De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De beste manier om de Vlaamse Kust te ontdekken met de kusttram is? Deze lijn loopt langs de hele kustlijn en is de makkelijkste manier om van de ene badplaats naar de andere te reizen.

Voorpret

Kinderen zijn meteen enthousiast na het zien van dit filmpje over de Vlaamse Kust.

De Vlaamse Kust & Kids

De Vlaamse Kust & Kids

Even heerlijk uitwaaien aan zee met het hele gezin? Aan de Vlaamse Kust is veel te beleven voor kinderen. Naast heerlijk ravotten op het strand zijn er diverse leuke attracties en leerzame bezienswaardigheden en overal tref je bijzonder kindvriendelijke hotels!

De Vlaamse Kust > De zee en het onderwaterleven

Ben je geïntereseerd in de Noordzee en wil je dit combineren met leuke activiteiten? Dan zijn Seafront en Sea Life twee leuke attractieparken om te bezoeken:

Sea Life Marine Park

Het Sea Life Marine Park in Blankenberge is een belevenis voor het hele gezin. In dit onderwaterpark maak je kennis met talloze zoet- en zoutwater dieren. Topattractie in het Sea Life Marine Park is de ‘Ocean Tank'. Dit aquarium heeft namelijk een tunnel dat je door het aquarium voert, waardoor het lijkt alsof je over de zeebodem tussen de haaien en zeeschildpadden loopt!

Sea Life Marine Park, Koning Albert I-Laan 116, Blankenberge
Dagelijks geopend vanaf 10.00 m.u.v. eerste kerstdag.
Trein: station Blankenberge
Tram: Kusttram, halte Blankenberge Sealife Floreal

Maritiem themapark Seafront

Maritiem themapark Seafront in Zeebrugge heeft een oude vismijn gebruikt om je door het leven van de Noordzee en de geschiedenis van de visserij te leiden. Ook kan je de toren van een echt lichtschip bezoeken en vanuit de radiokamer zelf morseberichten versturen. Maar de mooiste attractie van dit park is toch wel een echte Russische duikboot de Foxtrot. Bezoek de duikboot en ervaar zelf hoe de bemanning aan boord heeft geleefd!

Maritiem themapark Seafront, Vismijnstraat 7, Zeebrugge
Het park is m.u.v. een aantal feestdagen het gehele jaar geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
In juli en augustus blijft het park een uur langer open.
Tram: Kusttram, halte Zeebrugge Kerk

De Vlaamse Kust > Vlinders kijken in Knokke-Heist

Bij het natuurpark Zwin in Knokke-Heist is een heuse vlindertuin waar je talloze prachtige vlinders kan bekijken. Dit kan natuurlijk niet het hele jaar door, maar zodra de temperaturen gaan stijgen en de lente begint, komen de vlinders tot leven!

Vlindertuin Zwin, Bronlaan 14, Knokke-Heist
Geopend van 3 april t/m 5 oktober van 10.00 tot 17.30 uur.
Bus: 788, halte bronlaan.

Family fun in Oostende

Oostende noemt zichzelf de enige echte Belgische 'Stad aan Zee'. De stad beschikt over negen kilometer zandstrand, waar je heerlijk kunt zonnen of pootjebaden en een gezellige promenade. Naast zon, zee en strand heeft Oostende echter nog veel meer te bieden!

Zo kunnen de shopaholics onder ons heerlijk winkelen in de vele exclusieve boutiques en winkels van de grote ketens. Op donderdag en zaterdagochtend is er bovendien een gezellige markt.

Voor gezinnen met kinderen is Oostende een ideale bestemming. Je kunt hier heerlijk spelen op het strand, wandelen en fietsen, maar er zijn ook een aantal aantrekkelijke attracties voor een leuk dagje uit.

Ga bijvoorbeeld bij themapark Earth Explorer op ontdekkings tocht en beleef zelf de fascinerende natuurelementen van onze aarde! Het blijft overigens niet alleen bij de aarde. Earth Explorer neemt je ook mee de ruimte in. Vanuit de Appollo 3000 beleef je zelf de lancering van een shuttle en heb je een prachtig uitzicht op de ruimte met haar planeten en sterren.

Earth Explorer, Fortstraat 128b, Oostende
Geopend van 23 maart tot 7 januari van 10.00 tot 18.00 uur.
Tram: Kusttram, halte Duin aan Zee

Voor 2,- van noord naar zuid Belgie

En dan nog een leuke tip! Je kunt voor €2,- p.p. van noord naar zuid Belgie reizen d.m.v. de kust tram. Je gaat langs de gehele Belgische kust en kinderen zijn gratis! Kijk voor alle info in onze special ' voor €2,- van noord naar zuid Belgie '.

Budget deals

Top Tips Per Type