De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Adelaide

Adelaide is de hoofdstad van de Australische deelstaat Zuid-Australie. De stad ligt aan de Golf St. Vincent, aan de zuidkust van Australie, telt maar liefst 1,2 miljoen inwoners en is daarmee de vijfde stad in Australie. Adelaide werd in 1836 gesticht en is genoemd naar Adelheid van Saksen-Meiningen, de vrouw van de toen regerende Engelse koning Willem IV.

In deze online Australie reisgids vind je o.a. meer informatie m.b.t. cultuur, festivals, shopping en wijngebieden in Adelaide.

Reizen naar Adelaide Australie

Naar Adelaide reizen? De meeste Nederlanders die Adelaide bezoeken doen dat als onderdeel van een rondreis door Australie. Hier tref je tips om goedkope vliegtickets Adelaide Australie te boeken al dan niet met tussenstops in andere steden in Australie (of Azie of Nieuw Zeeland) 

Je kunt ook van Adelaide naar Alice Springs en / of Darwin reizen per trein, met de legendarische Ghan (dwars door de woestijn via Alice Springs naar Darwin) over een afstand van 2979 kilometer.

Actuele ticket aanbiedingen voor Adelaide

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Adelaide > festivals

Adelaide wordt ook wel de 'Festival Capital' van Australie genoemd. Hieronder vind je de grootste festivals, die zeker een bezoekje waard zijn.

Adelaide Festival of Arts
Het Adelaide Festival of Arts is een van de grootste culturele festivals van heel Australie. De eerste drie weken van maart in elk even jaar, staat Adelaide op zijn kop. Zowel Australische als internationale theatergroepen, musici, schrijvers en andere artiesten komen hierop af, evenals vele bezoekers. Het Adeialde Festival of Arts wordt op het Festival Centre gehouden in het centrum bij de Torrens River. Je kunt hier van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat genieten van allerlei optredens, films en openluchtconcerten.

Fringe Festival
Tegelijk met het Adelaide Festival of Arts vindt het avant-garde Fringe Festival plaats. Eind februari start dit populaire event met een parade op Rundle Street in het centrum. Tijdens het festival kun je kijken naar artiesten van allerlei kunstdisciplines, met vernieuwende en experimentele optredens, die zowel binnen als buiten plaatsvinden bij het Lion Arts Centre.
Tijdens dit festival is er een speciale regeling dat er 24 uur per dag alchol geschonken mag worden!

Womadelaide
Elk jaar vindt eind februari of begin maart het openlucht Womadelaide muziekfestival plaats. Onder de bomen van Botanic Park en de sterrenhemel zijn er zes podia, twee workshopplekken en verschillende multiculturele eettentjes. Artiesten van over de hele wereld treden niet alleen op, je kunt zelfs lessen volgen. Dit laid back festival duurt een weekend maar je kunt ook een dagje komen luisteren en genieten van de spectaculaire optredens.

Adelaide > shopping

In Adelaide vind je diverse markten en winkelcentra, wij hebben de leukste voor je uitgezocht!

Rundle Mall
Rundle Mall is de winkelstraat van Adelaide. Auto's zijn hier niet toegestaan dus je kunt rustig je gang gaan in de grote winkelcentra en andere winkels met bekende kledingmerken.
Je vind hier ook een grote supermarkt en kraampjes met fruit, groente en smoothies. Tip: koop hier eten en drinken en ga picknicken in de nabijgelegen Botanic Gardens.
Rundle Street

Hindley Street

Deze straat loopt parallel met North Terrace en je vind hier veel boekwinkels, galeries en bijzondere winkels. Ook vind je hier restaurantjes en bars met uitkijk op de enorme stroom mensen in de straat. Want druk is het hier altijd, zelfs 's avonds. In Hindley Street vind je de grootste clubs van de stad.
Hindley Street

Central Market

Deze markt is alleen geopend op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op deze markt vind je circa 80 kraampjes met alleen etenswaar; van vers fruit en brood tot aan vis en koffie. Deze markt is een bezoekje waard als je op zoek bent naar verse ingredienten. Bijkomen kun je in het hipste cafe van Adelaide.
Gouger Street

Wijngebieden Adelaide

Circa 70% van de geproduceerde wijn in Zuid-Austrielie word geexporteerd. Een uur rijden ten noordoosten van Adelaide vind je de Barosso Valley. Dit wijngebied is het oudste en bekendste van Australie. De Barossa Valley produceert de beste wijnen van het land waaronder de Penfolds Grange, Cabernet Sauvignon, Grenache en Chardonnay.

De beste manier om te genieten van de wijnproeverijen is door de vallei per fiets te verkennen en te overnachten in een van de uitstekende boutique-hotels. De Barossa Valley is niet alleen aantrekkelijk door de voortreffelijke wijnen, maar ook vanwege het unieke landschap.

Adelaide Australie > cultuur

In Adelaide zijn veel gebouwen en kerken die je kunt bezichtigen. Wij hebben de leukste voor je uitgezocht.

Adelaide Botanic Gardens
De Adelaide Bontanic Gardens bevinden zich aan het einde van de North Terrace. In de Botanic Gardens vind je ook de Rose Garden. 's Zomers worden in Adelaide's Botanic Gardens elke avond films gedraait, deze films beginnen met Jazz muziek. Tip: leuk voor gezinnen met kinderen.
North Terrace

Adelaide Town Hall
De Adelaide Town Hall is een kenmerk van de stad. De magnifieke architectuur gecombineerd met het elegante interieur maken de Town Hall tot een perfecte plek voor recepties, huwelijken en grote evenementen. In de Town Hall worden gratis rondleidingen verzorgd.
King William Street

Art Gallery of South Australia
Bezoek een van Adelaide's oudste en meest elegante gebouwen. In de Art Gallery vind je een uitgebreide en gevarieerde collectie. Entree is gratis behalve bij exclusieve tentoonstellingen. Rondleidingen vanaf $A 2,-.
North Terrace

Actuele ticket aanbiedingen voor Adelaide

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix.nl € 25,00
Schipholtickets.nl € 29,50 De hogere reserveringskosten van  €40,- per boeking zijn voor telefonische reserveringen van vluchten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 januari 2018
0
shares