aanvraag ontvangt kun je al werken. Binnen enkele weken ontvang je je Tax File Number. Blijf je langer dan 6 maanden in Australie, dan heb je het recht op belastingteruggave, maar dan moet je wel in Nederland zijn uitgeschreven bij je gemeente en in Australie zijn ingeschreven op een adres.

Meer weten over Australie?

Wil je meer informatie over Australie, de mooiste steden en de plekken die je niet mag missen? Neem een kijkje op onze pagina over reizen in Australie! Ook algemene informatie over Australie, zoals geldzaken en de beste reistijd vind je hier.

Backpacken op andere bestemmingen? Kijk eens in de backpackers reisgids Nieuw-Zeeland, Indonesie en Alaska.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares