De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Basel heeft de oudste universiteit van Zwisterland.

Voorpret

Lees alles over de mooiste steden van Zwisterland.

Basel

Basel is een van de drie grootste steden van Zwitserland en staat bekend als dé culturele stad. En dat is niet verrassend met de vele musea en prachtige historische en moderne gebouwen. Voor een weekend trip is Basel dan ook zeker een aanrader en ben je op vakantie in Zwitserland, dan moet je zeker een dagje een bezoek aan Basel brengen!

Vakantie of weekend Basel Switzerland

Doordat de rivier de Rijn dwars door Basel stroomt, is de stad onderverdeeld in twee delen: Groot Basel en Klein Basel. In Groot Basel vind je het historisch stadscentrum met middeleeuwse straatjes, winkels, galeries, musea en vele restaurants en bars.


Klein Basel is een stadsgedeelte dat helemaal in opkomst is. Hier vind je kleine restaurantjes, alternatieve clubs en nieuwe boetiekjes.


Vervelen doe je je tijdens een weekend in Basel dan ook zeker niet snel: je kan diverse musea, bezienswaardigheden en galeries bezoeken, shoppen en wandelen langs de middeleeuwse gebouwen bij de Rijn.

Actuele ticket aanbiedingen voor Basel

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vliegen of de trein naar Basel Switzerland?

Je kan vanuit Nederland uitstekend met de trein naar Basel reizen. Er is een gewone intercity trein naar Basel maar de goedkoopste optie is de Citynightline trein van Amsterdam naar Basel je vertrekt dan in de avond vanuit Amsterdam en komt uitgeslapen aan in Basel (Citynightline trein via NS International v.a 29,- of intercity naar Basel v.a 61,-),


Vliegen naar Basel gaat natuurlijk sneller en er zijn een groot aantal maatschappijen waarmee je kunt vliegen. Maar welke maatschappijen gaan er vanaf waar en hoe kom ik aan goedkope tickets?


Per trein op wintersport naar Zwitserland? Kijk op onze wintersport trein pagina! 

Het historisch centrum van Basel

Kern van het historisch centrum van Basel is de Marktplatz. Hier kan je elke dag de markt bezoeken (m.u.v. zondag) met verse kruiden, broden en lokale kazen. Aan het marktplein vind je het 16e eeuwse stadhuis en een aantal prachtige Jugendstil gebouwen.


Als je de Marktplatz bezoekt, moet je thee of koffie gaan drinken bij Confiserie Schiesser, Basel's oudste theegelegenheid waar ze al sinds 1870 zelfgemaakte Zwitserse chocolade maken.

Bezienswaardigheden Basel

Zeker een bezoek waard is de grote Kathedraal aan de Munsterplatz. Achter de kathedraal bevindt zich de Pfalz. Dit is een groot terras aan de Rijn met een prachtig uitzicht over de oude stad. Vanuit hier kan je ook de ferry nemen voor de overtocht naar de andere kant van de stad.

Basel Musea

Basel kent maar liefst 40 musea, teveel om allemaal in een weekend te kunnen bezoeken. Drie musea die je zeker bezocht moet hebben, zijn de Kunsthalle, het Fondation Beyeler museum voor moderne kunst en het Antikenmuseum.

Basel Switzerland > meer informatie

Ga voor praktische informatie en handige tips naar onze informatie Basel pagina.

Actuele ticket aanbiedingen voor Basel

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Vliegtickets.nl € 29,50
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix.nl € 25,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017