De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Een typisch gerecht Curacaos gerecht 'keshi yena' is gemaakt van een uitgeholde Edammerkaas? De Edammer kaas is vervolgens gevuld met vlees of vis.

Voorpret

Op de Curaçaose arbeidsmarkt leveren met vrouwen hun werk een belangrijke bijdrage aan het eiland. Toch blijft de economische positie van vrouwen achter bij die van mannen. Lees hier alles over in het leuke en interessante boek 'Hoge hakken, wereldbaan!' en kijk straks met een heel ander oog naar de lokale bevolking!

Curacao restaurant tips

Curacao restaurant tips

De leukste en lekkerste restaurants op Curacao ontdekken? Van het beste seafood restaurant tot typisch caribische restaurants tips voor hoe je lekker uit eten kunt op Curacao met een klein budget.

Restaurants Curacao: ontdek de Caribische keuken!

De restaurants op Curacao varieren van de meest luxueuze etablissemen- ten tot eenvoudige eet tentjes langs de weg en het strand. De Caribische keuken is exotisch, kleurrijk en zeer divers! De gerechten zijn geinspireerd door o.a de Afrikaanse, Indiaase en Creoolse keuken. Enkele speciliteiten van het eiland zijn: stoofpotjes met rundvlees, Kadushi (een cactus soep) en natuurlijk veel, verse vis!

Het beste restaurant op Curacao?

Jaanchies: restaurant Curacao nr. uno!Je kan Curaçao niet bezocht hebben, zonder gegeten te hebben bij restaurant Jaanchies. Al 60 jaar is dit restaurant de grootste attractie van Curacao! Restaurant Jaanchies serveert de beste locale gerechten en verse visgerechten. Ook kan je op zondag genieten van swingende live muziek.

2. Bij Playa Forti kan je genieten van heerlijke lokale en internationale schotels. De specialiteiten zijn gestoofd geitenvlees, haasbiefstuk, visgerechten en zelfs cheeseburgers. 

3. In restaurant Komedor Krioyo kan je kennis maken met de traditionele Curacaose keuken. Het restaurant bevindt zich in de tuin van het 18e eeuwse landhuis Dokterstuin. Op het menu staan een aantal lokale specialiteiten als Sopi Kabritu, Kadushi en Piska Kóra Hasá.

4. Je kan op het terras van De Octopus genieten van een geweldige Creoolse maaltijd en van de prachtige omgeving van de St Michielsbaai.

5. Dichtbij de stranden van Banda Abou kan je het Lekkerbekkerke vinden. Een bijzonder, ouderwets theehuis waar je kunt ontbijten, lunchen en in het weekend geniet van pasta en Caribische gerechten.

Eten in de beste seafood restaurants van Curacao

Volgens velen is Fishalicious het beste visrestaurant van Curacao. Het is een stijlvol restaurant dat bekend staat om haar zeer vriendelijke personeel, prachtige wijnen en natuurlijk de verse vis specialiteiten! Tip: de kok blijkt graag verrassingsgerechten voor je te maken, spannend! 

Andere tips voor goede vis restaurants op Curcao zijn: El Marinero (probeer de specialiteit Sopi Marisco, een heerlijke lokale vissoep), Blues: waar het menu af hangt van de visvangst van die dag, en Sea Side Terrace: verse vis, goede prijs en specialiteiten zijn The Catch of the day en de kreeftschotels.

Eten op Curacao met een klein budget!

Waarom zou je meer betalen voor je vakantie dan nodig? Wij houden ervan om eindeloos te speuren naar absolute budget tips voor je vakantie; zo maakten we ook een 'Curacao met een klein budget' special! Daarop ter aanvulling hieronder 3 budget restaurants op Curcao:

Budget tip: het Plein Café Wilhelmina noemt zichzelf het Nederlandse terras onder de Caribische zon. Bij dit restaurant kan je een dagmenu vanaf circa 5 euro nuttigen, genieten van 30 verschillende soorten bier, snelle service en een terras in het hartje van Punda! 

Tegen een kleine betaling kan je bij de ingang van het Christoffelpark genieten van gezellige kraampjes waar lokale specialiteiten worden klaargemaakt. Goed teken: het barst er van de locals! Entree is +- 16 euro en daarvoor kan je barbequeen, krijg je tropisch fruit, koffie én frisdrank!

Bij Fort Nassau kan je voor kleine prijsjes eten maar let op: je krijgt als eerste het ala carte menu aangerijkt. Vraag om de kaart met combinatie menu's: daarop tref je vriendelijk geprijsde 3 gangen menu's.

Lekker eten? Curacao restaurant met culinaire workshops

Als je meer wilt weten van de Caribische keuken dan is een workshop koken bij Angelica’s Kitchen een aanrader. Eerst ga je met Angelica inkopen doen op de Floating Market in Willemstad en daarna maak je samen een lunch of diner!

Culinaire wandelingen op Curacao Je kunt ook deelnemen aan culinaire wandelingen door Willemstad o.l.v. Angelica  die ze afsluit met een lunch op de oude markt waar je geniet van heerlijke lokale specialiteiten! Meer info Angelica's Kitchen

Tip: Plasa Bieu Curacao In Punda tref je een oud marktgebouw dat is omgetoverd tot een culinaire hotspot. Er hebben zich meerdere restaurants gevestigd en deze plek staat bekend omdat er fantastische caribische specialiteiten worden klaargemaakt. Er eten veel locals, je krijgt veel en de prijsjes zijn klein: zeker een aanrader!  

Eten op Curacao tijdens de Restaurantweek!

De Curacao Restaurantweek is een jaarlijks in juni terugkerend evenement waarbij je in ruim 20 deelnemende restaurants op Curacao kunt eten voor een prikki! 7 avonden achter elkaar kan je in deze restaurants 3 gangen diners eten voor slechts 15 euro p.p!

Budget deals

Top Tips Per Type