De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kaapstad

Kaapstad

Kaapstad in Zuid-Afrika is één van de mooist gelegen steden ter wereld. Met op de achtergrond de beroemde Tafelberg en vlak aan de Atlantische Oceaan is het een unieke bestemming voor een stedentrip en een perfect vertrekpunt voor een rondreis door Afrika!

Vakantie Kaapstad Zuid Afrika

Met ruim 3,1 miljoen inwoners is Kaapstad een flinke metropool. Toch heeft het centrum van Kaapstad ook vandaag nog de sfeer van een gezellig provinciestadje.

Aan de architectuur in het centrum is goed te zien dat hier ooit de Nederlanders en Engelsen aan de macht waren. Vanwege de prachtige ligging en de vele excursiemogelijkheden is Kaapstad een belangrijke toeristische trekpleister. Maar liefst 52% van alle toeristen in Zuid Afrika brengt ook een bezoek aan Kaapstad.

Breng zeker een bezoek aan de beroemde Tafelberg en het omringende Nationale Park! Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over Kaapstad, de zee en de wildernis in het achterland!

Het wijngebied bij Kaapstad

Op nog geen 20 minuten van Kaapstad ligt het wijngebied Constantia. Een schitterende streek met prachtige wijngaarden, oude eikenbomen en op de achtergrond het mooie Constantiagebergte.

Breng een bezoek aan de wijnboerderij Groot Constantia gebouwd in 1684 door de Hollander Simon Van der Stel, toen gouverneur van Kaap de Goede Hoop. Het is toegankelijk voor het publiek en in de kelder is een klein wijmuseum.

Deze streek staat overigens ook bekend om zijn fantastische keuken en wie wil kennismaken met de echte Afrikaanse keuken op hoog culinair niveau, gaat dineren op het landgoed Buitenverwachting. Hier serveren ze o.a een verrukkelijke Afrikaanse rivierenkreeft en andere lokale specialiteiten. Adres: Klein Constantia Road, Constantia. Reserveren aanbevolen. Tel: +27 (0)21 794 5190

Liefhebbers van goede wijn en lekker eten kunnen ook een meerdaagse wijnsafari maken door het spectaculaire wijngebied bij het beroemde plaatsje Stellenbosch dat op circa 40 kilometer van Kaapstad ligt. Je trekt langs mooie hoeves, de meeste in de koloniale Nederlandse stijl en ontdekt zodoende ook een stukje Nederlandse historie.

Walvissen en haaien spotten vanuit Kaapstad

Op slechts 2 uur rijden van Kaapstad tref je het plaatsje Hermanus aan de Walkerbaai oftewel walvissenkust. Dit is de beste plek in heel Zuid Afrika om walvissen te spotten.

Ieder jaar tussen juli en begin november verzamelen zich hier honderden zuidkapers en ook enkele bultruggen. De walvissen zijn tot op enkele meters nabij te benaderen. Hermanus beschikt over een rondlopende walvisomroeper, met megafoon, die je in morse op de hoogte houdt waar er walvissen te zien zijn.

Maar Hermanus heeft meer attracties, er zijn duizenden zeehonden en pinguins in de baai en je kunt hier zelfs witte haaien spotten!

Over haaien spotten gesproken, de echte avonturier gaat in Kaapstad ook duiken met witte haaien in de Gansbaai op circa 1,5 uur per auto van Kaapstad. Het is overigens erg veilig want tijdens het duiken zit je in een kooi. Wie dit teveel van het goede is kan ook vanuit de boot haaien spotten!

De Tuinenroute bij Kaapstad

Kaapstad is mede zo populair omdat deze stad het vertrekpunt is voor de mooie Tuinenroute langs de zuidkust van Afrika.

Een prachtig gebied dat zowel qua natuurschoon en wildlife het nodige te bieden heeft, maar ook waar sportieve reizigers (wandelen, duiken, mountainbiken, paardrijden) en liefhebbers van lekker eten (oesters!) aan hun trekken komen.

Lees meer over de schitterende Tuinenroute vanaf Kaapstad 

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares