De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Australie een totale landoppervlakte van ruim 7,5 miljoen km2 en een kustlijn van meer dan 36.000 km heeft.

Tijdens je reizen door Australie kom je door woestijn, maar in het noordoosten kan je ook prachtige regenwouden vinden. Op rondreizen door het binnenland trek je ook door steppe- en savannegebied.

Voorpret

Lees alvast alles over de grote steden in Australie zoals Perth en Adelaide

Australie reizen

Australie reizen

Door Australie reizen is sinds jaar en dag favoriet onder backpackers maar ook voor een avontuurlijke familie vakantie of rondreis per camper heeft Australie heel veel te bieden! Hier tref je tips voor het plannen van je reis naar Australie; van de hotspots in de steden Sydney en Melbourne, tot reizen door de Outback! Naar Australie met een klein budget? Kijk dan zeker even bij de tips om goedkope tickets voor Australie reizen te vinden!

Australie reizen tips > de hoofdstad Sydney

Een bezoek aan de hoofdstad Sydney mag je zeker niet overslaan tijdens je vakantie in Australie. De stad is een van de mooiste ter wereld, ligt in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales en telt meer dan 4,3 miljoen inwoners, ongeveer een vijfde van het totaal aantal inwoners van het land.

In Sydney tref je veel bezienswaardigheden zoals het beroemde Opera House en de Harbour Bridge. Maar je kunt er tijdens je vakantie ook geweldig zonnen en surfen en er zijn ontelbaar veel restaurants en uitgaansgelegenheden.

Wist je dat? Behalve Sydney nog meer steden van het Oceanische continent tot de 25 mooiste ter wereld behoren? Ontdek snel welke!

Steden reizen Australie

Melbourne Australie
De sport- en cultuurstad van Australie is het bruisende Melbourne, deze stad organiseert elk jaar diverse belangrijke evenementen zoals de Australian Open.

Cairns Australie
op je reizen door het noordoosten van Queensland kom je langs Cairns. In de omgeving tref je o.a het Tjapukai Aboriginal Cultural Park, Daintree National Park en de Atherton Tablelands.

Darwin Australie
Darwin is de meest noordelijk gelegen stad van het land en tevens de hoofdstad van het Noordelijk Territorium. De stad ligt erg geisoleerd maar vele reizen toch naar dit deel van Australie vanwege de mooie natuur, de Botanic Gardens en het Kakadu National Park.

Perth Australie
De meest afgelegen grote stad ter wereld is de hoofdstad van West-Australie; Perth. De stad is rondom de Swan River gebouwd en is een van de mooiste steden van Australie.

Brisbane Australie
De hoofdstad van de deelstaat Queensland is Brisbane. De stad is populair voor vakantie onder jongeren vanwege de vele uitgaansgelegenheden en het subtropische klimaat.

Backpacken door Australie

Australie is ideaal om te backpacken. Als je geen halfjaar of langer in Australie kunt blijven, zal je wel keuzes moeten maken want de mogelijkheden voor reizen door Australie zijn echt eindeloos.

Tijdens het reizen in de outback, ongeveer driekwart van Australie valt hieronder, vind je veel steden die ver van de bewoonde wereld af liggen. Je kunt dagen door de woestijn rijden zonder een andere auto tegen te komen!

De Great Ocean Road is een van de mooiste kustwegen te wereld en word door veel backpackers gereden, je komt hier onder andere langs The Twelve Apostles.

Reizen naar de deelstaat Queensland

Queensland is een deelstaat in het noordoosten van Australie. De deelstaat is in oppervlakte de tweede grootste en in bevolking de derde grootste staat van Australie. De "Queen" waar de naam van Queensland aan herinnert is Queen Victoria, de monarch ten tijde van de vestiging van de voormalige kolonie. De hoofdstad en grootste stad van Queensland is Brisbane, gelegen in het zuidoosten van de staat. Het noordelijke gedeelte van de deelstaat is tropisch, het zuiden is subtropisch.

The Great Barrier Reef
The Great Barrier Reef in Australia is het grootste koraalrif op aarde en felgekleurde vissen, grillige koralen en diep helder water maken het tot de mooiste plek ter wereld om te duiken! Het Great Barrier Reef voor de kust van Queensland is een fantastisch gebied om te zeilen, snorkelen en natuurlijk om te duiken. Tijdens je duik kun je maar liefst 1500 verschillende soorten vissen en 500 soorten koraal tegenkomen.

Gold Coast
Een van de populairste bestemmingen van Queensland en een waar mekka voor zon, zee en strandtoerisme is Gold Coast. De stad staat bekend om haar zonnige en subtropische klimaat, haar prachtige stranden, haar ruime aanbod van toeristische attracties en een prachtige skyline. In de directe omgeving van Gold Coast vind je grote Nationale Parken en attractieparken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Fraser Island
Fraser Island ligt langs de zuidkust van Queensland en is naast het grootste zandeiland ter wereld, een van de wereldwonderen van Australie. Het eiland is 122 km lang en 5 tot 25 km breed. Er heerst een tropisch klimaat en het landschap is zeer afwisselend; mangrovebossen, tropische regenwouden, eucalyptusbossen en duinlandschap.

Airlie Beach
Airlie Beach is een dorp in Queensland, Australië. Airlie Beach is bekend vanwege het feit dat het hart van het Great Barrier Reef is. Airlie Beach en de vlakbij gelegen Whitsunday Islands beschikken over een tropisch klimaat en levensstijl. Het dorp is een belangrijke bestemming voor toeristen, het is het opstappunt voor tochten naar zowel de Whitsunday Islands als het Great Barrier Reef. Airlie Beach heeft een klein strand en de gemeente heeft een kunstmatig meer aangelegd.

Bijzondere natuurgebieden in Australie

Great Barrier Reef
Het grootste koraalrif op aarde met felgekleurde vissen en diephelder water is het Great Barrier Reef. Sinds 1981 staat deze duikplek op de werelderfgoedlijst - topbestemming voor wie wil duiken op vakantie. 

Kakadu National Park
Het Kakadu National Park ligt op 250 km reizen van Darwin en is het op een na grootste natuurpark ter wereld. Het park staat op de werelderfgoedlijst om zijn mooie natuur en oude cultuur. Hier wonen namelijk al 25.000 jaar mensen!

Ayers Rock & The Olga's
Nabij Alice Springs vind je Ayers Rock & de Olga's. Beide rotsen hebben een heilige betekenis voor de Aboriginals. Opz'n mooist bij zonsopgang en zonsondergang zijn beide een must om te bezoeken tijdens je rondreis!

The Blue Mountains
The Blue Mountains liggen op slechts 120 kilometer reizen van Sydney. Het uitzicht vanaf deze bergen met diepe ravijnen, watervallen en dichte bossen is schitterend!

Dankzij het prachtige landschap langs de kusten is het ook geweldig surfen in Australie. Op veel plekken zijn fantastische golven en surfscholen waardoor Australie op 1 eindigde in onze surflocaties top 10!

Australie per camper ontdekken

Camperreis? Australie is een fantastische bestemming om per camper te ontdekken. Je hebt geen hotel meer nodig en stippelt zelf je reis uit. Lees de reisgids over camperreizen Australie voor alle informatie, tips maar ook de beste aanbiedingen voor camperreizen Australie.

Reizen naar Australie? Visa informatie!

Als je naar Australie wilt reizen dan is het zaak je ook tijdig te orienteren op het type visum dat je nodig hebt. Zo heb je voor elk verblijf in Australie zowel een visum als een paspoort nodig (het paspoort dient tot 6 maanden na vertrek uit Australie geldig te zijn). Kinderen van alle leeftijden dienen in het bezit te zijn van een eigen reisdocument, in dit geval een paspoort.

