De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In de streek Mendoza tref je maar liefst drie omvangrijke skigebieden.

Voorpret

Wist je dat er een noord-zuid route door Mendoza loopt, genaamd de Inca road system? Bekijk hier de andere plekjes van de Inca road system.

Mendoza

Mendoza Argentinie ligt aan de voet van het Andes gebergte, op de grens van Argentinie met Chili. Dit is het hart van wijnstreek en deze mooie, levendige stad is de ideale uitvalsbasis om de prachtige regio te verkennen en wijn te proeven in de talloze bodega´s. Met als decor op de achtergrond altijd de witbesneeuwde toppen van de Andes.

Wijnproeven in Mendoza Argentinie

Rondom Mendoza vind je talloze wijnboerderijen, waar je welkom bent om te komen proeven. In het plaatsje Maipu, ongeveer 20 km onder Mendoza, vind je beroemde wijnhuizen, zoals Bodega La Rural (met prachtig klein museum over wijnmaken) en La Colina de Oro. Andere gerenommeerde wijnhuizen vind je in de dorpen Gody Cruz, Lajun de Cuyo en Pedriel. Keus te over!

Mocht je jouw reis in Buenos Aires starten dan heeft Argentinie specialist NRV een ideaal wijnproeven in Mendoza arrangement. Inclusief transfer van en / naar Buenos Aires en 2 dagen overnachting in een luxe lodge tussen de wijngaarden van Mendoza boek je daar v.a circa 350,-.

Je kan ook een fiets huren en door het mooie landschap verschillende wijnbodega´s bezoeken en proeven van de beste wijnen die Argentinie te bieden heeft. Het toeristencentrum in Mendoza heeft een kaart en adressen van wijnbodega’s die je kunt bezoeken en andere leuke en nuttige informatie over de streek.

Actuele ticket aanbiedingen voor Mendoza

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Reizen naar Mendoza Argentina

Vliegen naar Mendoza - Naar Argentinie vliegen kan o.a. met KLM. Als je de tarieven voor tickets van alle maatschappijen wilt vergelijken, dan is het echter slim te starten bij de budget specialisten als  World Ticket Center.

Rondreizen Mendoza - Mooie individuele rondreizen naar Argentinie inclusief een paar dagen Mendoz tref je bij Latijns Amerika specialist NRV.

Beste reistijd Mendoza - Begin maart is het jaarlijkse grote Wijnoogstfestival! 

Buenos Aires - Mendoza

Vliegen van Buenos Aires naar Mendoza
Mendoza ligt goed 1030 km van Buneos Aires en er zijn dagelijkse vluchten van Buenos Aires naar Mendoza. Als je beide steden wilt bezoeken en je wilt vliegen dan is het vaak het gunstigste om al in Nederland een combinatie ticket Buenos Aires Mendoza te boeken.

Met de bus of auto van Buenos Aires naar Mendoza
De weg is heel redelijk (deels tolweg) en de rit kost circa 11,5 uur. Tip: bij Alamo kan je in Buenos Aires een auto huren en die in Mendoza of op een andere locatie in Argentinie weer inleveren (v.a. circa 360,- per week voor een kleine huurauto, ze hebben ook jeeps - die kosten wel wat meer).  Reizen met de bus naar Mendoza vanaf Buenos Aires kan ook. Maar reken wel op een reis van ca. 15 uur.

Things to do in Mendoza

Mendoza is een aantrekkelijke stad met brede lanen, veel groen, mooie pleinen en parken. In de omgeving van Mendoza kun je naast wijnproeven, prachtige wandelingen maken, dorpjes bezoeken, fietsen, skien en raften op de Rio Mendoza.

De pleinen in de stad, Plaza Independencia, Plaza Pelligrini, Plaza España zijn heel levendige plekken en er zijn regelmatig markten. Ook zijn er veel restaurants en mooie terrassen. Natuurlijk ontbreekt de onovertroffen Argentijnse steak niet op het menu.

Het grote park San Martin, aan de rand van de Mendoza, is zeker een bezoek waard. Je kunt naar de Cerro de la Gloria wandelen voor een fantastisch uitzicht. Er zijn een aantal musea, een dierentuin en een meer waarop wordt geroeid.

Mendoza - Chili

Santiago de Chili ligt op 340 kilometer van Mendoza, Chili en Mendoza combineren is dan een prima optie en soms is op Chili vliegen ook gunstiger. Er is een directe bus van Mendoza naar Chili (Santiago, Viña del Mar, Valparaiso).  Met een huurauto kan je de rit in circa 5,5 uur maken en je kunt in Mendoza bijvoorbeeld ook voor 3 dagen een auto huren bij Alamo; leuk als je toch ook even een bezoek aan Santiago wilt meepakken!

Actuele ticket aanbiedingen voor Mendoza

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
Vliegtickets.nl € 29,50
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017