De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Darwin

Reizen naar darwin Australie? Darwin is de hoofdstad van het Noordelijk Territorium in Australie en is de meest noordelijk gelegen stad van het land.

In deze online Australie reisgids tref je tips voor reizen naar Darwin en bezienswaardigheden zoals de Botanic Gardens, Crocodylus Park, Wharf Precinct, Aquascene en Kakadu National Park Darwin.

Reizen naar Darwin Australie

Darwin ligt erg geisoleerd van grote steden in de rest van Australie. Darwin Sydney is zo'n 4500 kilometer en Darwin Melbourne ook nog 3800 km. Sinds 2 februari 2004 is de spoorlijn van Alice Springs naar Darwin in gebruik genomen, waardoor je per trein van Darwin naar Adelaide kan reizen met de beroemde trein The Ghan (dwars door de woestijn via Alice Springs naar Adelaide) over een afstand van 2979 kilometer.


De meeste mensen die Darwin bezoeken willen meer van Australie zien. Het kan dan relatief gunstig zijn tickets naar Darwin Australie met meerdere tussenstops in andere steden in Australie (of Azie of Nieuw Zeeland) te boeken.

Actuele ticket aanbiedingen voor Darwin

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Crocodylus Park

Op deze krokodillenfarm leven maar liefst 8000 krokodillen. Zowel zoet- als zoutwaterkrokillen worden hier opgevangen die verdwaald zijn geraakt in en rond de wateren van Darwin.


Deze farm is niet alleen een rustplaats voor de dieren. Elk jaar worden er 200 krokodillen geslacht voor hun huid en vlees. Hierom word het ook een farm genoemd en geen dierentuin.


De dieren zijn ook niet ongevaarlijk. Voornamelijk tijdens voedertijd zijn de krokodillen hevig met de grote stukken vlees die ze krijgen. Deze farm is echt een bezoekje waard als je altijd al gek bent van krokodillen.
McMillans Road, kwartier vanuit het centrum.

Darwin Wharf Precinct

De Darwin Wharf Precinct is een van de mooiste havens in Australie. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de blauwe Arufura zee en 's avonds zie je hier een geweldige zonsondergang. In de haven vind je ook veel winkels, restaurants en cafes, hierdoor hangt er altijd een gezellige sfeer. Vanaf hier vertrekken ook de boten en watervliegtuigjes voor de excursies.


In Darwin Wharf Precinct kun je ook een bezoekje brengen aan een tentoonstelling over de Australische parelvisserij en de Indo-Pacific Marine met haar ecosystemen van het rif met felgekleurde vissen.
Gelegen in het zuidelijke gedeelte van het centrum.

Darwin > Aquascene

Sinds de jaren vijftig worden bij Aquascene elke dag vissen gevoerd. De vissen komen door het getij vanaf Darwin Harbour naar deze plek om zich brood te laten voeren. Je kunt hier onder andere zeesterren, roggen, brasem en kabeljouw zien.


De vissen die gevoed worden zijn soms meer dan een meter lang en eten grote stukken brood in 1 keer op. De vissen komen soms zo dichtbij dat je ze gewoon aan kan raken.


De voedertijden verschillen door de getijden dus check deze van tevoren. Ook is het aan te raden tussen december en augustus naar Aquascene te gaan want dan is het aantal vissen het grootst.
Doctors Gully Road 28

Kakadu National Park

Kakadu National Park herbergt een fantastische combinatie van uniek dierenleven, prehistorische muurschilderingen van de Aboriginals, en een prachtige natuur met watervallen en regenwoud.

Meer informatie Kakadu National Park.

Darwin Botanic Gardens

Deze botanische tuinen werden circa 130 jaar geleden aangelegd om in voedsel te voorzien voor een klein dorp. De tuinen hebben tal van cyclonen en de gevolgen van de tweede wereldoorlog overleefd.

De 42 hectare tuinen vind je ongeveer 2 km vanaf het centrum van Darwin. In de tuinen vind je fonteinen, de Wesleyan Church, speelpleinen, barbecues en toiletten.


In het park worden gratis wandelingen georganiseerd. Daarnaast is het park een prima plek om te relaxen, te zonnen en te picknicken.
Geranium St, Stuart Park, Darwin

Actuele ticket aanbiedingen voor Darwin

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 januari 2018
0
shares