Werkvisum Australie - emigratie 
Overweeg je te emigreren naar Australie? Met name als je 'een vak beheerst', of dit nu kapper is of automonteur, maak je een goede kans op een 'skilled visa' voor geschoolde arbeiders.  Meer informatie: department of immigration Australia.

Werkvakantie? Working Holiday Visum Australie 
Ben je niet ouder dan 30 jaar? Dan mag je een jaar door Australie reizen en er ook werken met een working holiday visum! Je mag hier overigens niet langer dan 3 maanden werkzaam zijn in dezelfde baan en zo zijn er nog wat meer regels. 

Een elektronisch visum voor Australie, ook wel ETA visum genoemd, is het goedkoopste en heb je ook het snelste in huis (1 werkdag), maar is maximaal 3 maanden geldig. Het aanvragen van een working holiday visum Australie duurt het langste, reken ongeveer 6 weken hiervoor. Alle andere visa hebben een aanvraagtermijn van circa 1 maand.

Visum Australie kosten:

  • Elektronisch visum € 12,- / AUS$ 35 excl. aanvraag
  • Toeristenvisum, Zakenvisum, studentenvisum en alle andere € 50,-.

Let op: de Nederlandse ambassade geeft geen visa meer uit! Onder andere via de ANWB kun je je visum voor Australie aanvragen. Lees hier meer over een visum aanvragen bij de ANWB.

Check altijd even bij de ambassade voor de juiste informatie over het visum! 

Praktische informatie Australie

Vluchtduur en vliegtickets: Vanaf Schiphol is het ongeveer 17 tot 24 uur vliegen waarbij er vaak stops worden gemaakt in Kuala Lumpur, Bangkok of Singapore. Meer informatie over vliegen naar Australie, de transfer en tips om goedkoop vliegtickets te boeken.

Valuta: Betalen in Australie doe je met de Australische dollar. Een Australische dollar is ongeveer 71 eurocent waard.

Pinnen en creditcard: In de grote steden in Australie, alsmede in winkelcentra in buitenwijken en kleinere dorpjes, is het mogelijk om te pinnen. Reis je naar het binnenland, informeer dan naar de mogelijkheden om geld op te nemen. Hetzelfde geldt voor het betalen met creditcard, als je naar het binnenland gaat: neem dan altijd wat kleingeld mee. In de steden is het betalen met een creditcard geen probleem.

Fooi: Het geven van een fooi is in Australie niet gebruikelijk. Ga je naar een wat beter restaurant, dan is de gewoonte om de ober 10% fooi over het totale bedrag te geven.

Gezondheid en vaccinaties: Vaccinaties voor reizigers naar Australie zijn niet verplicht. Je dient alleen een gele koorts vaccinatie te krijgen als je uit een land of gebied komt waar gele koorts heerst. Deze vaccinatie dien je aan te kunnen tonen. Kosten voor medische zorg worden vergoed, met uitzondering van vervoer per ambulance, repatriëring en tandheelkundige hulp. Neem in geval van ziekenhuisopname direct contact op met je verzekeringsmaatschappij. Het kraanwater in Australie is gewoon te drinken. In het binnenland is het beter om het water eerst even te koken.  

Telefoneren naar Australie: Toets eerst 00 plus het landnummer 61 in en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.
Telefoneren vanuit Australie: Toets eerst 0031 in gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Het voordeligste is om een internationale telefoonkaart aan te schaffen. Deze kun je in elke tijdschriftenwinkel kopen.

Landelijk alarmnummer: Het landelijk alarmnummer in Australie is 000

Tijdverschil met Nederland: 7 tot 10 uur later dan in Nederland, afhankelijk van het gebied.
Taal: Australisch Engels
Voltage: 230 volt. Je dient wel een aparte stekker te kopen, met drie platte pennen.

0
shares