De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Als bezoeker van het Nationale Park De Hoge Veluwe mag je gratis gebruik maken van de witte fietsen!

Voorpret

Neem alvast een kijkje in het mooie Kröller Müller museum.

De Veluwe

De Veluwe

Vakantie op de Hoge Veluwe? In Gelderland vind je ruimte en rust, bossen en heide, maar ook historische steden en gezellige dorpen. Het natuurgebied de Veluwe is een heerlijke bestemming voor een ontspannen vakantie of weekend weg in eigen land.

Geniet op de Veluwe van de waanzinnige natuur. Hier kan je zo maar oog in oog komen te staan met edelherten, wilde zwijnen of wilde paarden. Op de Veluwe bevindt zich ook het Nationale Park De Hoge Veluwe. Binnen dit natuurpark tref je het mooie Kröller-Müller Museum; wereldberoemd vanwege de Vincent van Gogh collectie en de schitterende beeldentuin. Maar tijdens een vakantie op de Veluwe is er nog veel meer beleven voor het hele gezin!

Vakantie Veluwe: hotel tips en aanbiedingen

Leuke logeeradresjes en veel tips voor een vakantie op de Veluwe tref je bij Veluwe Hotel Specials. Hier boek je bijvoorbeeld een mooie kamer in een 4 sterrenhotel middenin de bossen voor nog geen vier tientjes per nacht. En zelfs met het kleinste budget kan je op deze website een goede vakantie aanbieding vinden vanwege de lage prijzen en ruime keuze.

Mooiste vakantieparken op de Veluwe

Op de Veluwe tref je enkele van de mooist gelegen vakantieparken van Nederland. Landal Greenparks heeft maar liefst acht parken op en rond de Veluwe. Bijvoorbeeld Landal Coldenhove, geliefd vanwege de prachtige ligging middenin het bos. Zoek je een bijzonder en charmant huisje? Dan zijn de met rietgedekte vakantiehuizen van Landal De Veluwse Hoevegaerde een aanrader. Bekijk hier alle Landal bungalowparken op de Veluwe.

Meer inspiratie voor goede vakantiehuisjes in Nederland? Lees dan onze selectie mooiste en leukste vakantieparken in Nederland.

Naar de Veluwe in de meivakantie? Lees meer meivakantie tips met kinderen.

Wandelen of fietsen

De Vrienden van De Hoge Veluwe hebben een afwisselend programma met activiteiten. Reserveer een wandeling en ga te voet op pad. De natuurgidsen laten de mooiste plekjes van het Nationale Park De Hoge Veluwe zien. Deze wandelingen beginnen bij het bezoekerscentrum en er zijn zelfs excursies op maat mogelijk.

Als bezoeker van het Nationale Park De Hoge Veluwe mag je gratis gebruik maken van de witte fietsen. Er zijn ook kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar. In totaal zijn er maar liefst 1.700 witte fietsen! Je kunt een fiets uitzoeken bij de stallingen op het Marchantplein, Het Kröller-Müller Museum, Jachthuis St. Hubertus en bij de ingangen van het Nationale Park De Hoge Veluwe te weten: Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen.

Met de kinderen genieten op de Veluwe

Een vakantie of weekendje Veluwe is voor jou als ouder vast en zeker geslaagd als de kinderen ervan genoten hebben. Dan raden we je een verblijf op een vakantiepark aan. Op het terrein kun je gebruik maken van veel faciliteiten, zoals een zwembad of natuurstrand, speelparadijs en een uitgebreid animatieprogramma. In de groene omgeving maak je prachtige wandelingen en wat dacht je van een bezoekje aan pretpark Koningin Juliana Toren of Paleis het Loo?

Een bezoek aan Kasteel Rosendael, bekend door de bedriegertjes, is een erg leuk dagje uit. Tip: neem droge kleren mee! Het kasteelpark is geopend van april t/m november van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Er worden ook rondleidingen gegeven.

Met korting naar heel veel attracties op de Veluwe Een echte budget tip voor een vakantie op de Veluwe is de Holland Pass. Deze toeristenpas geeft je toegang tot vijf Nederlandse topattracties naar keuze en daarnaast krijg je korting bij heel veel winkels en restaurants.

De Holland Pass kan je online bestellen en je kunt er op de Veluwe o.a. het leuke Openluchtmuseum mee bezoeken. Kies daarnaast bijvoorbeeld voor het Kröller-Müller, het Nationale Park De Hoge Veluwe,  ga een dagje naar avonturenpark Hellendoorn, het Dolfinarium of Paleis het Loo. Afhankelijk van de combinatie attracties bespaar je met de Holland pass al snel enkele tientjes p.p.!

Dierentuinen op de Veluwe Deze parken doen tegenwoordig veel aan natuurbehoud en dierenbescherming. Zo is in Ouwehands Dierenpark in Rhenen een echt berenbos ingericht. Op dit natuurlijke terrein worden beren opgevangen. Ook in Burgers Zoo zijn de dieren niet achter de tralies weggestopt, maar juist in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving ondergebracht. Bezoek zeker ook Burgers Bush; een gigantisch overdekt oerwoud waar de bezoekers tussen de dieren mogen wandelen.

Jachthuis St. Hubertus

Uniek is het Jachthuis St. Hubertus dat je onder begeleiding van een gids kunt bezichtigen. Architect Berlage heeft de sage van St. Hubertus verwerkt in zijn ontwerp van het jachthuis. Volgens deze sage ontmoette Hubertus tijdens één van zijn jachtpartijen een hert dat in het gewei een lichtend kruis droeg en bekeerde zich prompt tot Christen. De vleugels van het jachthuis verbeelden het gewei van dit hert, waarboven een 31 meter hoge toren zich uitstrekt als het kruis in de legende.

Paardrijden op de Hoge Veluwe

Je kunt prachtige buitenritten te paard over de Veluwe maken. Onderweg kom je wilde paarden, Schotse hooglanders en soms ook edelherten en wilde zwijnen tegen!

Meer leuke tips en aanbiedingen

Onderstaande link brengt je bij een pagina waar we iedere week de leukste aanbiedingen voor een weekend weg in eigen land verzamelen. Er staan regelmatig ook erg aantrekkelijke tips voor een weekendje of vakantie op de Veluwe bij!

De 15 leukste aanbiedingen voor een heerlijk weekendje weg

Budget deals

Top Tips Per Type