De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Queensland Australie

Queensland Australie

Queensland is een deelstaat in het noordoosten van Australie. De deelstaat is in oppervlakte de tweede grootste en in bevolking de derde grootste staat van Australie.

De "Queen" waar de naam van Queensland aan herinnert is Queen Victoria, de monarch ten tijde van de vestiging van de voormalige kolonie. De hoofdstad en grootste stad van Queensland is Brisbane, gelegen in het zuidoosten van de staat. Het noordelijke gedeelte van de deelstaat is tropisch, het zuiden is subtropisch.

In deze online reisgids van Australie vind je o.a. meer informatie m.b.t. Brisbane, The Great Barrier Reef, Cairns, Gold Coast, Fraser Island en Airlie Beach in Queensland.

Hoofdstad Queensland

Brisbane is de hoofdstad van de deelstaat Queensland. De stad is gelegen aan de oostkust van Australie aan de Brisbane River. Brisbane is vooral bij jonge toeristen populair vanwege de uitgaansgelegenheden in de stad. Daarnaast vind je hier het Brisbane Forest Park, de South Bank Parklands en diverse musea die je over de geschiedenis van Queensland vertellen.

The Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef in Australia is het grootste koraalrif op aarde en felgekleurde vissen, grillige koralen en diephelder water maken het tot de mooiste plek ter wereld om te duiken!

Het Great Barrier Reef voor de kust van Queensland is een fantastisch gebied om te zeilen, snorkelen en natuurlijk om te duiken. Tijdens je duik kun je maar liefst 1500 verschillende soorten vissen en 500 soorten koraal tegenkomen.

Meer informatie over The Great Barrier Reef!

Cairns

In het noordoosten van Queensland vind je de Australische stad Cairns. Vanwege het tropische klimaat en veel attracties in de omgeving is Cairns een populaire bestemming geworden. In deze stad vind je onder andere het Tjapukai Aboriginal Cultural Park, Skyrail Rainforest Cableway, Daintree National Park en de Atherton Tablelands.

Gold Coast

Een van de populairste bestemmingen van Queensland en een waar mekka voor zon, zee en strandtoerisme is Gold Coast. De stad staat bekend om haar zonnige en subtropische klimaat, haar prachtige stranden, haar ruime aanbod van toeristische attracties en een prachtige skyline.

In de directe omgeving van Gold Coast vind je grote Nationale Parken en attractieparken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Fraser Island

Fraser Island ligt langs de zuidkust van Queensland en is naast het grootste zandeiland ter wereld, een van de wereldwonderen van Australie. Het eiland is 122 km lang en 5 tot 25 km breed. Er heerst een tropisch klimaat en het landschap is zeer afwisselend; mangrovebossen, tropische regenwouden, eucalyptusbossen en duinlandschap.

Op Fraser Island vind je een aantal stranden met helderblauw water en het scheepswrak van Maheno.

Airlie Beach

Airlie Beach is een dorp in Queensland, Australië. Airlie Beach is bekend vanwege het feit dat het hart van het Great Barrier Reef is. Airlie Beach en de vlakbij gelegen Whitsunday Islands beschikken over een tropisch klimaat en levensstijl.

Het dorp is een belangrijke bestemming voor toeristen, het is het opstappunt voor tochten naar zowel de Whitsunday Islands als het Great Barrier Reef. Airlie Beach heeft een klein strand en de gemeente heeft een kunstmatig meer aangelegd.

Tip: hoog en droog overnachten in een boomhut

Aan het kalme Lake Baroon en grenzend aan het regenwoud van Queensland vind je midden in de jungle 10 luxe boomhutten. De volledig ingerichte boomhutten zijn van alle gemakken voorzien. Deze unieke manier van overnachten midden in de natuur is een avontuur om nooit te vergeten!

Budget deals

Top Tips Per Type