De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Lord Howe Island

Lord Howe Island

Lord Howe Island ligt in de Tansmanzee en behoort tot de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Het eiland staat sinds 1982 op de Werelderfgoed vanwege haar zeldzame planten, vogels, zeeleven en schoonheid. Lord Howe Island is 14,6 km² groot en het hoogste punt ligt op 866 meter.

In deze online Australie reisgids vind je meer informatie o.a. m.b.t. de bereikbaarheid, het klimaat, beste reistijd, duiken, Ball's Pyramid en bergklimmen op Lord Howe Island.

Lord Howe Island > hoe te bereiken

De enige manier om op Lord Howe Island te komen, afgezien van met je eigen boot, is per vliegtuig. Lord Howe Island ligt 600 km ten noordoosten van Sydney en ten zuidoosten van Brisbane. De vliegtijd vanaf Sydney is circa 2 uur. QantasLink biedt het hele jaar door diensten aan. In het weekend is het ook mogelijk om vanuit Brisbane te vliegen.

Een retourvlucht van Sydney naar Lord Howe Island boek je voor circa $A 600,-.

Lord Howe Island > klimaat & reistijd

Het klimaat op Lord Howe Island is het hele jaar door mild. De zeebries voorkomt dat het zomers te warm word, de omringende zeeen zorgen voor aangename winters. De temperatuur ligt in de zomer tussen de 19 en 25 graden, in de winter ligt de temperatuur tussen de 12 en 20 graden.

De beste tijd om het eiland te bezoeken is tussen september en juni. Maar ook in de wintermaanden, juli en augustus, kun je er genieten van de zon.

Lord Howe Island > duiken

In de ongerepte wateren rond Lord Howe Island vind je meer dan 500 soorten vissen, 90 soorten koraal en het eiland biedt een van de beste en meest toegankelijke plekken om te snorkelen en te duiken in de Stille Oceaan. De oceaan is hier schoon en helder, het is als zwemmen in een aquarium.

Op Lord Howe vind je meer dan 50 duikplekken waaronder de beroemde Ball's Pyramid, 16 km ten zuidoosten van het eiland.

Ball's Pyramid

Ball's Pyramid ligt ongeveer 16 km ten zuidoosten van Lord Howe Island. Het hoogste punt van het rotseiland ligt op 562 m hoogte. Ball's Pyramid zijn de resten van een schildvulkaan die 7 miljoen jaar geleden in het gebied werd gevormd.

De rots is voor het eerst beklommen in februari 1965 door een groep klimmers van de Sydney Rock Climbing Club. In 1982 werd het beklimmen van Ball's Pyramid verboden en vier jaar later werd het hele eiland zelfs tot verboden gebied verklaard. Sinds 1990 mag de rots onder strikte voorwaarden weer worden beklommen. Daarvoor moet toestemming worden gevraagd bij de regering van Nieuw-Zuid-Wales.

Lord Howe Island > bergklimmen

De hoogste bergtoppen op Lord Howe Island zijn de Mount Gower (875m) en Mout Lidgbird (777m). Alleen de eerste berg mag onder begeleiding beklommen worden. De beklimming is zeer steil, waarbij regelmatig een touw is gespannen om een doorgang mogelijk te maken. Het uitzicht maakt de inspanning waard.

Eenvoudiger is de beklimming van Mount Eliza (147m) en Malabar Hill (208m) op het noordelijke deel van het eiland. Door het nog onbedorven regenwoud is het vanaf Old Settlement Beach een eenvoudige wandeling naar Mount Eliza, waarna de beklimming naar de top eenvoudig is. De meeste last heb je nog van de stenen die je regelmatig belagen. Het uitzicht is weergaloos: het gehele eiland ligt aan je voeten.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares