De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Great Ocean Road aangelegd is als eerbetoon aan de Australische soldaten die meevochten in de eerste Wereldoorlog.

Voorpret

Kijk voor het plannen van een rondreis bij het aanbod van Kras Reizen naar Australie. Met de Rondreis Adembenemend Australië, en de Fly-drives Highlights van Australië, - Down Under, of - Oostkust van Australie is er ruime keuze. Of wat dacht je van een Wereldcruise of de Cruise Australië, Nieuw-Zeeland & Singapore? Een bijzondere manier om kennis te maken met Australië.

Great Ocean Road Australie

Great Ocean Road Australie

De Great Ocean Road in Australië wordt beschouwd als een van de mooiste kustwegen te wereld. De weg begint in Warrnambool in het westen en eindigt in Geelong in het oosten, en is 273 kilometer lang. Veel mensen gebruiken de Great Ocean Road om van Adelaide naar Melbourne te reizen.
Lees hier alles over de aanleg van de Great Ocean Road en de mooiste stops langs de route zoals The Twelve Apostles!

Great Ocean Road Australie

In 1864 kwam het eerste idee om een lange weg langs de kust aan te leggen. Uiteindelijk duurde het nog 34 jaar voordat er aan de aanleg begonnen werd. Na de eerste wereldoorlog legden 3000 Australische soldaten die de oorlog overleefd hadden de weg aan als een eerbetoon aan de soldaten die de oorlog niet hadden overleefd. In 1922 was het stuk tussen Eatern View naar Lorne klaar. In 1932, na 13 jaar, was de Great Ocean Road helemaal klaar en kon hij in gebruik genomen worden.

Great Ocean Road stop no 1: Warrnambool

Warrnambool is de belangrijkste stad die je tegen komt tijdens je rit over de Great Ocean Road. In de stad vind je veel kunst en cultuur, uitstekende restaurants en een geweldig landschap.

Aan de kust van Warrnambool kun je tussen mei en oktober walvissen spotten. Lange tijd werd op walvissen gejaagd en waren ze bijna uitgestorven maar tegenwoordig kun je ze spotten bij Warrnabool. 

Stop no 2 op the Great Ocean Road:Geelong

Geelong is de op een na grootste stad van de staat Victoria in Australie. Geelong is een havenstad met ruim 240.000 inwoners. De stad ligt aan de Coriobaai, 75 kilometer ten zuidwesten van Melbourne.

Geelong ligt aan het begin of het eind van de Great Ocean Road, daarnaast is het een perfecte plek om te surfen. The Surf Coast, 20 min rijden vanuit het centrum, bied je de beste stranden in Australie om te surfen.

Hoogtepunt van je reis: The Twelve Apostles

De populairste attractie van de Great Ocean Road zijn de Twelve Apostles. Kaarsrecht rijzen er 8 kalkstenen rotsblokken van circa 50m uit de zee en maken de kust nog fotogenieker dan deze al was.

In juli 2005 is een van de toen nog 9 rotsblokken neergestort in het water. Waar eerst nog een 45m hoge rots stond, ligt nu een berg stenen en puin wat 10m boven water uit komt.

Desondanks blijven de twaalf Apostles een bezoekje waard. Zeker bij zonsopgang en zonsondergang!

Tip: matig je snelheid op de Great Ocean Road

De toegestane snelheid op de Great Ocean Road varieert van 80 km/h (50mph) tot 100 km/h (62mph) buiten de bebouwde kom. Of je echt aan de maximum snelheid komt is de vraag ivm. met alle scherpen bochten.

Binnen de bebouwde kom mag je tussen de 50km/h (31mph) en de 70km/h (43mph) rijden.

De weg bestaat uit twee banen, in elke richting een. Houd er rekening mee dat je hier links moet rijden en ook hier hebben ze flitsers langs de weg staan!

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares