De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Gold Coast Australie

Gold Coast Australie

Een van de populairste bestemmingen van Australie en een waar mekka voor zon, zee en strandtoerisme is Gold Coast in Australie. Gold Coast ligt ten zuiden van Brisbane in Queensland en heeft een kuststrook van 70km vol met hotels, winkels, restaurant en nog veel met entertainment.

Hier vind je informatie over de Gold Coast o.a. m.b.t. de ligging t.o.v. de andere populaire sights in Australie, Nationale Parken en attractieparken.

Gold Coast > ligging

Gold Coast is een Australische stad in Queensland, gelegen ten zuiden van Brisbane dicht tegen de grens van Nieuw-Zuid-Wales. Gold Coast is de op een na dichtstbevolkte stad van Queensland en de op zes na dichtstbevolkte stad van Australie.

Gold Coast staat bekend om haar zonnige en subtropische klimaat, haar prachtige stranden, haar ruime aanbod van toeristische attracties en een prachtige skyline. Dit alles maakt de stad de populairste vakantiebestemming van Australië.

De branding, van Duranbah tot de Southport Spit ca.40km, is uitermate geschikt om te durfen. Het spreekt dan ook voor zich dat het hart van Gold Coast, Surfers Paradise heet. Hier vind je veel clubs, disco's, restaurants en talloze surfwinkels.

Gold Coast > Nationale Parken

In de directe omgeving van Gold Coast vind je 3 grote Nationale Parken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder lees je meer over de parken

National Park Lamington
Dit park ligt in het achterland van de Gold Coast en maakt deel uit van een bergachtig gebied dat bekend staat als de MacPherson Ranges. Het park, met een oppervlakte van 205 km², ligt op een plateau 900 m boven zeeniveau. Het park wordt gekenmerkt door een ruig berglandschap, watervallen, bergbeekjes, regenwoud, en een unieke flora en fauna.

Tamborine National Park
Tamborine National Park heeft een oppervlakte van 11,60 km² en omvat het plateau van Tamborine Mountain en omliggende heuvels. Het plateau is 8 km lang, 5 km breed en ligt op een hoogte van 525 m. Door haar hoogteligging blijft het ook tijdens hete zomerdagen een beetje koeler.

Springbrook National Park
Dit koele, subtropische regenwoud werd zo'n 20 miljoen jaar geleden gevormd ten gevolge van vulkanische aktiviteit. In de westkant bevind zich de "natural bridge", waarbij een rivier zich door de eeuwen heen door de rotsen heeft gesleten en er een brug is onstaan. Op de plek waar het water de bodem raakt heeft zich een aardige grot gevormd waar je, als de schemer in valt gloeiwormen kunt bewonderen.

Gold Coast > attractieparken

Heb je even genoeg van het strand en de drukte? In de nabije omgeving van Gold Coast zijn veel thema- en atractieparken te vinden.

Dreamworld
Dreamworld is het favoriete themapark van de Australiers. In het park vind je 13 verschillende werelden, onder andere Big Brother world, Tiger Island en Nick Central. In het park vind je de snelste achtbanen te wereld en zijn er diverse shows te bekijken. Entree: $A 66,-.

Wet'n'Wild Water Park
Dit waterpark bied je een dag vol plezier met water. Glijbanen van 200 meter naar, beleef een tornado en kom bij in de wirlpool. In totaal vind je 15 verschillende attracties in dit park, allemaal even uniek en spectaculair en ook voor kleine kinderen is hier genoeg te beleven. Entree: $A 43,-.

Warner Brothers Movie World
Ook in Australie vind je een Warner Brothers Movie World. Naast veel attracties komen al je helden uit alle Warner Bros films tot leven op de Street Star Parade en kun je hier al voorpremieres zien van films die nog niet in de bioscoop draaien. Entree: $A 63,-

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares