De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Cairns

Cairns is een Australische stad gelegen in het noordoosten van Queensland. De stad ligt op ongeveer 1720 km van Brisbane en 2500 km van Sydney. In Cairns is niet veel te bezichtigen maar in en om de stad is veel te doen.

In deze online reisgids over Cairns lees je o.a. meer informatie over ligging, geschiedenis, The Great Barrier Reef, Tjapukai Aboriginal Cultural Park, Skyrail Rainforest Cableway, Daintree National Park, Atherton Tablelands en Esplanade.

Cairns > ligging & geschiedenis

Vanwege het tropische klimaat en veel attracties in de omgeving is Cairns een populaire reisbestemming geworden. Het Groot Barriererif ligt op slechts anderhalf uur reizen per boot, het Nationaal Park Daintree en Kaap Tribulation op ongeveer 130km ten noorden van de stad.

De stad heeft zijn natuurlijke omgeving in het voordeel gebruikt door een aantal kleine themaparken voor toeristen te bouwen. Het Tjapukai Aboriginal Cultural Park en de Kuranda Skyrail kabelbaan, die 7,5 kilometer over het regenwoud heen gaat, zijn enkele voorbeelden van deze aanpak.

Cairns is gesticht in 1876, om mijnwerkers onderdak te bieden die goud zochten in het Hodgkinson River goudveld en werd genoemd naar William Wellington Cairns, de toenmalige gouverneur van Queensland. De toekomst van Cairns werd veilig gesteld toen het een spoorverbinding door het Kuranda regenwoud kreeg en het een belangrijk punt werd in de export van suikerriet, goud, kostbare metalen en landbouwproducten van de omliggende kust- en binnenlandse gebieden.

Actuele ticket aanbiedingen voor Cairns

* Bekijk hier de bijkomende kosten

The Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef in Australia is het grootste koraalrif op aarde en felgekleurde vissen, grillige koralen en diephelder water maken het tot de mooiste plek ter wereld om te duiken!

Meer informatie over The Great Barrier Reef! 

Cairns> Tjapukai Aboriginal Cultural Park

In 1987 heeft een groep Australiers een Aboriginal dance theater opgericht in Kuranda, dichtbij Cairns. Tegenwoordig is het park uitgegroeid tot een toeristische attractie.

In het park vind je verschillende theaters, vier musea, een kunstgalerij en een traditioneel kamp waar je de geschiedenis van de aboriginals ontdekt. Je maakt er kennis met de medicijnman, de muziek van de aboriginals en je kan er leren boomerang werpen en speerwerpen.

Tjapukai Aboriginal Park is overdag en 's avonds te bezoeken. Om het hele park te bekijken moet je minimaal 3 uur rekenen. Entree vanaf $A 31,-.

Cairns > Skyrail Rainforest Cableway

Skyrail is een unieke regenwoud ervaring: je wordt in gondelcabines, die slecht enkele meters boven de bomen voortglijden, over 7,5 km ongerept regenwoud gedragen. Je stapt onderweg uit bij twee stations waar je van de natuur kunt genieten, midden in het regenwoud.

Het begin station bevind zich 15min vanaf Cairns en je eindstation is Kuranda Terminal. Dit eindstation ligt dichtbij het dorpje Kuranda en biedt veel attracties zoals een vlinderhuis, vogelpark en een koala park.

Gondels verlaten het station op doorlopende basis. Voor een enkele reis moet je minimaal 1,5 uur uitrekken, wil je ook terug dan ben je 2,5 uur onderweg. Trek ook een paar uur uit voor je bezoek aan Kuranda. Enkele reis $A 40,- en retour $A 58,-.

Cairns > Daintree National Park

Bijna 50 miljoen jaar geleden bestond heel Australie uit regenwoud, tegenwoordig is daar nog maar 0,3% van over. Het grootste deel van deze 0,3% bevind zich in het Daintree National Park. Sinds 1987 staat het park daarom op de Werelderfgoedlijst.

In het Nationaal Park vind je ruim 18.000 soorten flora en bomen van 2.500 jaar oud. Hier leven ook unieke dieren en vliegen de papegaaien je om je oren.

Het is ook mogelijk om te overnachten in het park. Dit kun je doen in een van de 15 ecologische boomhutten. De boomhutten zijn ruim en stijlvol ingericht.

Cairns > Atherton Tablelands

Op ongeveer een uur rijden van Cairns liggen de Atherton Tablelands. De Tablelands, ook wel Cairns Highlands genoemd, is een gebied dat bestaat uit graslanden afgewisseld met stukken tropisch regenwoud. Je vindt er naast jungle ook verkoelende meren, watervallen en zeldzame dieren.

Wil je de drukte en warmte van de stad even ontvluchten dan is het een goed idee om naar de Atherton Tablelands te gaan. Door de bergen is de temperatuur hier in de zomer niet zo hoog als in de steden.

Cairns > Esplanade

Sinds 1800 is de Esplanade de ontmoetingsplek voor de inwoners van Cairns. Het is een lange boulevard met aan de ene kant winkels en horeca en aan de andere kant het water van Trinity Bay met heel in de verte het Great Barrier Reef. Je vindt er een zwembad, picknickplekken, speeltuintjes en skatebanen.

Op de Esplanade hangt altijd een ontspannen sfeer waar zowel inwoners van Cairns als reizigers op afkomen om te zonnen, te joggen of te lunchen. Ook worden wordt er hier 's avonds verschillende barbecues en feesten gehouden. Om hier de volgende ochtend van bij te komen kun je een les aqua aerobics, pilates en zelfs yoga volgen!

Actuele ticket aanbiedingen voor Cairns

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
WTC.nl € 39,00 De toeslag voor reserveringskosten in onafhankelijk van het aantal geboekte vluchten.
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 januari 2018
0
shares