De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vliegtickets Christchurch

vliegen
Vliegreis Christchurch
vanaf 1,092,-

Hotels in Christchurch

hotels
Hotels in Christchurch
vanaf 39,-

Wist je dat...

De Victoriaanse gebouwen, monumenten en parken in Christchurch herinneren sterk aan het Britse koloniale verleden. Er rijden zelfs gerestaureerde historische Engelse trams langs de hotspots van de stad!

Voorpret

Bekijk welke evenementen en festivals er in Christchurch zijn tijdens jouw bezoek.

Christchurch

Christchurch

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Deze gezellige stad, ingeklemd tussen de zee en de bergen, is de toegangspoort tot een schitterende omgeving. Je bent binnen no-time aan de kust of in de met sneeuw bedekte Alpen.

NZ Christchurch > Cathedral Square

Het hart van de stad, het gezellige Cathedral Square, wordt gedomineerd door de oude Christ Church Cathedral. Vanaf de toren van de kathedraal heb je een mooi uitzicht over de stad. Het plein is een populaire ontmoetingsplek waar de hele dag wel iets te zien of te beleven valt.

Zo staat er een levensgroot schaakbord, waar vaak tot 's avonds laat een potje schaak gespeeld wordt onder het oog van een grote groep toeschouwers. Ook staan er fruitstalletjes en worden er schilderijen verkocht door kunstenaars.

Tip: Kom rond het middaguur naar het plein om te zien hoe sprekers hun boodschap verkondigen op een keukentrapje of een sinaasappelkist. De beroemdste spreker is de ‘Wizard of Christchurch'. Helaas verkondigt hij nog maar zelden zijn boodschap; de excentrieke spreker in tovenaarspak is tegenwoordig met pensioen.

NZ Christchurch > Arts Centre

Op loopafstand van Cathedral Square ligt het Arts Centre, het creatieve en culturele centrum van Christchurch. Het centrum ligt verspreid over een aantal gotische gebouwen op een voormalig universiteitscomplex. Slenter door de galeries of speciaalzaken met kunst, sieraden en gebruiksvoorwerpen uit Nieuw-Zeeland.

Vlak naast het Arts Centre ligt het opvallende museum de Christchurch Art Gallery. Je kunt er interessante tentoonstellingen zien en de toegang is gratis!! Lees voor meer gratis musea in Nieuw-Zeeland de budgetpagina.

Tip:bezoek het Arts Centre in het weekend. Er is dan in de buitenlucht een kleurrijke kunst- en levensmiddelenmarkt, waar straatartiesten optreden. Combineer je bezoek met een uitgebreide lunch op het terras van Annies Wine, Bar & Restaurant.

Punteren in Christchurch

Christchurch staat bekend als de "City of Gardens' Het bekendste park is het uitgestrekte Hagley Park, het op 5 na grootste stadspark ter wereld. Een prima plek voor een picknick of een potje rugby. In de zomer vinden er veel openluchtconcerten plaats.

Onderdeel van het park zijn de beroemde botanische tuinen, waar je prachtige planten en bomen uit alle windstreken kunt bewonderen. Het is een aanrader om bij goed weer te gaan ‘punteren' over de kronkelende rivier de Avon.

Meer aanraders in Christchurch

International Antarctic Centre
In de 'Antarctic Storm Chamber' beland je in een koude Antarctische sneeuwstorm met windsnelheden tot 40 km per uur. Vergeet niet om in de ruige Hagglund te stappen; het vervoersmiddel op de wetenschappelijke bases in Antarctica. Erg leuk als je met kinderen door Nieuw-Zeeland reist.

Overnachten in een voormalige gevangenis
Jailhouse Accommodation is een uniek hostel dat je gelukkig weer kunt verlaten wanneer je dat wilt. Laat als souvernir een echte ‘mug shot' maken. Dit is een foto die in Amerikaanse series wordt gemaakt voordat de verdachte achter slot en grendel gaat.

Southern Encounter Aquarium & Kiwi House
Hier kun je zelfs midden in de stad de kiwi bewonderen. De schuwe nachtdieren zijn echter niet altijd makkelijk te zien.

Cruise naar Banks Peninsula
Vanaf Christchurch is het mogelijk om een boottocht langs dit prachtige schiereiland te maken. Als je geluk hebt, kom je misschien wel dolfijnen, pinguïns of zeehonden tegen.

Meer Nieuw-Zeeland tips en info

Wil je naast deze bruisende stad nog meer van het Zuidereiland ontdekken? Bekijk dan eens de hoogtepunten van het Zuidereiland of lees over de mooiste nationale parken. Verblijf je voor langere tijd in Nieuw-Zeeland? Bekijk dan ook de highlights van het Noordereiland.

Niet zo veel geld te besteden tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland? Lees dan ook onze budgettips. Wil je met je kinderen naar Nieuw-Zeeland? Lees dan tips en info voor als je gaat rondreizen met kinderen.

0
shares