De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het stadsbeeld van Brisbane vooral bepaald wordt door een mix van houten huizen op palen met veranda's, elegante 19de-eeuwse bouwwerken en hypermoderne wolkenkrabbers.

Voorpret

Lees alles over reizen naar Australie met info over Queensland en ontdek de leuke plekken in de omgeving van Brisbane! 

Brisbane Australie

Brisbane Australie

Brisbane is de hoofdstad van de deelstaat Queensland. De stad is gelegen aan de oostkust van Australie aan de Brisbane River. Brisbane is de derde stad van Australie, na Sydney en Melbourne en is vooral bij jonge toeristen populair vanwege de vele uitgaansgelegenheden. De stad heeft een subtropisch klimaat met warme zomers en zeer milde winters.

In deze online Australie reisgids vind je o.a. meer informatie m.b.t. Forest Park, South Bank Parklands, musea, restaurant- en uitgaanstips in Brisbane!

Brisbane Forest Park

Ten noordwesten van het centrum van Brisbane vind je het Forest Park. Geniet hier van afgelegen kloven, uitgestrekte bossen en van het uitzicht op Moreton Bay. Je vind hier meer dan 800 soorten planten, waarvan veel zeldzame en bedreigde.

Bij het informatie centrum zijn diverse wandelkaarten te koop, die je de mooiste plekjes in het regenwoud laten zien. Ook is er de mogelijkheid om een rondleiding te volgen.

In het park vind je diverse campings waar je een nachtje kunt slapen. Hiervoor dien je wel een vergunning aan te vragen.
266 George Street

South Bank Parklands

Aan de zuidoever in Brisbane vind je een prachtig park genaamd South Bank Parklands. In het park is veel te doen, zo kun je wandelen door het regenwoud, een hapje eten in een van de restaurants en cafés, in het weekend naar de markt en genieten van straatartiesten. Afstammelingen van de Aboriginals houden hun tradities in ere tijdens zang- en dansvoorstellingen bij de Riverlife Mirrabooka.

In het South Bank Wildlife Sanctuary vind je een overzicht van alle flora en fauna van Australie. Hier kun je koala's aaien en een levensgrote slang om je nek hangen. Op de South Bank Parklands vind je ook een strand en een lagune. Op zaterdagavond vinden er diverse openluchtconcerten plaats.
Tegenover het centrum, aan de Brisbane River.

Brisbane > musea

In Brisbane vind je twee grote musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De Art Gallery en het Queensland Museum vertellen je meer over het verleden en laten je kennis maken met kunst gemaakt door Aboriginals.

Queensland Art Gallery
In het Queensland Art Gallery vind je circa 11.000 Australische en internationale schilderijen, beeldhouwwerken en kunst voorwerpen. Favorieten in het musea zijn schilderijen van B. Fletcher en R.G. Rivers. Toegang en rondleidingen zijn gratis .
Stanley Place, South Bank

Queensland Museum
In dit museum kun je kennis maken met de geschiedenis, het cultureel erfgoed, de wetenschap en de verandering van Queensland. Een populaire bestemming voor schoolgroepen, het museum biedt ook leuke vakantie-activiteiten en een gevarieed programma voor de jeugd. Toegang is gratis, rondleidingen vanaf $A 8,-
Grey & Melbourne Streets, South Bank, South Brisbane

Brisbane > restauranttips

Era Bistro
Goed eten, goede wijn en goede tijden. In bistro Era kun je hiervan genieten voor minder dan je verwacht. De Era ervaring omvat vele smaken en stemmingen. Je kunt een a la carte gerecht bestellen maar ook tapas en pizza's, geniet van je favoriete cocktail in de lounge of drink een biertje aan de bar.
102 Melbourne Street, South Brisbane

Customs House
Op het universiteitsterrein vind je Custom House. Hier kun je binnen en buiten dineren met uitzicht op de rivier en Story Bridge. Eten in deze gezellige ontspannen sfeer is populair bij toeristen, bedrijven en locals. Gasten zijn verzekerd van uitstekend eten, fantastisch uitzicht en vriendelijk personeel. De keuken is internationaal met wisselend seizoensmenu.
The University of Queensland

Berkley's
Berkley's is gelegen in het hart van Sydney's Central District. In dit stijlvolle, moderne en elegante restaurant kun je heerlijk dineren. Berkley's bied een a la carte restaurant, lounge, bar en wijnkelder. De keuken bevat Europese, Aziatische en mediterrane invloeden. Het restaurant is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner.
Rendezvous Hotel Brisbane, 255 Ann Street

Brisbane > uitgaantips

Belgian Beer Cafe Brussels
In een gerestaureerde bar uit 1920 bevind zich de Belgian Beer Cafe. Er hangt hier een warme sfeer waar je ontspannen een Belgisch biertje kunt drinken. In de tuin worden vaak zakelijke feestjes gegeven.
Corner Mary & Edward Street

Lure Lounge
De Lure Lounge is een mix van een modern interieur, verleidelijke ambiance en gevaarlijke cocktails. Begin of eindig je avondje stappen hier. Je vind hier rustige plekken, een glanzende bar, een lounge en er worden diverse soorten muziek gedraaid.
28 McDougall Street, Milton

Zenbar
In 1996 opende de Zenbar haar deuren. Tegenwoordig word Zen gezien als een van de meest stijlvolle bars in Brisbane. Je kunt hier heerlijk in de zon genieten van een kop koffie, een biertje of een exotische cocktail, zowel binnen als buiten.
Post Office Square, 215 Adelaide Street

0
shares