De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op IJsland leven ongeveer 265.000 mensen waarvan meer dan de helft in en rond de hoofdstad Reykjavik.

Zwemmen is de grootste hobby onder de bewoners van IJsland. Ze beschikken over maar liefst zeven geothermisch verwarmde zwembaden, een geothermisch verwarmd strand en een handvol natuurlijke hot spots.

Voorpret

Voordelig naar IJsland? Lees de top 10 tips!

Vliegtickets IJsland

Het mooie IJsland wordt steeds populairder als vakantieland! Lees onze tips om goedkope vliegtickets naar de hoofdstad Reykjavik te vinden en de tips over vliegen naar IJsland!

Vanaf Schiphol of Brussel is het afhankelijk van de vlucht maar tussen de 3 en 4,5 uur vliegen naar je bestemming in IJsland. Toch zijn je vliegtickets in de regel de grootste kostenpost als je deze bestemming wilt bezoeken. Maar de vliegexperts op de redactie van www.surprisetickets.nl helpen jou met deze tips!

Goedkope vliegtickets IJsland? Aanbiedingen & tips!

Het handigste om de tarieven van alle maatschappijen te vergelijken is eerst bij vliegtickets specialisten kijken zoals World Ticket Center & Tix.nl. Wat overigens geweldig is van die laatste is dat ze van alle airlines met wie je naar IJsland kunt vliegen ook laten zien hoeveel beenruimte je hebt op je vlucht! 


Hieronder tref je een overzicht van de beste actuele vluchtaanbiedingen van deze reisbureaus voor Reykjavik. Zoals je ziet is het de moeite prijzen te vergelijken want met acties kunnen de vliegtickettarieven sterk uiteen lopen!


Actuele ticket aanbiedingen voor Reykjavik

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Goedkoop naar IJsland? Vluchten op do en zo voordeligste!

Wij bekeken een groot aantal vliegtickets IJsland aanbiedingen en vonden de goedkoopste tickets 9 van de 10 keer met vertrek naar IJsland op donderdagavond of zondagavond en retour ook weer op donderdag of zondagavond.

Natuurlijk kan het in jouw vertrekperiode net anders liggen, speel dus als je kan enigszins met je vertrekdata om het goedkoopste vliegtickets tarief te bemachtigen.

Geweldig handig: cheap ticket alert!

Wil je een keer naar IJsland maar echt alleen vliegen als er een scherpe aanbieding beschikbaar is? Dan is vliegen naar Reykjavik heel handig. Op deze site kan je gratis een cheap flight alert service aanmaken en als iemand tickets IJsland binnen jouw budget beschikbaar heeft krijg je automatisch bericht.

Bespaar met een vliegreis naar IJsland met hotel en of auto!

  • Airlines geven soms extra goedkope vliegticket aanbiedingen aan touroperators die van die vliegtickets naar IJsland een pakketje maken. Zo tref je bijvoorbeeld bij Buro Scanbrit regelmatig aanbiedingen voor individuele rondreizen met vlucht, autohuur en verblijf op IJsland.
  • Ook de Jong Intra reizen heeft dit soort fly drives naar IJsland.  Nuttig om even te checken als je toch een auto in IJsland nodig hebt, want lokaal een auto huren is erg kostbaar!
  • Ook als je alleen een stedentrip naar Reykjavik wilt maken is het nuttig om de prijs van losse tickets en hotel te vergelijken met die van een complete vliegreis. Kijk zeker even bij TUI.nl reizen want deze grote touroperator heeft geweldige aanbiedingen voor citytrips naar IJsland!

Goedkope last minute vliegtickets

Last minute tickets zijn niet altijd goedkoop! Wil je in de schoolvakanties of rond feestdagen naar IJsland vliegen? Goedkope vliegtickets moet je dan minimaal 3 maanden van tevoren boeken! Ook bij lowcost airlines zijn de goedkoopste vliegtickets meestal al weken voor de vlucht uitverkocht.

Vlieg je in het laagseizoen, bijvoorbeeld maart, juni of november? Dan kan het de moeite zijn om wat langer te wachten op een gunstige aanbieding. Zorg in ieder geval dat er ook een zaterdagnacht in je reis naar IJsland zit, dat scheelt aanmerkelijk in de kosten.

Goedkoop vliegen naar IJsland? 1 nacht extra!

De beste tip die we je kunnen geven is ...blijf een extra nachtje in IJsland! Dat zit namelijk zo: zoek eerst uit welke dag in de week in jouw reisperiode de goedkoopste is om naar IJsland te vliegen. Kies diezelfde dag ook voor de vlucht naar huis! I.p.v. 7 ga je dus 8 dagen of i.p.v. 14 ga je 15 dagen op vakantie, je blijft langer en kunt een aardige besparing maken!

Combinatie tickets IJsland New York

Wil je deze twee bijzondere bestemmingen in 1 vakantie combineren? Je kunt vaak heel aantrekkelijk combinatie vliegtickets IJsland - New York krijgen. Ter indicatie: zo'n ticket Amsterdam - IJsland, IJsland - New York en dan weer naar huis boek je v.a circa 600,-. 

De gemiddelde vluchtduur naar Ijsland

De vluchtduur naar IJsland vanaf Schiphol of Brussel is circa 3 tot 4,5 uur naar Reykjavik. Vanaf Amsterdam en Brussel zijn veel directe vluchten naar IJsland. Er gaan ook vluchten naar IJsland via Oslo of Kopenhagen.

Luchthaven informatie

IJsland telt slechts 1 internationale luchthaven, namelijk Keflavik International Airport. Deze luchthaven ligt in de plaats Keflavik, zo'n kleine 50 km verwijderd van de hoofdstad Reykjavik.

Er rijdt een speciale shuttlebus die je omgerekend voor ongeveer €14,- binnen een uur van de luchthaven naar Reykjavik brengt. Taxi´s zijn niet ruim voorradig en bovendien erg prijzig.

Tip: mocht je van plan zijn alcoholische drank in IJsland te kopen, dan kan je dat het beste bij vertrek op Schiphol op de luchthaven doen omdat drank elders op IJsland peperduur is.

Actuele ticket aanbiedingen voor Reykjavik

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
Schipholtickets.nl € 29,50 De hogere reserveringskosten van  €40,- per boeking zijn voor telefonische reserveringen van vluchten.
Vliegtickets.nl € 29,50
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017