De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Melbourne

Melbourne word gezien als de sport- en cultuurstad van Australie. Melbourne organiseert elk jaar belangrijke sportevenementen zoals de Australian Open en formule 1 races. Ook op cultureel vlak kan Melbourne zeker tippen aan Sydney.

In deze online reisgids over Melbourne vind je o.a. meer informatie over de geschiedenis, tuinen, bezienswaardigheden, restaurants en uitgaan.

Melbourne > ligging & geschiedenis

Melbourne is de op een na grootste stad van Australie en de hoofdstad van de deelstaat Victoria. Het is tevens, na Sydney, de dichtstbevolkte stad van Australie. De totale oppervlakte van de stad beslaat zo'n 7.694 km².

Melbourne is genoemd naar de Engelse staatsman Lord Melbourne, die ten tijde van de stichting van de stad, in 1835, net aan zijn 2de regeringsperiode als Minister-President van Groot-Brittannië was begonnen en was geboren in het Engelse plaatsje Melbourne in Derbyshire.

Actuele ticket aanbiedingen voor Melbourne

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Garden city Melbourne

Melbourne wordt ook wel de 'Garden City' genoemd vanwege de vele parken en ander groen die in de stad te vinden zijn. De tuinen zijn gratis te bekijken.

Royal Botanic Gardens
Op de linkeroever van de Yarra vind je de Royal Botanic Gardens. Deze 35 hectare tuin behoort tot de mooiste van de wereld. De tuin is in 1846 aangelegd en je vind er meer dan 12.000 verschillende planten.
Mrs Macquaries Road

Carlton Gardens

De Carlton Gardens zijn 26 hectare grote tuinen in het central Business District van Melbourne. Deze tuinen staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het terrein omsluit het Royal Exhibition Building, het Melbourne Museum, een IMAX-bioscoop, verschillende tennisbanen en een speeltuin.
Nicholson Street 

Fitzroy Gardens
Fitzroy Garden werd 150 jaar geleden aangelegd en werd vernoemd naar Sir Fitzroy, gouvenour van New South Wales. Naast alle planten vind je in dit park ook een cathedraal, beelden en fonteinen.
Albert Street

Bezienswaardigheden in Melbourne

Naast de vele tuinen is er nog veel meer te zien in Melbourne, lees hieronder onze tips.

Rialto Towers
De Rialto Towers is het hoogste kantoorgebouw op het zuidelijk halfrond. Het gebouw is 256 meter hoog en werd in 1986 gebouwd. Op de 55ste verdieping is een observatieplatform, vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over Melbourne. Entree: $A 14,50.
525 Collins Street

National Gallery of Victoria
De National Gallery of Victoria is de grootste en de oudste openbare galerij in Australie. De galerij werd opgericht ten tijde van de goudkoorts en door giften werd Europese kunst gekocht. Je vind er o.a. werk van Rembrandt en Rubens. Entree is gratis.
180 St. Kilda Road

Old Melbourne Gaol
De Old Melbourne Gaol is een museum in een voormalige gevangenis. In 1929 sloot de gevangenis definitief zijn deuren. Tijdens een bezoek krijg je een goed beeld van het leven van de gevangenen in die tijd. Je kunt deelnemen aan rondleidingen, zowel overdag als 's nachts. Entree: $A 18,-
Russel Street

Melbourne > restaurant tips

In Melbourne vind je veel restaurants, wij hebben er een aantal voor je uitgezocht die zeker de moeite waard zijn.

Three, One, Two
Bij restaurant Three, One, Two kan je heerlijk eten. Dit exclusieve restaurant heeft een wisselend menu en werkt alleen met verse producten.
312 Drummond Street

The Order of Melbourne
Dit restaurant heeft een fantastisch uitzicht over de stad. Op het dakterras op de tweede verdieping waan je je in eind 1800. Je kunt hier barbecuen maar ook een drankje drinken op de lounge banken.
401 Swanston Street

Waterfront
Waterfront bied je een geweldig uitzicht over de zee. Op de benedenverdieping vind je een brasserie, op de eerste verdieping vind je een restaurant. Daarnaast is er elke avond entertainment.
Station Pier 1

Melbourne > uitgaanstips

The Heist Nightclub
The Heist is een omgebouwde bank wat je nog terug ziet in het interieur. Elke avond heeft hier een thema, zo is het op donderdag Urban Uni Night en op zaterdag is er een Fashion show.
Corner Queen & Lonsdale street

The Apartment
Overdag is dit een restaurant maar 's avonds word het een club lounge. Heerlijk iets drinken met vrienden kan hier. Elke donderdagavond is het hier happy hour.
401 Lt. Bourke Street

The Social
Drink een biertje aan de bar, een cocktail in de lounge of dans op vrijdag en zaterdag op de muziek van bekende DJ's. In The Social kan dit allemaal.
116 Chapel Street Windsor

Actuele ticket aanbiedingen voor Melbourne

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix.nl € 25,00
Schipholtickets.nl € 29,50 De hogere reserveringskosten van  €40,- per boeking zijn voor telefonische reserveringen van vluchten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 januari 2018
0
shares