De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kakadu National Park

Kakadu National Park

Tijdens je reis naar Australië moet je Het National Park Kakadu in de staat Northern Territory echt eens bezoeken. Het park ligt op zo’n 250 km afstand van de bekende stad Darwin. En met zijn gigantische oppervlakte van bijna 20.000 km² en adembenemende natuur en culturele bezienswaardigheden is Kakadu in Australië het op één na grootste nationale park ter wereld!

In deze online Australië reisgids lees je meer informatie m.b.t. Kakadu National Park tours en verschillende excursies. Wat ons betreft verdient Kakadu een plek op de lijst met mooiste plaatsen ter wereld!

Kakadu National Park: plan je reis naar Australie!

Kakadu staat op de werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de bijzondere planten en dieren, maar ook vanwege de prachtige culturele bezienswaardigheden. Wil je de 900 plantensoorten, 300 verschillende vogels, 60 inheemse zoogdieren en vele reptielen (misschien zelfs wel de bekende en gevreesde zoutwaterkrokodil) en de eeuwenoude rotsschilderingen van de Aboriginals met eigen ogen zien? Dan hebben wij alles wat je moet weten over je reis naar Kakadu op een rij gezet.

Je vliegticket boeken - Vanuit Nederland kun je met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Australië vliegen. Vliegennaar.nl helpt je bij het vinden van de goedkoopste vliegticket.

Reizen van Darwin naar Kakadu - Vanuit Darwin worden verschillende reizen naar Kakadu National Park georganiseerd. Zo biedt Viator één- en meerdaagse reizen die je alle hotspots van Kakadu laten zien.

Accomodaties in Kakadu National Park: where to stay

Kakadu accomodaties - Er zijn verschillende soorten accommodaties waar je tijdens je bezoek in Unesco National Park Kakadu kunt verblijven.

Fly & Camper - Ontdek het prachtige Australië landschap per camper! Australie Camperreizen zijn de perfecte manier van reizen voor wie de mooiste hotspots van Australie wil zien. Reis in je eigen tempo lang alle prachtige plekjes en slaap 's avonds in je camper! Boek bijv. een complete camperreis van Adelaide of Perth naar Darwin incl. vlucht + camper v.a. 1.165,- p.p. (tip: filter bij populaire regio's op Northern Territory; deze camperreizen zijn in de buurt van het Kakadu National Park).

Hotel - Er zijn verschillende hotels te vinden op prachtige locaties in Kakadu National Park. Zo ligt het Aurora hotel op een prachtige locatie in South Alligator River en op circa 12 km van Mamukala Wetlands.

Camping - Tour zelfstandig door het prachtige gebied en overnacht tijdens je reis in een tent of caravan op één van de vele kampeerterreinen in Kakadu National Park. Kamperen in Australië is een bijzondere en unieke ervaring en is ook nog eens spotgoedkoop! Veelal geliefd bij backpackers en avonturiers!

Bezoek Kakadu National Park: tours of self drive

Tijdens je bezoek aan Kakadu moet je rekening houden met het grote verschil tussen het natte en het droge seizoen. Het natte seizoen loopt van oktober tot ongeveer april. In die periode valt er 1300 mm regen, de temperatuur stijgt tot 35 graden of meer en er zijn miljarden muggen. Daarom is de beste tijd om Kakadu National Park te bezoeken de late droge periode in juli en augustus.

In het natte seizoen zijn veel wegen niet begaanbaar. Je kan het beste, ook in het droge seizoen, een 4WD huren. Met een gewone auto zijn de wegen onbegaanbaar. Vanuit de bezoekerscentra worden echter ook de nodige tours en excursies naar Kakadu aangeboden. Wij hebben alvast de leukste hotspots in Kakadu National Park voor jou op een rij gezet.

Yellow Water Wetlands

Yellow Waters, gelegen aan het einde van Jim Jim Creek en een zijrivier van South Alligator River, geeft je de kans om alle flora en founa van Kakadu National Park te zien. Per boot vaar je over deze rivier en geniet je van het prachtige uitzicht.

In de Yellow Waters zwemmen krokodillen en schildpadden rond je boot en zie je 60 verschillende soorten vogels. Vanaf $A 50,- vaar je 1,5 uur door de wateren van Yellow Waters.
Kakadu Highway, Jim Jim NT 0886

Nourlangie Rock

Tijdens een wandeling van 1,5km door het National Park kom je langs de Nourlangie Rock. Op deze berg vind je schuilplaatsen met muurschilderingen die te maken hebben met de schepping van de voorouders van de Aboriginals.

In de Anbangbang Shelter vind je de meest bekende schilderingen. Deze zijn als laatst bewerkt in 1964 door een lid van de Badmardi Clan.

Aan de westelijke kant van de Nourlangie Rock, dit is circa 3,5km lopen vind je nog meer schilderingen van o.a. dieren, mensen en zeilschepen.

Warradjan Cultural Centre

Het Warradjan Cultural Centre is opgericht door Aboriginals om hun cultuur te laten zien. Door middel van displays en tentoonstellingen kun je kennis maken met de levensstijl van de Aboriginals. Daarnaast is er een kunstgalerij waar je spullen kan kopen, de meerderheid hiervan word gemaakt door lokale kunstenaars uit Kakadu, Arnhemland en Katherine.

In het Cultural Centre vind je ook een cadeau winkel. Hier kun je onder andere muziek, t-shirts en kaarten kopen van Kakadu.
Kakadu Highway, Jim Jim NT 0886

Jim Jim en Twin Falls

Bij de Jim Jim Falls is het neerstortende water omgeven door zandsteenrotsen, terwijl het kristalheldere water bij de Twin Falls, zo genoemd vanwege de twee watervallen, midden in dicht regenwoud ligt.

De Jim Jim waterval is 200m hoog, in de droge periode is de waterval te bereiken via een 60km lange, onverharde weg vanaf de Kakadu Highway. Vaak stroomt er dan geen water. In de natte periode is de Jim Jim waterval niet te bereiken.

De Twin Falls liggen dicht bij de Jim Jim Falls en zijn ook alleen in het droge seizoen te bezichtigen.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares