De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kastelen van de Loire

Kastelen van de Loire

De Loire is een wonderschone streek in Frankrijk met een prachtige rivier beroemd om zijn vele kastelen. De meeste kastelen in de Loire streek zijn Renaissance kastelen en kijken uit over de rivier la Loire.

Als je elke dag van je vakantie één kasteel van de Loire zou willen bezoeken, en je wilt alle kastelen van de Loire zien, dan heb meer dan 2 jaar vakantie nodig!

Op deze pagina tref je veel tips over een vakantie in de Loire, de mooiste kastelen die je zeker moet bezoeken en leuke adressen voor wie zelf wel eens in zo'n romantisch kasteel wil overnachten!

Kastelen van de Loire

De meeste kastelen van de Loire zijn te bezoeken. Veel van deze kastelen hebben bovendien prachtige tuinen in barokstijl. De bekendste kastelen zijn Chaumont sur Loire, Chambord, Chenonceaux, Cheverny en Amboise.

Een beroemd kasteel aan de Loire is het kasteel van Chaumont sur Loire in het gelijknamige stadje. Het kasteel ligt hoog boven de stad en heeft een prachtig uitzicht over de Loire rivier. In de tuinen van het kasteel is het 'Conservatoire International des Parcs et Jardins de Chaumont sur Loire'. Kasteel Chamont sur Loire staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Ook erg indrukwekkend is het kasteel van Chambord. Het is het grootste van alle kastelen van de Loire met 440 kamers en 365 schoorstenen! Bij het ontwerp van dit kasteel was o.a. Leonardo da Vinci betrokken.

Het kasteel van Cheverny zal bij menig Kuifje liefhebber een deja vu gevoel oproepen. Dit mooie kasteel aan de rivier de Loire stond ooit model voor kasteel Molensloot. Het kasteel van Cheverny is het gehele jaar te bezichtigen.

Het kasteel van Chenonceau is één van de apartste kastelen van de Loire omdat het kasteel in het water van de rivier de Cher ligt. Zowel het kasteel als de tuinen zijn het hele jaar te bezoeken. Neem zeker een kijkje in de slaapkamer van Catharina de Medici, vrouw van Koning Hendrik II. Zij gebruikte deze kamer in de periode dat zij heerste over het Koninkrijk Frankrijk.

De andere kastelen van de Loire zin niet minder mooi. Tip: Als je het koninklijke kasteel Amboise bezoekt, stop dan ook bij de distellerie de framboise in Amboise en patisserie Bigot!

Logeren in een kasteel hotel in de Loire

In de Loire is een groot hotel van een bekende keten een uitzondering. Als je komt om de kastelen van Loire te bezichtigen dan is het ook wel heel romantisch om in zo'n kasteel hotel te overnachten. Er zijn tientallen kastelen verbouwd tot hotel, van redelijk eenvoudig tot super de luxe.

Logeren in een romantisch kasteel hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Hotel Specials biedt overnachtingen aan in verschillende charmante kasteel hotels in de prachtige Loirevallei. Reserveren doe je v.a 30,- p.n, voor die prijs logeer je in een romantische kamer en geniet je van het heerlijke zwembad, park en terras.

Frankrijk en de Loire streek > meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over vakantie in de Loire of een andere bestemming in Frankrijk? Kijk dan ook eens op de volgende pagina's: Weekend Parijs - Da Vinci, Eurodisney & bezienswaardigheden.

Al zin in een vakantie in de Loire?

Kijk even in het blok linksboven op deze pagina als je van plan bent op vakantie naar de Loire streek te gaan. Je vindt er regelmatig nieuwe aanbiedingen voor een hotel of een charmant vakantiehuis in de Loire. Wij wensen je alvast een fantastische vakantie in de Loire!

Loire facts

• Hoofdstad Loire streek - Nantes

• Aantal inwoners Loire streek- circa 730.000

• Oppervlakte Loire streek - 4.781 km²

• Klimaat de Loire - een mooi zonnig klimaat met meer zonuren dan elders in het binnenland van Frankrijk.

• Taal Loire - Frans

• Kraanwater Loire - Meestal prima

• Afstand vanuit Nederland naar de Loire - vanaf Utrecht is het circa 720 km naar de Loire.

Budget deals

Top Tips Per Type