De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Kawakawa het meest gefotografeerde toilet ter wereld staat; de Hundertwasser. Muren met Picasso-achtige patronen, glas in lood-ramen en nergens een rechte lijn te bekennen. Er groeit zelfs een boom midden in het gebouw

Voorpret

Bekijk hier de strijddans van de Maori's: de haka!

Rondreis Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland

Een reis door Nieuw-Zeeland is als een wereldreis. Er valt veel te beleven in dit indrukwekkende land en je zult een prachtige ervaring rijker zijn na een rondreis door Nieuw-Zeeland. Een keuze maken uit al dat moois zal echter niet gemakkelijk zijn, maar wij helpen je daar graag mee!

Nieuw-Zeeland> rondreis highlights

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee hoofdeilanden, die bestaan uit afwisselende landschappen en een overweldigende natuur. Naast deze indrukwekkende natuur zijn er uiteraard ook bruisende en gezellige steden te vinden.

Behalve genieten van de natuur biedt Nieuw-Zeeland veel avontuurlijke uitdagingen. In het avonturencentrum Queenstown zijn de mogelijkheden om de adrenaline door je lichaam te laten stromen onbegrensd. Wil je het wat rustiger aan doen? Ga dan walvissen, pinguïns en dolfijnen spotten of maak kennis met de interessante Maori-cultuur.

Nieuw-Zeeland > rondreizen met een camper

Een rondreis door Nieuw-Zeeland kan op verschillende manieren. Meer over het vervoer in het land, lees je op de Nieuw-Zeeland backpackpagina.

Met een ruim budget en beperkte tijd, is de camper het ideale vervoersmiddel. Maar ook als je rondreist met kinderen is een camper erg praktisch. Je kunt immers gaan en staan waar je maar wilt.

Een camper huren is in het hoogseizoen vrij prijzig. Daar staat wel tegenover dat je bespaart op de kosten voor overnachtingen. Je kunt gratis in de ‘middle of nowhere' overnachten. Lees alle camper Nieuw-Zeeland tips!

Verken Nieuw-Zeeland op een Harley!

Boek een individuele tour en zoef ontspannen langs schitterende baaien of door het ruige bergachtige landschap. Of kies voor een groepstour, waarbij je accommodatie geregeld is en je begeleid wordt door een ervaren gids die je alles vertelt over de omgeving.

Nationale parken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland telt 13 nationale parken met een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Van thermische gebieden met spuitende geisers, rokende vulkanen en kokende modderpoelen tot besneeuwde bergen afgewisseld met groene heuvels aan een groenblauwe oceaan. Fjorden en imposante gletsjers, maar ook regenwouden met watervallen en turkooizen rivieren sieren het landschap.

Steden in Nieuw-Zeeland

Toeristen gaan over het algemeen niet naar Nieuw-Zeeland om stedentrips te maken. De overweldigende natuur wint het van de steden. Toch kent Nieuw-Zeeland wel een aantal gezellige en bruisende steden. Zoals bijvoorbeeld de grootste stad Auckland en de hoofdstad Wellington op het Noordereiland of de avonturenstad Queenstown en het 'Engelse' Christchurch op het Zuidereiland.

Activiteiten in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland valt genoeg te zien en te doen; voor jong en oud. Zo is Nieuw-Zeeland het land van de extreme sporten en kunnen avontuurlijke reizigers hun hart ophalen. Maar ook als je het wat rustiger aan wilt doen, valt er genoeg te beleven. Zo kun je urenlang wandelen in de natuur, terwijl je geniet van de schitterende landschappen.

Of wat dacht je van dieren spotten? Ga op zoek naar dolfijnen, walvissen, pinguïns of kiwi's! Daarnaast is een kennismaking met de fascinerende Maori-cultuur met zijn prachtige legendes erg leuk. En sla ook een tour langs verschillende Lord Of The Ring-locaties niet over of overnacht in een Hobbit hotel.

Eveneens een aanrader is de legendarisch treintocht met de Tranzalpine van Christchurch naar Greymouth. Je rijdt langs adembenemende landschappen! Of overnacht 's nachts in een van de bijzondere accommodaties die Nieuw-Zeeland rijk is.

Reizen naar Nieuw-Zeeland? paspoort & visum info

Voor Nieuw Zeeland heb je een paspoort nodig dat tot minimaal drie maanden na vertrek vanuit Nieuw Zeeland geldig is. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Tevens moet je een retourticket hebben en laten zien dat je over voldoende geld beschikt om je verblijf in Nieuw Zeeland te bekostigen.

Daarnaast heb je ook een visum nodig. Voor verblijven korter dan 3 maanden vul je bij aankomst op het vliegveld in Nieuw Zeeland een Arrival Card in met je persoonlijke gegevens. Hiermee krijg je een Visitors Permit waarmee je maximaal drie maanden in Nieuw Zeeland kunt verblijven.

Wil je langer dan drie maanden in Nieuw Zeeland verblijven? Neem dan contact op met de Nieuw Zeelandse ambassade in Nederland. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de Ambassade van Nieuw Zeeland.

Praktische informatie Nieuw-Zeeland

Vluchtduur en vliegtickets Vanaf Schiphol of Brussel is het minimaal 17 uur vliegen naar je bestemming in Nieuw Zeeland. Meer informatie over vliegen naar Nieuw Zeeland, de transfer en tips om goedkoop tickets te boeken. 

Valuta De munteenheid van Nieuw Zeeland is de Nieuw Zeelandse dollar. 1 Nieuw Zeelandse dollar is ongeveer 0,68 Euro
Pinnen en creditcard Pinnen kun je over het algemeen in elke plaats. Er zijn verschillende pinautomaten zoals de ATM en de ANZ. Het kan voorkomen dat je voor het pinnen transactiekosten moet betalen. Dit verschilt per bank. Ook creditcards als VISA en Mastercard worden vrijwel overal in Nieuw Zeeland geaccepteerd. Heb je een creditcard met pincode, dan kan je hier ook terecht.
Banken Banken zijn over het algemeen geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur.
Fooi Fooien zijn in Nieuw Zeeland niet gebruikelijk. Je kunt ze wel geven als de service goed is, maar het wordt niet van je verwacht.

Gezondheid en vaccinaties Inentingen voor Nieuw Zeeland zijn niet nodig. Waar je in Nieuw Zeeland mee uit moet kijken, is met de zon. Neem een goede zonnebrand mee, door de heldere lucht en dunne ozonlaag verbrand je snel.

De gezondheidszorg in Nieuw Zeeland is uitstekend. Er zijn veel openbare maar ook prive ziekenhuizen te vinden die aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Mocht je in een ziekenhuis terechtkomen moet je wel gelijk contant betalen. Neem dan ook direct contact op met je zorgverzekeraar zodat zij de betaling kunnen regelen.

Telefoneren Vanuit Nieuw Zeeland bel je het goedkoopst vanuit een telefooncel. In boekwinkels en kiosken zijn hiervoor telefoonkaarten te koop. Wil je met je mobiel bellen? Neem dan even contact op met je provider of dat mogelijk is en wat de beltarieven zijn.
Telefoneren naar Nieuw Zeeland Toets 0064 en dan het telefoonnummer zonder 0.
Telefoneren vanuit Nieuw Zeeland Toets 0031 en dan het netnummer zonder 0.
Landelijk alarmnummer  Het landelijk alarmnummer is 111 en is 24 uur per dag gratis te bereiken. Dit is voor politie, brandweer en ambulance.

Tijdverschil met Nederland 11 uur later
Taal Engels en Maori
Voltage 220 volt.

0
shares