De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vakantie in Girona

Vakantie in Girona

In de Spaanse regio Catalonie ligt de stad Girona, op ongeveer 100 km van Barcelona. Girona kennen de meeste mensen alleen van het vliegveld en dat is jammer want Girona is echt een prachtige stad!

Vakantie Girona en Hotel Girona tips

Girona met zijn mooie Plaza de la Independencia en de originele Arabische baden uit de 12e eeuw is echt een aanrader voor een stedentrip! Het centrum barst van de gezellige cafés, bars, restaurants en vele aparte winkels.  

Vanuit de meeste hotels in Girona, ook wel Gerona genoemd, ben je in een mum van tijd in hartje stad op de Plaza de la Indepencia. Aanrader Hotel Hussa Fornells Park prachtig gelegen bij de stadsmuur en kathedraal van Girona en met mooi zwembad (o.a. boekbaar via Trivago) is echt heel veel waar voor je geld!

Trivago is sowieso een aanrader. Hier kan je in een keer vrijwel alle hotels in Girona vergelijken.

Veel mensen gebruiken de luchthaven van Girona als goedkoop alternatief voor de luchthaven van Barcelona. De luchthaven van Girona is nog geen 100 km van de stad vandaan. Ook is Girona de luchthaven voor een vakantie aan de populaire Costa Brava. Denk aan badplaatsen als Blanes, Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Playa d'Aro & Estartit.

Tip! Op zoek naar een vakantie aan de Costa Brava incl. vlucht naar Girona? Kijk dan zeker eens bij het ruime aanbod van TUI.nl Reizen. Hier vind je campings, appartementen, bungalows, vakantiewoningen en hotels!

Vliegveld Girona

Girona is erg bekend om het vliegveld, ook wel Gerona airport genoemd, dat 12 kilometer van de stad vandaan ligt. Veel mensen reizen via met een charter naar het vliegveld van Girona en dan verder naar hun bestemming in Spanje of Frankrijk. Nb via Sunweb kan je overigens vaak goedkope rest chartertickets naar Girona boeken! 

Vanaf het vliegveld van Girona reis je makkelijk met de trein of bus verder, want het station ligt vlakbij het vliegveld. Je kunt natuurlijk ook de taxi nemen, let dan op dat je van tevoren een prijs afspreekt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Bekijk ook onze Barcelona vliegticketpagina voor meer informatie over vliegen naar Girona.

Historisch centrum

Girona heeft een prachtig historisch centrum met nauwe straatjes en binnenplaatsen. In dit centrum vind je tal van winkelstraatjes en bezienswaardigheden. Maar ook de terrassen en restaurants zijn erg leuk!

Tips in Girona!

Girona is een erg mooie stad en een leuke afwisseling als je Barcelona al voor de zoveelste keer hebt gezien! Je kunt een terrasje pakken op het Plaza de la Independencia, een gezellig plein met leuke restaurants en terrassen of de mooie Arabische baden uit de 12e eeuw bekijken. Maar Girona biedt meer! We hebben de mooiste en leukste bezienswaardigheden voor jou op een rijtje gezet.

Huizen op de Onyar
Een prachtig gezicht zijn de huizen op de Onyar. Neem een van de stadsbruggen over de Onyar en je kunt de huisjes goed bekijken!

Kathedraal van Girona
De kathedraal die je nu in Girona kunt bewonderen, is gebouwd door Jaume Fabre. Op de plek waar de huidige kathedraal staat, stond vroeger een andere kathedraal. Het originele kerkgebouw werd gebouwd door de Moren en gebruikt als moskee. Toen de Moren uit Girona werden verdreven, werd de kathedraal helemaal verbouwd. Nu is de kathedraal een van de mooiste voorbeelden van de Gotische architectuur in Spanje!

Andere mooie kerken zijn de Sant Feliu kerk, ook gebouwd in Gotische stijl in de 14e eeuw en de Sant Pere de Galligants kerk, gebouwd in Romaanse stijl.

Archeologisch Museum
Het archeologisch museum, in Girona beter bekend als het Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona, is een Romaans klooster vol met archeologische voorwerpen. Het museum bevindt zich in de Barri Vell. Leuk voor alle leeftijden!

Museum van de geschiedenis van Girona
Het Museu d'historia de la ciutat, oftewel het Museum van de geschiedenis van Girona, neemt je mee in de geschiedenis van Girona. In dit museum neem je een kijkje in de historie van de stad en ontdek je wie de belangrijke personen in Girona waren. Het gebouw waarin het museum is gevestigd is ook erg mooi!

Museum van de Kunst
Ook de echte kunstliefhebber is in Girona op de goede plek. Het Museu d'Art de Girona beschikt over meer dan 8000 kunstwerken gemaakt in de periode tussen de pre romaanse tijd en nu. Alle kunstwerken zijn in de provincie Girona gemaakt!

Auto huren Girona

Girona ontdekken per huurauto? Overweeg dan een Fly & Drive inclusief autohuur en vlucht. Dit is vaak voordeliger dan een auto huren op het vliegveld! Een Fly & Drive Girona boek je al v.a. 226,-!

Daarnaast zijn er ook reisorganisaties met vakantie Spanje aanbiedingen inclusief vlucht + verblijf + huurauto. Kijk maar eens bij de reizen van Eliza was here en Karin's Choice!

Budget deals

Top Tips Per Type