De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Friesland heeft de grootste dichtheid aan musea van Nederland!

Voorpret

419 x Friesland van Peter Karstkarel is een leuk boek voor iedereen die iets met Friesland heeft! Alle plaatsen van Friesland worden in dit boek geportretteerd.

De Oerpolder van Hylke Speerstra is een literair non-fictie werk over het harde 19e eeuwse leven achter de dijken van Friesland.

Vakantie in Friesland

Vakantie in Friesland

Friesland heeft op het gebied van cultuur, natuur en watersport veel te bieden voor een vakantie in eigen land of een heerlijk weekend weg!

Hier tref je veel informatie voor het plannen van je vakantie. Van bezienswaardigheden en sloepverhuur tot watersport en tips voor een actieve vakantie in Friesland.

Vakantie Friesland? Een weekendje natuur & leuke steden

De mooie provincie Friesland is met circa 643.000 inwoners relatief dunbevolkt. Vanwege de rust en ruimte is het populaire bestemming voor een vakantie in eigen land of een weekendje weg in de buitenlucht.

Naast genieten van natuur en water is er echter ook op cultureel gebied genoeg te beleven in Friesland. Er zijn tientallen interessante musea en in Leeuwarden tref je vele schitterende monumenten.

Ook de waddeneilanden Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland behoren tot Friesland. Heerlijke plekken voor vakantie met kids, maar ook leuk voor een dagje uit tijdens je vakantie in Friesland!

Paar dagen Friesland: landelijke hotels & vakantiehuisjes

Een vakantiehuisje huren aan het Lauwersmeer in Friesland? Bij park Esconstad boek je al een campingplek in de natuur v.a. 23,50 per nacht. Dit park heeft naast campingplaatsen ook vakantiewoningen in Oudfriese stijl en moderne appartementen.

In Friesland vind je meerdere gezellige boerderijen, vakantiehuizen en knusse appartementen. Kijk bij de specialist in trips naar Friesland: Friesland vakantiehuizen en groepsaccommodaties v.a circa 250,- p.w.

Sloep huren in Friesland

Friesland is de provincie voor een echte water(sport) vakantie. Overal langs de kust kan je heerlijk zeilen en op veel plekken ook surfen.

Wat is er lekkerder dan een zonnige zomerdag op het water? Er zijn veel  adressen waar je kleine en grote sloepen kunt huren. Met of zonder kapitein en voor de kleine sloepen is meestal geen vaarbewijs nodig.

Hieronder enkele adressen voor sloepverhuur in Friesland:

Tip: Slaap hoog en droog in een knusse boomhut!

In Nederland kun je op diverse locaties overnachten in een boomhut en Friesland is daar één van. In een prachtige omgeving vlakbij het plaatsje Easterein vind je Het Kleine Paradijs. Deze bed&breakfast beschikt over 2 sfeervolle boomhutten. Rond de boomhutten kun je genieten op een terras aan het water of op de veranda van de theetuin. Voor de kinderen is er een speelveld, trampolines en een klimwand.

Budget deals

Top Tips Per Type