De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

De Drakensbergen

De Drakensbergen

Het landschap van de Drakensbergen of Ukhahlamba in Zuid Afrika is werkelijk adembenemend mooi! Deze bergketen ligt in het Ukhahlamba Drakensberg park, een van de mooiste parken van Zuid Afrika.

De dichte bossen, machtige bergen en schitterende meren vormden ooit de inspiratiebron voor het decor van ' The Lord of The Rings. Schrijver Tolkien is namelijk hier in Zuid Afrika geboren.

De Drakensbergen Zuid Afrika

Er zijn weinig plaatsen op aarde met zo'n schoonheid als de Drakensbergen en het mooie Ukhahlamba Drakenberg National Park. Het landschap bestaat uit de hoogste bergen van Zuid Afrika en de Kilimajaro, afgewisseld met diepe dalen met hier en daar prachtige watervallen en is een nog grotendeels ongerepte wildernis.

Het hele park biedt goede, niet al te lastige mogelijkheden om te wandelen, je kunt er heerlijk paardrijden, vissen en zelfs golfspelen! Het hele gebied rond de Drakensbergen is uitgeroepen tot Wereld Erfgoed.

In de Drakensbergen bevinden zich vele grotten waarvan de muren vaak voorzien zijn van unieke rotsschilderingen. Deze zijn gemaakt door de San, de eerste mensen die in Zuid Afrika leefden.

Ukhahlamba Drakensberg Park

Maak zeker een wandeling naar een plek met een mooi uitzicht op het beroemde Amfitheater, de bijnaam voor een imposante halvemaanvormige bergwand in het park. Onderweg ontmoet je met een beetje geluk ook rietbokken, krijsende bavianen, vriendelijke elanden of klipspringers. Boven je hoofd circelen de roofvogels!

Erg aantrekkelijk zijn ook het Golden Gate Hooglandpark en het Cathedral Peak Staatsbos. Blijf je wat langer bezoek dan ook het mooie Monk's Cowl Staatsbos en het Giant's Castle Natuurreservaat. De imposante Sani Pas, één van de hoogste bergpassen op aarde is ook per 4x4 te bereiken. Zeer de moeite waard!

Bovendien hebben wij een top 10 gemaakt met avontuurlijke safari's in Zuid Afrika die je zeker niet mag missen.

Reizen naar de Drakensbergen in Zuid Afrika

De Drakensbergen liggen op ongeveer 3,5 uur rijden van Johannesburg. Er is ook een lokale luchthaven: Nelsonspruit.

Kijk hier voor tips voor vliegen naar Zuid Afrika en om goedkope vliegtickets naar Johannesburg te vinden.

In het park Drakensberg tref je diverse aantrekkelijke lodges en natuurlijk zijn er ook prima campings, zowel voor rondreizen per camer als met de tent.

Een aantal Nederlandse reisorganisaties heeft de Drakensbergen in haar programma. Voor wie tijdens een rondreis door Zuid Afrika een bezoek aan Drakensbergen wil brengen kan het beste kijken op de website van NRV. Zij bieden erg bijzondere Zuid Afrika reizen aan, waarbij je dus ook de Drakensbergen bezoekt. Ook TUI Reizen biedt rondreizen in Zuid Afrika aan waarbij je de Drakensbergen bezoekt.

Drakensbergen in Zuid Afrika per camper Je kunt ook per camper door Zuid Afrika rondreizen. Op deze wijze kom je in een paar weken tijd langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden. Bij de camperreizen specialist World Ticket Center vind je verschillende routes door Zuid Afrika. Met de route "klassiek Zuid Afrika" reis je per camper naar Drakensbergen.

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares