De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De meeste wegen in de Outback niet zijn geasfalteerd.

Voorpret

Lees de reisgids van D. de Vries: "Australie in een rugzak".

Outback Australia

Outback Australia

De Outback in Australie staat synoniem voor die regio's die het verst van de bewoonde wereld verwijderd liggen. De Outback beslaat bijna driekwart van Australie en strekt zich hoofdzakelijk uit van het Noordelijk Territorium, West- Australie en delen van de deelstaten Queensland, Nieuw Zuid Wales tot Zuid Australie.


In deze online Australie reisgids vind je veel info en tips voor reizen naar Adelaide, Alice Springs, Darwin, Perth, Uluru- Kata Tjuta National Park en Kakadu National Park in de Outback.

Ontdek de Outback van Australie

Onder de Outback vallen verschillende landschappen en klimaatzones. Grote delen van de Outback in West-Australie zijn ontoegankelijk: soms valt hier in jaren geen regen, terwijl in de zomer de temperaturen tot boven de 50° Celsius oplopen. De Outback van Queensland bestaat daarentegen deels uit tropisch regenwoud.

Adelaide

De hoofdstad van de Australische deelstaat Zuid-Australie is Adelaide. De stad ligt aan de Golf St. Vincent en telt maar liefst 1,2 miljoen inwoners. Dit maakt Adelaide de vijfde stad van Australie. In 1836 werd Adelaide gesticht en is genoemd naar Adelheid van Saksen-Meiningen, de vrouw van de toen regerende Engelse koning Willem IV.

Alice Springs

In Centraal Australie vind je de stad Alice Springs. Na Darwin is Alice Springs de grootste stad van het Noordelijk Territorium. Port Augusta, de dichtstbijzijnde stad, ligt op 1007 km vanaf Alice Springs, Darwin ligt op 1305 km. Ten westen en ten oosten van de stad strekt het MacDonnell gebergte zich uit.

Darwin

De hoodstad van het Noordelijk Territorium is Darwin, daarnaast is het ook de meest noordelijk gelegen stad van Australie.

Darwin ligt geisoleerd van grote steden in de rest van Australie. Sinds februari 2004 is de spoorlijn van Alice Springs naar Darwin in gebruik genomen, waardoor men per spoor van Darwin naar Adelaide kan reizen met de beroemde trein The Ghan over een afstand van 2979 kilometer.

Perth

Perth is de hoofdstad van West-Australie en is de meest afgelegen grote stad ter wereld. Gebouwd rondom de brede Swan River is Perth één van de mooiste steden van Australie en beschikt tevens over prachtige stranden.

Uluru-Kata Tjuta National Park

Nabij Alice Springs vind je het Uluru-Kata Tjuta National Park. De hoogtepunten van dit Nationale Park zijn de Ayers Rock (Uluru) en de Olga's (Kata Tjuta). In het midden van Australie steken deze hoge rode rotsen boven het vlakke woestijnlandschap uit.

Kakadu National Park

Op 250 km van Darwin ligt het Kakadu National Park. Met 20.000 km² oppervlakte is Kakadu het op een na grootste nationale park ter wereld. Om de mooie natuur en cultuur die je in dit park vind, staat het op de werelderfgoedlijst. Hier wonen al 25.000 jaar mensen!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares