De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Nationaal Park Los Glaciares Argentinie

Nationaal Park Los Glaciares Argentinie

In het Nationale Park Los Glaciares, in Patagonie, vind je de meest fantastische landschappen van tijdloze bergen, gletsjers en ijsblauwe meren. Hier kun je ook de beroemde Perito Moreno beklimmen, een van de meest actieve gletsjers ter wereld. Het Nationale Park Los Glaciares is een van de grootste natuurparken van Argentinie. Bijna de helft van het park is overdekt met ijs! Er zijn 13 gletsjers, twee grote meren en sprookjesachtige oerbossen. Een bezoek aan het Parque Nacionale Los Glaciares kun je goed combineren met het reizen naar Torres del Paine op de3 grens van Argentinie en Chili.

Overnachten in Nationaal Park Los Glaciares

Om Los Glaciares en de gletsjer Perito Moreno te bezoeken, overnacht je in El Calafate. In dit plaatsje, dat bestaat dankzij de toeristen, vind je prima accommodaties in verschillende klassen.

Je kunt ook op een ranch buiten het stadje overnachten en tochten te paard maken door dit prachtige natuurgebied. El Calafate ligt aan het Lago Argentino, een van de twee grote meren in het gebied en met 1560 km2 het grootste meer van Argentinie. Van hieruit kun je verschillende boottochten, trekkings of klimtochten boeken (bijvoorbeeld bij Patagonia Backpackers of Hielo y Aventura).

Gletsjer Petit Moreno

De prachtige boottocht tussen de ijsschotsen over het Lago Argentino naar deze gletsjer is nog maar het begin. Vanaf de houten uitzichtplatforms zie je en hoor je vooral stukken van de enorme gletsjer breken en in het water schuiven.

Als je wilt kan je de gletsjer beklimmen (met speciale schoenen met spikes) en daarna een glaasje drinken aan de ‘wikki-bar’ met ijsblokjes van de gletsjer om weer op temperatuur te komen. Spectaculair!

Een andere gletsjer die veel wordt bezocht is de immense gletsjer Upsala. Deze ligt aan het kleinere meer Lago Onelli, waarin sprookjesachtige natuurlijke ijssculpturen drijven.

Beste reistijd voor een bezoek aan Los Glaciares

Het zuiden van Argentinie bezoek je het beste van november tot april, als het er zomer is. In de winter, dus onze zomer is het heel koud en zijn de mogelijkheden beperkt.

Het hoogseizoen valt in januari en februari, als de Argentijnen vakantie hebben. Dan liggen de prijzen een stuk hoger en moet je zeker van te voren hotelaccommodatie reserveren.

Reizen naar het Nationale Park Los Glaciares

Je kunt van of naar El Calafate vliegen vanaf Buenos Aires, Trelew (Peninsula Valdes), Bariloche of Ushuaia. Je kunt ook met de (luxe) bus van of naar Bariloche of Ushuaia reizen. Vanuit El Calafate zijn er vervolgens ook directe bussen naar het schitterende natuurgebied Torres del Paine in Chili.

Er vliegen diverse maatschappijen van Schiphol naar Argentinië. Als je de tarieven voor vliegtickets van alle luchtvaartmaatschappijen wilt vergelijken, dan is het slim te beginnen bij een Zuid Amerika budgetspecialist als World Ticket Center waar je ook voordelig airpasses voor vluchten binnen Zuid Amerika en Argentinie kunt boeken (dus bijvoorbeeld voor de vlucht Buenos Aires - El Calafate en / of  van El Calafate naar Punta Arenas).

Meer informatie over reizen naar Argentinie op:

Reizen Argentinie - info & 101 tips

Reizen Buenos Aires - info & 101 tips

Budget deals

Top Tips Per Type