De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Italie is niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e een ongeluksdag. De Renault 17 heet daar R177 en de vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17!

Voorpret

Het boek De ziel van Italie brengt je in Italiaanse sferen. Carla Coulson, schrijfster van het boek, fotografeerde op unieke wijze haar liefde voor de Italiaanse manier van leven. In dit boek wordt het leven van Carla in Italie beschreven aan de hand van typisch Italiaanse onderwerpen, zoals familie, de markt, liefde en eten.

Informatie Italie

Informatie Italie

Op vakantie naar Italie? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Italie m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Beste reistijd voor Italie & klimaat informatie

Garantie op zon of op z'n minst een lekker temperatuurtje is toch wel vereist als je een vakantie Italie overweegt. Wij plozen daarom uit wanneer het in Italie lekker weer is en waar. Lees hier alles over het klimaat van Italie en ontdek de beste reistijd voor jullie vakantie / stedentrip!

Informatie Italie: reistips & leukste reiswebsites

Voor het plannen van je vakantie naar Italie is deze online Italie reisgids een handig hulpmiddel. Hier vergelijken we aanbiedingen van reisaanbieders naar Italie zodat je snel de beste vakantie deals vindt. Bovendien vind je er tips voor budgetvakanties naar Italie, bezienswaardigheden en lees je meer over de mooiste regio's van Italie.

Vakantiehuisje boeken? Lees onze vakantiehuizen Italie tips!

Wil je gaan vliegen naar Italie? Lees dan alles over de vlucht, transfers en tips om de goedkoop vliegtickets te boeken.

Wil je met de auto naar / door Italie reizen? Dan is de autotrein een uitkomst. Je stapt (bijvoorbeeld) in Dusseldorf met je auto op de trein en komt voor je vakantie uitgeslapen aan in Verona of Alessandria in Noord Italie. Meer info: reizen per autoslaaptrein naar Italie.

Niet met auto op vakantie? Lees dan over de 'gewone' trein naar Italie.

Informatie over Italie m.b.t. paspoort en visum

Voor reizen naar Italie is een geldig paspoort of Europees identiteitsbewijs voldoende. Kinderen van alle leeftijden dienen in het bezit te zijn van een eigen, geldig reisdocument.

Een visum is niet nodig voor een vakantie naar Italie. Voor meer informatie kan je terecht bij de Italiaanse ambassade.

Informatie over geldzaken, valuta & fooien

In Italie betaal je net als in Nederland gewoon met de euro. Je hoeft dus geen geld om te wisselen!

Je kunt in Italie op veel plaatsen met je creditcard betalen, maar in sommige restaurants is het niet mogelijk. Zorg in deze gevallen dus voor wat contant geld op zak! Ook kun je overal pinnen in Italie, bij de meeste pinautomaten kun je 24 uur per dag geld opnemen. Reizigers naar Sicilie moeten er wel rekening mee houden dat de pinautomaten in het weekend vaak leeg zijn! Het is dan dus ook zinvol om contant geld mee te nemen.

Het is in Italië een gewoonte om fooi te geven voor bepaalde diensten van het kamermeisje of de chauffeur. In een restaurant of hotel is een fooi van 10% normaal. In restaurants en cafés betaal je extra geld voor de bediening. Fooi is dan niet nodig, maar het mag natuurlijk wel!

Wat je moet weten over gezondheid & vaccinaties

Voor reizen naar Italie is het niet nodig om vaccinaties te halen.

In Italie kun je kraanwater gebruiken om je tanden te poetsen. Maar als je veel water wilt drinken kun je beter flessen mineraalwater in de supermarkt halen. Water uit fonteintjes in de grotere steden kun je niet drinken als er een bordje met 'Non potabile' staat. Als er 'Potabile' staat kun je het water wel drinken. 

En om niet te verbranden: neem anti zonnebrandcreme mee, want de zon kan flink branden in Italie! 

Informatie over telefoneren in Italie

Om vanuit Nederland te bellen naar Italie, kies je 00 plus het landnummer 39. Daarna toets je het telefoonnummer incl. eventueel de nul aan het begin.

Als je vanuit Italie naar Nederland wil bellen, toets je 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Bellen vanuit een telefooncel is veel goekoper dan bellen met je mobiel. Maar bellen met de telefoon in je hotel is vaak weer veel duurder dan bellen met je mobiele telefoon!

De belangrijke alarmnummers in Italie zijn: Algemeen 112,
Politie 113, Brandweer: 115, Ambulance: 118.

Italie facts & figures

Beste reistijd - April t/m juni, september en oktober. Lees hier veel meer over weer & temperaturen in Italië.

* Hoofdstad Italie - Rome

* Aantal inwoners Italie - 58 miljoen

* Oppervlakte Italie - 40% van Frankrijk

* Klimaat Italië - middellands zeeklimaat

* Taal: Italiaans

* Tijdsverschil Italie - geen

* Telefooncode Italie - +39

* Kraanwater Italie - beter niet drinken

* Munteenheid Italië - Euro

* Voltage - 220 volt

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews