De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vaticaanstad

Vaticaanstad

De stad Vaticaanstad in Rome is de kleinste staat ter wereld. Vaticaanstad is maar net één km² groot en ook het geboortecijfer ligt verder onder het gemiddelde...

Maar waarin Vaticaanstad groot is zijn haar ontelbare kunstschatten en musea. Zij maken een bezoek aan Vaticaanstad tot een must tijdens een stedentrip naar Rome!

In deze Rome reisgids tref je veel wetenswaardigheden over 'de schatkamers van het Vaticaan', alsmede praktische info en tips voor stedentrips naar Rome! Van de vlucht en de beste reistijd, tot info m.b.t. musea, bezienswaardigheden en de aanbieders van stedentrips en hotels bij Vaticaanstad!

Vaticaanstad - Sint Pietersplein

Het imposante Sint Pietersplein in Vaticaanstad, bekend van het jaarlijkse Urbi et Orbi, is rond 1655 door Bernini ontworpen. Rondom het plein is een zuilengalerij met maar liefst 140 beelden van katholieke heiligen.

Midden op het plein staat enorme Egyptische obelisk, ooit meegenomen naar Rome door de gevreesde keizer Caligula. Maar de belangrijkste bezienswaardigheid is de schitterende Sint Pieter basiliek met de door Michelangelo ontworpen koepel.

Adres: Viale Vaticano, Città del Vaticano. Metro: Ottaviano

De Vaticaanmusea

In de paleizen van het Vaticaan tref je de Vaticaanmusea met een van werelds grootste collecties van kunstwerken, die een periode bestrijken van de oudheid tot en met de renaissance.

Gedurende de winter, van november t/m maart geopend van maandag tot zaterdag en iedere laatste zondag van de maand van 08.45 – 13.45 uur. In de zomer open tot 16.45 uur. Gesloten op nieuwjaarsdag, 6 januari, 11 februari, paasmaandag, 1 mei, 29 juni, 15 augustus, 1 november, 8 december en eerste kerstdag.

Adres: Viale Vaticano, Città del Vaticano. Metro: Ottaviano

De Sixtijnse kapel in het Vaticaan

Op de begane grond van de Vaticaanmusea tref je de wereldberoemde Sixtijnse kapel. Deze is een zo beroemd geworden vanwege de schitterende fresco’s van die Michelangelo tussen 1508 en 1512 op het plafond schilderde. De kapel is een absolute must om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Rome!

Vaticaanstad > de schatkamer

In de schatkamer van het Vaticaan, die je ook in de vaticaanmusea treft, kan je de cadeaus bekijken die door de eeuwen heen aan de Paus geschonken zijn. Op display staan bijzondere maar soms ook curieuze zaken, zoals de graftombe van Sixtus IV. 

Het historisch Vaticaan museum

Het unieke historisch museum van het Vaticaan gunt je letterlijk een blik in het leven van een paus. Een belangrijk onderdeel van het museum is namelijk het Pauselijke appartement waarvan de kamers allemaal zijn voorzien van uitzonderlijk mooie fresco’s.

Geopend op zaterdag van 09.30 – 12.45 uur en de eerste zondag van de maand van 08.45 – 13.00 uur.

Adres: Basilica di San Giovanni in Laterano, Piazza San Giovanni in Laterano, Rome. Metro: San Giovanni

Reizen naar Vaticaanstad, Rome

Rome is slechts zo'n twee uur vliegen vanaf de diverse luchthavens in Nederland en afhankelijk van de luchthaven en maatschappij van je keuze vlieg je al v.a 50,- a 150,- retour.

Als je de tarieven voor vliegtickets van alle maatschappijen wilt vergelijken, dan is het handig te beginnen bij grote vliegticket specialisten. Deze hebben als eerste de nieuwste aanbiedingen en je hebt meteen een overzicht van alle airlines. Voor de goedkoopste tickets:

Zoek je meer informatie voor een verblijf in Rome? Kijk dan ook even bij de Rome Stedentrip tips.

De leukste musea in Rome staan in deze top 10.

Aanbieders stedentrips & hotels in Rome

Onderstaande reisorganisaties hebben en een ruim aanbod aan stedentrips of hotels in Rome en regelmatig scherp geprijsde aanbiedingen.

Kras reizen - veel aantrekkelijke aanbiedingen voor 4, 5 of 6-daagse stedentrips Rome. Prijsindicatie: v.a. 399,- voor een 5-daagse reis, incl. tickets, hotel en reisleiding.

De Jong Intra - ook deze stedentrip specialist heeft een zeer ruim aanbod reizen naar Rome met een keuze uit 52 hotels. Prijsindicatie: v.a 297,- voor een 3-daagse trip incl. hotel & tickets. Let op: de site toont niet altijd de beschikbaarheid; vluchten zijn soms op aanvraag.

Ook als je hotel en vlucht los van elkaar boekt is het nuttig het aanbod te vergelijken want de prijsverschillen zijn vaak groot! Bij onderstaande aanbieders tref je vaak gunstige aanbiedingen als je een hotel in Rome zoekt.

Trivago.nl hier vind je meestal de goedkoopste aanbiedingen voor hotels in Rome. Wij boekten via hun de vorige keer een stedentrip met verblijf in het Orange hotel op 400 meter van het Vaticaan. Een absolute aanrader; een top ingericht design hotel, maar wel zeer betaalbaar en vanaf het dakterras kijk je uit op de Sint Pieter en Vaticaanstad! Handig: je kan zoeken op accommodaties nabij Vaticaanstad, bijv. door te zoeken op plaats, maar ook door te filteren op een bepaalde bezienswaardigheid.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews