De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kangaroo Island

Kangaroo Island

Kangaroo Island is een eiland bij de zuidkust van Australie, dat behoort tot de staat Zuid-Australie. De belangrijkste plaatsen op het eiland zijn Kingscote en Penneshaw. Vanuit de laatste plaats vertrekt de veerboot naar Cape Jervis op het vasteland.

In deze online Australie reisgids vind je o.a. meer informatie over de geschiedenis, overtocht, Flinders Chase National Park, Seal Bay Conservation Park en duiken op Kangaroo Island!

Kangaroo Island > geschiedenis

Ongeveer 10.000 jaar geleden werd Kangaroo Island gescheiden van het vasteland van Australie door een stijging van de zeespiegel. Aboriginals hebben het eiland enige tijd bewoond. In 1802 werd Kangaroo Island ontdekt en werd door een Fransman in kaart gebracht. Vandaag de dag dragen verschillende plaatsen op het eiland nog steeds een Franstalige naam.

Kingscote werd in 27 juli 1836 als eerste officiele nederzetting gesticht. Het was de oorspronkelijke hoofdstad van Zuid Australie, maar het stadje bleek niet te kunnen voldoen aan de watervereisten van de inwoners en werd daarom als hoofdstad vervangen door Adelaide.

Naar Kangaroo Island? De opties!

Vanaf Cape Jervis vertrekken er elke dag vier boten naar Penneshaw op Kangaroo Island. Hiervoor dien je van te voren te boeken en de overtocht duurt circa 45 minuten. Een retour met de boot boek je vanaf $A 38,-.

Vanaf Wirrina Cove vertrekken er ook elke dag vier boten naar Kingscote op Kangaroo Island. Deze overtocht duurt 120 min. Een retour met de boot boek je vanaf $A 70,-.

Wil je liever iets sneller reizen? Boek dan een vlucht vanaf Adelaide naar Kingscote Airport. Binnen 30 min. ben je dan op het vliegveld van Kingscote. Het vliegveld ligt 13km van de hoofdstad Kingscote. Een retourvlucht boek je vanaf $A 198,-.

Kangaroo Island > Flinders Chase National Park

Flinders Chase National Park is met een oppervlakte van 328 km² het grootste beschermde gebied van Kangaroo Island en is gelokaliseerd in het zuidwesten van het eiland.

In november 1919 werd dit park opgericht en sindsdien beschermt het diersoorten die in Australie zeldzaam zijn geworden zoals de tammarwallabie, geelstaartraafkaketoe en de hoendergans.

Naast wilde dieren bevinden zich in Flinders Chase National Park ook twee geologische bezienswaardigheden, de Admirals Arch en de Remarkable Rocks. De Admirals Arch is een rotsformatie die een natuurlijke brug of boog vormt. De Remarkable Rocks is een groep van grote, door erosie in opmerkelijke vormen gesleten rotsen op een klip boven de Zuidelijke Oceaan.

Kangaroo Island > Seal Bay Conservation Park

Aan de zuidkust van Kangaroo Island vind je Seal Bay Conservation Park. Op dit strand vind je een grote groep van circa 500 zeeleeuwen.

Het park is in 1972 opgericht om de zeeleeuwen te beschermen. Daarom kan je ook niet overal in het park komen omdat de zeeleeuwen daar hun jongeren opvoeden.

Op het park is een lookout, loopbrug en plaatsen om te picknicken. Ook is het mogelijk om met een gids een rondleiding te maken. Hij vertelt je alles over het park en de zeeleeuwen. Entree vanaf $A 10,-.

Kangaroo Island > duiken

Bij de beschutte stranden aan de noordkust van Kangaroo Island kun je ook prima zwemmen en duiken. Er leven zo'n 250 soorten vissen in allerlei kleuren en maten, en je hebt kans om zeehonden en dolfijnen tegen te komen tijdens een zwem of duiktochtje. Er worden ook duiktrips georganiseerd, op die manier loop je meer kans om alles te zien wat je graag zou willen zien, zoals de dolfijnen en de zeehonden.

Aan de noordkust vind je ook door de verradelijke kustwateren ruim 60 aangespoelde schepen die je onder water kan bekijken.

0
shares