De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De rivier de Rijn stroomt dwars door Basel heen en verdeeld de stad hierdoor in 2 gedeelten, namelijk Groot Bazel en Klein Basel. Zeven bruggen zorgen ervoor dat verkeer van het ene deel van de stad naar het andere mogelijk blijft.

Voorpret

In dit korte fimpje zijn enkele prachtige beelden van de mooie stad Basel te zien.

Informatie Basel

Op vakantie naar Basel? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Basel o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Basel > paspoort en visum

Voor een vakantie naar Basel moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen reisdocument nodig. In Zwitserland is ook de Nederlandse identiteitskaart een geldig reisdocument. Let erop dat je paspoort of identiteitskaart nog geldig moet zijn bij thuiskomst.

Indien je niet langer dan 3 maanden in Basel verblijft is het voor Nederlanders, Belgen en Luxemburgers niet nodig in het bezit te zijn van een visum. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Zwitserland.

Informatie Basel > geldzaken, valuta en fooien

In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse Franc (CHF), deze is verdeeld in 100 centimes. De prijzen worden ook vaak in euro's aangegeven zodat een prijsvergelijking gemakkelijk is.

Er zijn in Basel meer dan voldoende pinautomaten aanwezig, geld opnemen kan ook bij de banken.

Fooien zijn in Zwitserland doorgaans inbegrepen in de prijs. Men verwacht dan ook geen fooi, maar dit wordt uiteraard wel gewaardeerd.

Informatie Basel > gezondheid & vaccinaties

De gezondheidszorg in Basel staat bekend om de uitstekende kwaliteit. Apotheken zijn geopend van 8.30 tot 18.30 en zijn doorgaans op zondag gesloten, op enkele uitzonderingen na. Rekeningen met een medisch karakter dienen contant betaald te worden.

Voor een vakantie naar Basel is het niet nodig je te laten vaccineren.

Het drinkwater in Basel is van goede kwaliteit en prima drinkbaar.

Informatie Basel > telefoneren

Telefoneren vanuit je hotel in Basel is zeker niet goedkoop. Het is verstandiger om te bellen vanuit een telefooncel met een Zwitserse telefoonkaart (Taxcard). Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij de meeste postkantoren en tankstations.

Belangrijke telefoonnummers: politie 117, brandweer 118, wegenwacht 140, ambulance 144, verkeersinformatie 163.

Het landennummer als je van Nederland naar Zwitserland belt is 0041. Als je van Zwitserland naar Nederland belt toets je eerst 0031 en daarna het telefoonnummer. De eerste nul laat je dan weg.

Informatie Basel > praktische info & tips

Beste reistijd Een bezoek aan Basel is het gehele jaar door aantrekkelijk

Tijdverschil met Nederland Er is geen tijdverschil

Taal Er wordt onder andere Duits, Italiaans, Retro-Romaans en Frans gesproken

Voltage 220/230 volt

Actuele ticket aanbiedingen voor Basel

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Vliegtickets.nl € 29,50
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix.nl € 25,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017