De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Airlie Beach

Airlie Beach

Airlie Beach is een dorp in Queensland en is bekend vanwege het feit dat het hart van het Great Barrier Reef is. Airlie Beach en de vlakbij gelegen Whitsunday Islands beschikken over een tropisch klimaat en levensstijl.

Airlie Beach is een belangrijke bestemming voor toeristen, het is het opstappunt voor tochten naar zowel de Whitsunday Islands als het Great Barrier Reef. Het dorp heeft een klein strand en de gemeente heeft een kunstmatig meertje aangelegd aan de kust.

In deze online Australie reisgids lees je meer info m.b.t. Whitsunday Islands, The Great Barrier Reef, Lagune en hostels in Arlie Beach.

Whitsunday Islands

De Whitsunday Islands is een eilandengroep gelegen tegen de oostkust van Australie. Deze eilandengroep is voor veel toeristen een favoriete plek. De eilanden zijn omgeven door helder, blauwgroen zeewater, zijn dicht bebost tot aan zee en je vindt er dure exclusieve resorts. Deze eilanden zijn ook een favoriete bestemming voor backpackers. Je kunt hier zeilen, kamperen, vissen, snorkelen en duiken.

Met de boot zijn deze eilanden goed te bereiken. Whitsundays bestaat uit 74 eilanden, op 4 eilanden na behoren deze eilanden tot nationale parken. Whitsunday Island wordt ook wel een bountyeiland genoemd vanwege de hagelwitte stranden, de zee en de tropische uitstraling met groene palmbomen tot aan zee.

Vanuit Airlie Beach, aan de oostkust van het vasteland kan men een boottrip naar de eilanden maken. Men kan kiezen tussen luxe jachten, zeilboten of catamarans. Tevens is er de mogelijkheid tot een 3-daagse cruise rond de eilanden, met overnachting aan boord. Dit is goedkoper dan overnachten in een resort en avontuurlijker.

The Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif op aarde, daarnaast vind je er prachtige felgekleurde vissen en diephelder water. Dit alles maakt The Great Barrier Reef tot de mooiste plek ter wereld om te duiken.

Vanaf Airlie Beach vertrekken er boten naar The Great Barrier Reef. De mogelijkheden voor duikers zijn hier eindeloos, zowel voor beginners als voor de ervaren duiker.

Airlie Beach Lagune

De lagune bij Airlie Beach is geopend in januari 2001. In de lagune vind je verschillende zwembaden, ook voor kinderen. De laguna is 4300m2 en bezit 4,5 miljoen liter zout water. De lagune word omgeven voor tropisch aangelegde tuinen, beschutte picknicktafels en gratis barbecues. Je kunt hier het hele jaar door onder toezicht van de reddingsdienst zwemmen.

Airlie Beach > hostels

Airlie Beach is een echt backpackers plaatsje en dat zie je overal aan. Bijvoorbeeld aan de vele fast food ketens, de hostels en internetcafe's. Hieronder tips voor overnachten in Airlie Beach.

Magnums
Een van de vele grote feesthostels aan de hoofdstraat van Airlie Beach, Magnums is een klein tropische paradijsje. Dit hostel bestaat uit een bungalowpark met minihutjes voor 8 man, afgewisseld met appartementgebouwen. Elk hutje heeft een eigen terras en omdat de hutjes in een ei-vorm geplaatst zijn, maak je snel contact met de buren. Vanaf $A 17,- per nacht.

Koala Beach Resort
Koala Beach Resort bestaat uit twee gedeelten, het ene gedeelte is een terrein met leuk neegezete huisjes wat je een klein beetje aan Center Parks doet denken en het andere gedeelte zijn kleine appartementen. De huisjes zijn geschikt voor 6 personen. Vanaf $A 27,- per nacht.

0
shares