De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Alice Springs

Alice Springs

Alice Springs is gelegen in Centraal Australie, na Darwin is Alice Springs de grootste stad in het Noordelijke Territorium. De stad ligt erg geisoleerd; Port Augusta, op 1007 km vanaf Alice Springs, is het dichtst bij. Darwin ligt op 1305 km. Zowel ten westen als ten oosteren strekt zich het MacDonnell gebergte uit.

In deze online Australie reisgids lees je meer informatie m.b.t. het Ghan-traject, Desert Park, Ayers Rock, Coober Pedy en Larapinta Trail in Alice Springs.

Treinreis Adelaide - Alice Springs - Darwin

Het originele Ghan-traject gaat van Adelaide naar Alice Springs over het spoor van de Afghaanse kameeldrijvers, die hun dieren op deze weg naar "The Red Centre" stuurden.

Vroeger liep de trein regelmatig vast in zandstormen en overstromingen. Tegenwoordig is het traject aangepast en het materieel verbeterd, waardoor de reis een van de beste manieren is om de afstand tussen de zuidelijke oceaan en de outback af te leggen. Sinds 2004 is het Ghan-traject doorgetrokken naar Darwin, waarbij je onderweg kunt stoppen in Katherine.

Een enkele reis vanaf Adelaide naar Alice Springs boek je vanaf $A 149,- en duurt circa 20 uur.

Alice Springs Desert Park

Alice Springs Desert Park is zowel een dierenpark als een cultureel centrum. Het Desert Park omvat drie themagebieden: Desert Rivers, Sand Country en Woodlands. In het Woodlands-deel is een verblijf met rode reuzenkangoeroes en emoes. Verder is er het Nocturnal House met reptielen als de bergduivel en de noordelijke doodsadder en nachtdieren als de langoorhaasrat en de kerkuil.

Meerdere malen per dag zijn er rondleidingen met een specifiek thema en shows met roofvogels. Entree vanaf $A 16,-. Tip: je ontvangt een pas waarmee je het hele jaar gratis entree hebt!

Uluru-Kata Tjuta National Park

In het Uluru-Kata Tjuta National Park, nabij Alice Springs, vind je twee hoogtepunten: de Ayers Rock en de Olga's. Deze rode rotsen steken hoog boven de woestijn uit en zijn adembedemend om te zien. 

Coober Pedy

Op ongeveer 700 km vanaf Alice Springs vind je het kleine stadje Coober Pedy. In deze stad leven circa 3500 mensen. De stad ligt, net zoals Alice Springs, aan de Stuart Highway en is bekend als de opaal hoofdstad van de wereld. Vanwege de extreme weersomstandigheden wonen en werken de meeste mensen hier ondergronds. Het toerisme richt zich daarom ook op ondergrondse bezigheden. Zo kunnen toeristen een rondleiding krijgen in een mijn waar niet meer gewerkt word. Daarnaast kunnen toeristen een bezoekje brengen aan de authentieke ondergrondse huisen.

De stad is zeker een bezoekje waard als je onderweg bent vanaf Adelaide naar Alice Springs en andersom.

Larapinta Trail

Vanuit Alice Springs kun je een- tot meerdaagse wandelingen maken over de 250 kilometer lange Larapinta Trail door de West MacDonnell Ranges. Verspreid over deze bergrug liggen verschillende natuurparken met indrukwekkende kloven en waterbronnen. Het idee om de diverse parken met elkaar te verbinden via een wandelpad ligt ten grondslag aan de Larapinta Trail. De route is geopend sinds april 2002, de onbegrensde mogelijkheden biedt een nog betrekkelijk onbekend gebied.

De trail loopt van het Old Telegraph Station bij Alice Springs naar Mount Sonder en bestaat uit dertien etappes. Op iedere etappe is een zeer eenvoudige camping. Je kunt de Trail individueel lopen, maar ook onder beleiding. Kijk voor meer informatie op de site.

0
shares