De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er staat in Zakopane een huis dat is gemaakt met het hout van slechts één boom!

Voorpret

Bekijk dit filmpje van muzikanten in een restaurant in Zakopane, zoals je ze in veel restaurants vindt!

Restaurants Zakopane

Restaurants Zakopane

Als je na het skiën of na de wandeling in de bergen lekker wilt eten, kun je terecht in een van de restaurants in Zakopane in Polen. In de restaurants worden zowel typisch Poolse als internationale gerechten geserveerd. Je kunt zelfs Chinees eten in Zakopane!

Wij hebben de leukste, mooiste en gezelligste restaurants voor jou geselecteerd en op een rijtje gezet.

Stek Chalupa - traditioneel bergrestaurant Zakopane

In dit traditionele bergrestaurant in de hoofdstraat van Zakopane eet je de lekkerste steaks. Door de traditionele inrichting en muziek kom je in Zakopaanse sferen. Er is geen bediening in dit restaurant, dus je moet zelf je eten ophalen.

Ul. Krupowki 33. Tel: +48 (0) 18 201 59 18

Karczma Kmicic

Voor typisch Poolse en regionale gerechten ga je naar Karczma Kmicic. In dit restaurant kun je na het skiën lekker opwarmen bij de grote open haard en bij mooi weer kun je in de tuin eten. Ook is er een speciale speelruimte voor kinderen. Grote en lekkere maaltijden!

Grunwaldzka 25b. Tel: +48 (0) 18 206 63 33

Staro Izba

Een van de beste bergrestaurants in Zakopane is Staro Izba. Interieur, personeel en muziek geven je echt het gevoel dat het de 18e eeuw is en dat je in een hutje in de bergen zit. Het restaurant lijkt erg op een traditionele bergwoning. Erg lekker: gegrilde eend met fruit!

Ul. Krupowki 28. Tel: +48 (0) 18 201 33 91

Gazdowo Kuznia

In een van de oudste gebouwen van de stad Zakopane is het restaurant Gazdowo Kuznia gevestigd. Recepten van de heerlijke gerechten die je hier eet, zijn generatie op generatie doorgegeven. Voor oude, traditionele gerechten als gegrild varkensvlees met wijn ga je naar Gazdowa Kuznia!

Ul. Krupowki 1. Tel: +48 (0) 18 20 17 201

Mandaryn

In dit Aziatische restaurant kun je kiezen uit 70 verschillende Chinese gerechten, zoals soep, vlees, vis en exotische desserts. Je kunt in het restaurant eten, maar ook eten meenemen! Een aanrader voor liefhebbers van de Chinese keuken!

Zamoyskiego 10b. Tel: +48 (0) 18 206 15 97

Churrasco do Landa

Braziliaans eten doe je bij Churrasco do Landa. Je kunt onbeperkt eten van het buffet, dat bestaat uit een saladebar, keuze uit gegrild vlees volgens Braziliaans recept en allerlei soorten Zuid-Amerikaanse specialiteiten. Het buffet kost 39.90 zloty per persoon, dus ongeveer 10 euro. Vriendelijk personeel en vaak livemuziek of een dansshow!

Ul. Krupowki 73. Tel: +48 (0) 18 201 62 05

Little Switzerland

Bij Little Switzerland kun je echt Zwitsers eten, zoals fonduen, maar je kunt er ook internationale gerechten bestellen. Het ietwat chique restaurant, met kristallen wijnglazen en linnen tafellakens, is de perfecte plek voor een romantisch diner met je geliefde.

Ul. Zamoyskiego 11. Tel: +48 (0) 18 201 20 76

Nosalowy Dwor

Dit restaurant is onderdeel van het Nosalowy Dwor Hotel en je kunt in dit houten paleisje zowel Pools als internationaal eten. Typisch Poolse gerechten als zurek, maar ook internationale gerchten als spare-ribs staan op de kaart. Je voelt je gelijk thuis tussen de houten meubels. Aanrader: reserveer van te voren een tafel, het kan namelijk erg druk zijn!

Ul. Balzera 21d. Tel: +48 (0) 18 201 14 00

Restaurant Sabala

Restaurant Sabala is een van de typisch Poolse restaurants in hoofdstraat Krupowki en heeft het grootste terras in de stad. Het restaurant is vernoemd naar de volkszanger Sabala. Je zult zijn liedjes, gespeeld door een lokaal bandje, zeker langs horen komen!

Ul. Krupowki 11. Tel: +48 (0) 18 201 50 92

Restaurant Pod Aniolem

Vanuit dit restaurant heb je een van de beste uitzichten in heel Zakopane. Je kijkt uit over de bergtoppen van de Giewont. In de zomer bekijk je het uitzicht vanaf het terras en in de winter vanachter het glas. Typisch Poolse gerechten!

Ul. Droga do Bialego 3. Tel: +48 (12) 421 48 65

Budget deals

Top Tips Per Type