De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Bulgaarse rozenolie een van de bekendste exportproducten van Bulgarije is.

Voorpret

De ambassade van Bulgarije in Nederland geeft veel informatie over de geschiedenis van dit mooie land!

Vakantie Bulgarije

Vakantie Bulgarije

Vakantie in Bulgarije? Naast genieten van zon en een heerlijk klimaat, heeft Bulgarije veel te bieden op cultureel gebied en enkele schitterende natuurgebieden! Bovendien is Bulgarije voor onze begrippen een goedkoop vakantieland. Hier delen we onze Bulgarije tips en kan je aanbiedingen voor Bulgarije vakanties  vergelijken!

Vakantie Bulgarije

Door zijn prachtige stranden en vriendelijke prijsniveau is Bulgarije steeds meer in trek als strandvakantie bestemming. Steeds meer reisorganisaties nemen vakanties naar de mooie badplaatsen van Bulgarije, zoals Zonnestrand, op in hun aanbod.

Zon, zee strand vakantie Bulgarije heel veel keuze tref je bij TUI.nl (van eenvoudige appartementen tot luxe all inclusive resorts). Daarnaast raden we je aan in ieder geval even bij Corendon vakanties te kijken waar je in het voorseizoen vaak al een week incl vlucht en hotel onder de 300,- kunt boeken! 

Zelf je vakantie naar Bulgarije samenstellen Wil je een rondreis maken of een week zon en strand combineren met trekken in het Rila gebergte? Op Expedia kan je in vrijwel elk gehucht in Bulgarije wel een hotel vinden. Voor losse tickets naar de kust kan je prima bij lowcost vlieger Corendon terecht. Voor tickets naar Sofia raden we je aan het aanbod eerst goed te vergelijken via de sites van World Ticket Center en Vliegtickets.nl. Deze tonen naast de hier bekende airlines ook aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen die je niet direct kunt boeken zoals Bulgaria air. Dat kan nogal wat schelen! Zie ook: tips om goedkope tickets naar Bulgarije te vinden.  

Vakantie in Bulgarije? Naar de Zwarte Zee!

De schitterende Zwarte zee kust van Bulgarije heeft een totale lengte van 385 kilometer. De bekendste badplaatsen van Bulgarije zijn Goudstrand en Zonnestrand.

Goudstrand is een van de eerste badplaatsen voor toeristen aan de Bulgaarse kust. Een vakantie naar Goudstrand staat garant voor een vakantie vol zon, zee en strand. Het goudkleurige zandstrand is 3,5 kilometer lang en 100 meter breed. Meer over Goudstrand.

Naast Goudstrand is Zonnestrand ook een goede zonbestemming. Zonnestrand is groter en staat bekend als een moderne vakantiebestemming met veel uitgaansgelegenheden. Het zandstrand van Zonnestrand is ruim 8 kilometer lang en loopt geleidelijk af in de Zwarte zee. Meer over Zonnestrand.

Ontdek Bulgarije: vakantie in de hoofdstad Sofia!

In het westen van Bulgarije, aan de voet van de berg Vitosha, en zo'n drie uur vliegen vanaf Amsterdam, ligt Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Met zijn 1,2 miljoen inwoners is het tevens de grootste stad van het land en een levendige en bruisende metropool.

Sofia heeft een rijk verleden en werd in de loop der eeuwen door verschillende volkeren overheerst. Het barst er dan ook van de bijzondere bezienswaardigheden, maar je kunt er ook leuk winkelen en er zijn vele gezellige restaurants en cafes. Lees meer over vakantie in Sofia!

Vakanties Bulgarije? Must see: Nessebar!

30 Kilometer ten noorden van het vliegveld van Burgas ligt het historisch schiereiland Nessebar. Het schiereiland is alleen te bereiken via een lange, smalle weg en heeft zo'n 10.000 inwoners. Sinds 1983 staat Nessebar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Naast de vele kerken die het stadje rijk is vind je in Nessebar ook 4 kleine strandjes waar je heerlijk kunt liggen met uitzicht op de haven. Meer over Nessebar. 

Vakantie naar Bulgarije? Het prachtige Rila gebergte!

In het westen van Bulgarije vind je het Rila gebergte, het hoogste gebergte van de Balkan. In het park leven zeldzame wilde diersoorten, zoals beren, wilde zwijnen, herten, valken en adelaars.

Het Rilaklooster, wat net zoals Nessebar op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, is een bezoek meer dan waard; het interieur van het klooster is versierd met 1200 fresco's met bijbelse taferelen.

In de winter is het Rila gebergte een skiresort voor beginners en gevorderden. Het plaatsje Borovets bied 35km aan pistes en bied je daarnaast veel gezellig restaurants en bars. Meer informatie: Rila gebergte.

Budget deals

Top Tips Per Type