De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Eten in Italie

Eten is een belangrijk onderdeel van het Italiaanse leven en de keuken van Italie staat bekend om uitstekende, eerlijke, recht toe recht aan gerechten. Kwaliteit zonder enige vorm van kapsones dus! Er worden veel eenvoudige, verse ingrediënten en niet al te ingewikkelde recepturen gebruikt.

Hier tref je de nodige weetjes en tips m.b.t. de Italiaanse keuken, kookworkshops en uit eten in Italie! 

Vakantie genieten van eten & drinken in Italie

In Italië is de keuze uit restaurants, tijdens een vakantie in de grote Italiaanse steden als Rome, Milaan, Venetië of Florence, eindeloos. Van heerlijke verse vis tot pizza's of de échte traditionele pastagerechten, je kunt het allemaal krijgen. Maar ook op het platteland in Italië, en op de eilanden Sicilië en Sardinie is in ieder dorp wel een restaurantje waar ze meestal heerlijk koken!

Een betaalbaar familierestaurant heet in Italië ‘Trattoria' of ‘Ostaria'. Ook in pizzeria's eet je over het algemeen prima en relatief voordelig. Een avond chic dineren? Dan kies je een ‘Ristorante'!

Culinaire regio? Boek een vakantie naar Trentino Eén van de regio's in Italië die bekend staat om de rijke keuken is Trentino. In deze regio vind je talloze restaurantjes en zijn culinaire arrangementen naar te boeken. Lees alles op vakantie in Trentino.

Verblijf in het huis van de wijn! Bij de traditionele Italiaanse keuken hoort natuurlijk ook een heerlijk wijntje. In de bekende wijnstreek Il Palmento kan je bijzonder overnachten in het huis van de wijn. Echt een aanrader voor liefhebbers van de Italiaanse keuken!    

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Trentino

Uit eten in Italie

Italianen dineren over het algemeen later dan wij in Nederland gewend zijn. Kijk niet vreemd op als er na 22.00 uur nog Italiaanse kinderen vrolijk rondrennen door een restaurant! De voor onze begrippen lange lunch is ergens tussen 13.00 en 15.00 uur en s' avonds gaat niemand voor 20.00 uur aan tafel.

Tip: de beste restaurants zijn diegene waar de meeste Italianen zitten!

De Italiaanse keuken? Volg een kookworkshop!

Wil je écht een culinaire uitstap maken, dan kun je bijvoorbeeld naar de streek ‘Sabine' gaan, net even buiten Rome. In deze prachtige heuvelachtige streek bieden veel particulieren accommodaties kooklessen aan, waarbij uitsluitend producten worden gebruikt die in deze streek verbouwd worden.

Ook in de prachtige Toscane streek zijn er diverse mogelijkheden als je een reis met een culinair tintje wilt maken. Op deze pagina tref je hiervoor een selectie van tips en adressen!

Tip: de stad Turijn staat bekend als culinair centrum van Italie en het absloute mekka voor wie gek is op Italiaans eten en drinken is de Salone del Gusto.

Top 3 reisorganisaties

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews