De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Autotrein Italie

Autotrein Italie

De autotrein naar Italie is ideaal als je een autovakantie of rondreis per auto door Italie wilt maken. Je stapt in Lille of Düsseldorf op de autoslaaptrein en je vakantie begint meteen!

Hier tref je informatie over de dienstregeling van de autotrein, services en tarieven en natuurlijk tips m.b.t. de routes waaruit je kunt kiezen voor je reis.

Autotrein Italie - Verona, Bolzano of Alessandria

Met de autoslaaptrein heb je de keuze uit de volgende bestemmingen in Italie:

Met de autotrein naar Italie op Wintersport  In de winter brengt de autotrein je via Innsbruck naar een groot aantal skigebieden in Italië. Tip: Hoe vroeger voor vertrek je jouw autotrein reservering maakt hoe groter de kans is dat je voor een voordelig actietarief kunt reizen. Helaas is de autoslaaptrein Innsbruck - Italie gestaakt. 

Het beste alternatief is de autoslaaptrein van de Franse Spoorwegen. Deze brengt je met je auto op de trein van Parijs naar het Franse Briancon of Nice. Van daaruit zit je binnen 30 minuten over de grens van Italie! Update redactie mei 2016 - deze autotrein is helaas met zijn dienstverlening gestopt.

Per autotrein richting Piemonte 
Piemonte is een van de mooiste regio's in het Noorden van Italie. Bovenstaande autotrein brengt je naar Briancon en vandaaruit zit je met 1,5 uur in Piemonte. Perfect voor een rondreis langs de wijnboerderijen of een bezoek aan Genua of Turijn!

Per autotrein naar Verona Verona is een schitterende stad, strategisch gelegen vlakbij het beroemde Gardameer, tussen Milaan en Venetie. Daarom is de autoslaaptrein Verona ook zeer populair als startpunt voor een autovakantie of rondreis door Italie. Helaas is de route van de autoslaaptrein naar Verona gestaakt. 

Goedkoper? Vliegen + auto huren  Hou je hersens erbij want zeker in het hoogseizoen is het soms goedkoper om vliegtickets te boeken en lokaal een auto te huren dan met de Autotrein te gaan. Op vliegen naar Milaan zie je bijvoorbeeld dat je meestal al een retour ticket ruim onder de 100,- boekt!

Reken je mee? Als je bijvoorbeeld met 2 personen met de DB autotrein van Dusseldorf naar Alessandria reist ben je snel 650,- verder. In vergelijk bespaar je dan met vliegen (2 personen 200,-+ voor 7 dagen autohuur 250,-) ruim 200,- op je reis! Die kan je in Italie natuurlijk leuker gebruiken! Neem dit dus altijd mee in je vergelijk. 

Autoslaaptrein Italie - service en type kaartjes

Met de autotrein naar Italie begint je vakantie heerlijk ontspannen. Je stapt met je auto op de autoslaaptrein in Dusseldorf of Lille op circa 250 km vanaf Utrecht, dus vanaf de meeste plaatsen in Nederland in 2 a 2,5 uur te bereiken, en je vakantiegevoel begint meteen!

Slapen in de autoslaaptrein
De service in de trein is prima en je kiest zelf hoe je wilt reizen. Je kunt losse plaatsen boeken in de autotrein met comfortabele stoelen waar s'nachts ligbedden van worden gemaakt of een een aparte zit / slaapcoupé reserveren. Tip: vanaf 4 personen is een privé-coupé meestal niet duurder dan losse plaatsen boeken!

Heerlijk ontbijten in de autotrein Het ontbijt is zowel bij TGV als DB inbegrepen bij de prijs van je autotrein kaartje.

Zet je auto op de autotrein en ....ga zelf vliegen! Voor wie helemaal niet gek op treinreizen is maar wel graag zijn auto in Italie bij zich wil hebben is er een handige service. Je mag namelijk ook je auto alleen per autoslaaptrein laten reizen.

Autotrein Italie - tarieven, kortingen en tips: autoslaaptrein reserveren

Tarieven autotrein Italie Kinderen tot 6 jaar reizen gratis mee in de autotrein als ze geen eigen plaats nodig hebben. Alle kinderen t/m 14 jaar hebben overigens recht op 50% korting op de reguliere tarieven van de autoslaaptrein.

Met de speciale Autotrein aanbieding reizen auto en bestuurder per autotrein vanaf € 79,- . Dat is natuurlijk een laagseizoen tarief en volgende passagiers betalen extra. Let op:  om te profiteren van dit soort goedkope autoslaaptrein aanbiedingen moet je er wel heel vroeg bij zijn .

Autotrein Italie tips

1. Wie de autoslaaptrein online reserveert krijgt korting op het normale tarief bij DB, de Alpenexpress en gratis extra's bij TGV!

2. Zit je min of meer aan een vertrekperiode vast of wil je in een vakantie reizen met de autoslaaptrein? Vroege boekers hebben dan de ruimste keuze uit de goedkoopste autotrein tickets.

3. Als je lastminute de autotrein naar Italie boekt bij TGV kan je tot 20% korting ontvangen voor reizen op maandag t/m donderdag. Ook een retourtje op de TGV autotrein is circa 20% voordeliger!

Meer Italie vakantie tips? Blader voor informatie over de mooie steden en streken in Italie ook even door onze online Italie reisgids. Twijfel je nog tussen de autotrein en vliegen naar Italie? Hier tref je 6 supertips om goedkope vliegtickets naar Italie te vinden! Wanneer reizen naar Italie? Ontdek hier de beste reistijd voor jouw Italie bestemming.

Geen auto mee naar Italie, maar wel per trein reizen? Lees onze tips hoe je vanuit Nederland per trein naar Milaan reist en daar je vakantie doorbrengt (bv. in combinatie met Venetie of het Comomeer!) of hoe je je reis door Italie verder kunt plannen.

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews