De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kruger Park

Kruger Park

Het beroemde Kruger Park in het noordoosten van Zuid Afrika is een van de bekendste wildparken ter wereld. Jaarlijks reizen duizenden mensen naar dit grote Nationaal Park om de olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel, geschaard onder de noemer Big Five, in het wild te ontmoeten.

Het Kruger Park, Zuid Afrika

Voor een bezoek aan het Kruger Nationaal Park moet je eigenlijk minimaal twee dagen nemen. Het is namelijk een immens groot park met bijna tweederde van de oppervlakte van heel Nederland!

Dit park is het meest beroemde van alle Zuid-Afrikaanse nationale parken, vanwege het indrukwekkend aantal dieren.  Naast de "Big Five" kan je hier nog ruim 140 andere  zoogdieren tegen komen en ruim 500 soorten vogels!

Accommodatie in het Kruger Park

In het Kruger Park zijn een twaalftal kampen met in totaal circa  4.000 slaapplaatsen. Daarnaast tref je hier restaurants en winkels, maar ook wasserettes, benzinestations en meestal een zwembad.

Op alle kampen in het Kruger Park zijn faciliteiten voor caravans en campers, m.u.v. camp Mopani, Olifants en Orpen. Pech onderweg? Voor een garage ga je naar camp Letaba, Satara of Skukuza. In Skukuza tref je tevens een dokterspost.

Hotel Kruger Park tip: luxe boomhut lodge!

Een geweldige lodge nabij de ingang van het Kruger Park is de Pezulu Tree House Lodge. In de kleine lodge zijn 7 luxe ingerichte boomhutten waar je kunt logeren. Al deze boomhut bungalows hebben een eigen badkamer en vanaf je balkon sta je regelmatig oog in oog met een giraffe!

Iets minder luxe maar toch comfortabel logeren in het domein van de Big Five? In het bekende Skukuza Restcamp boek je een 2-persoonskamer v.a circa 40,50 p.p.p.n. Of wat dacht je van een nachtje slapen in het oudste kamp van het Krugerpark? Pretorius Restcamp ademt de sfeer van Zuid Afrika met haar kleine ronde huisjes met rieten daken. Bekijk hier alle accommodaties van NRV Holiday in het Krugerpark.

Liever een georganiseerde reis? Bekijk dan de Krugerpark rondreizen van TUI.nl reizen en NRV Holiday.

Wildlife spotten

In het schitterende Kruger Park tref je de grootste concentratie zoogdieren van de hele wereld. Van olifanten en witte en  zwarte neushoorns, tot duizenden buffels, leeuwen en luipaarden.

Daarnaast kom je er ook nog giraffes, wildebeesten en tienduizenden impala's en zebra's tegen. Plus als je geluk hebt de zeldzame sabelantilopen.

Met een beetje wijsheid kan je het Kruger Park prima op eigen gelegenheid verkennen. Tip: het is niet voor niets  dat alleen gesloten auto's toegestaan zijn in het park. Wil je in een open jeep of bus het park verkennen dan kan je een safari met gids boeken.

Naast het Kruger Park heeft Zuid Afrika nog meer zinderende Nationale Parken. Wij hebben een top 10 gemaakt met avontuurlijke safari's in Zuid Afrika.

Vliegen naar het Kruger Park, Zuid Afrika

De meeste reisorganisaties adviseren een vlucht van Amsterdam Schiphol naar Johannesburg. Om vanaf daar per huurauto of camper verder te reizen.

Vliegen van Schiphol naar Zuid Afrika duurt circa 11,5 a 13 uur. Er vliegen meerdere maatschappijen van Schiphol naar Johannesburg, waaronder KLM. Als je de tarieven voor vliegtickets van alle luchtvaartmaatschappijen wilt vergelijken kijk dan is het echter verstandig te starten bij een vliegtickets specialisten als World Ticket Center.

Tip: wil je een rondreis per camper door het Kruger Park of Zuid Afrika maken? Dan is het waarschijnlijk veel gunstiger om een Fly & Camper aanbieding te boeken (vliegticket Zuid Afrika + camperhuur ineen).

Maar lees eerst: tips voor vliegen naar Johannesburg en om goedkope vliegtickets naar Zuid Afrika te vinden!

Overigens is het ook mogelijk een binnenlandse vlucht te nemen van Johannisburg, Kaapstad of Durban naar het Kruger Park. De luchthaven, Kruger Mpumalanga International ligt op 40 km van Kruger's Numbi Gate.

Meer informatie voor een vakantie in Zuid Afrika:

Kaapstad - walvissen spotten, het wijngebied en meer!

De schitterende Drakensbergen

The Palace of The Lost City Sun City

Kijk ook op:

Safari's in Kenia 

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares