De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

De Tafelberg Kaapstad

De Tafelberg Kaapstad

Vanaf de beroemde Tafelberg kijk je op 1100 meter over Kaapstad, de zee en de wildernis van dit mooie gebied in Zuid Afrika uit. Een picknick op deze unieke plek uitkijkende over Kaapstad is een onvergetelijke ervaring!

De Tafelberg Kaapstad, Zuid Afrika

Het vergezicht vanaf de wereldberoemde Tafelberg bij Kaapstad is werkelijk fenomenaal. Deze imposante berg is maar liefst 3 kilometer lang en het hoogste punt is McLear's Beacon op 1086 meter.

Met het kabelbaantje ben je in slechts 5 minuten op de top die zo 'vlak is als een tafelblad' en waaraan de berg dan ook zijn naam dankt. Je kijkt hier links uit op de Devils Peak, en rechts over de Twelve Apostles en Lions Head. Aan je voeten liggen Kaapstad en de zee!

Vorig jaar bezochten ruim 1 miljoen mensen de Tafelberg en daarmee is het een van de populairste attracties in Zuid Afrika. Wees dan ook verstandig en ga of s'ochtends vroeg of rond zondsondergang, dan is het hier nog heerlijk rustig. Niets is bovendien romantischer dan hier zonsondergang meemaken, neem jullie eigen fles wijn mee en geniet!

Nationaal Park Tafelberg Zuid Afrika

Rondom de Tafelberg en op het Kaapse Schiereiland ligt het mooie Nationale Park Tafelberg. In dit wildpark wemelt het van de dieren, planten en wilde bloemensoorten waaronder honderden verschillende irissen. Ook kan je hier hele families Afrikaanse pinguins ontmoeten of een imposante zwarte adelaar.

Dit 25.000 hectare grote natuurpark is uniek omdat het rondom de stad Kaapstad ligt.

De Tafelberg beklimmen

De 'Berg van Zee' zoals de Khoisan, de oorspronkelijke bevolking van dit deel van Zuid Afrika, ook wel noemde is prima per kabelbaan te bereiken.

Voor de sportievelingen is er natuurlijk ook de optie van de klim te voet naar de top. Reken met een uurtje of drie voor de hele trip. Vanaf de Nationale Botanische Tuinen aan de oostzijde gaat een goede route de Platteklip Gorge. Wil je wat meer uitdaging en heb je een uitstekende conditie? De echte bergbeklimmer kiest bijvoorkeur voor het India Venster, de Diagonal of Kasteelpoort route.

0
shares