De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

The Blue Mountains zijn beroemd vanwege de zandstenen zuilen die de drie zusters worden genoemd. Volgens een legende van de Aboriginals zijn dit de zussen Meehni, Wimlah en Gunnedoo.

Voorpret

Bekijk op deze website wat er allemaal te doen is bij The Blue Mountains Australia.

The Blue Mountains

The Blue Mountains

Op slechts 120 kilometer van Sydney, Australia tref je de schitterende Blue Mountains. De eucalyptusbossen geven de lucht een prachtige blauwe gloed, vandaar dat dit natuurgebied The Blue Mountains heet.

Het uitzicht vanaf deze bergen met diepe ravijnen, tientallen watervallen en dichte bossen is adembenemend. Het is dan ook geen wonder dat de Blue Mountains Unesco Werelderfgoed zijn!

Blue Mountains Australia > The Three Sisters

De Blue Mountains zijn beroemd geworden door drie enorme zandstenen zuilen die de Three Sisters worden genoemd.

De Three Sisters zijn het beste te zien vanaf Echo Point. Volgens legendes van de Aboriginals zijn hier de drie zussen Meehni, Wimlah en Gunnedoo versteend. Hun vader heeft ze hier opgesloten om ze te behoeden voor een een mytisch monster. De rotsenformatie Three Sisters is overigens onderdeel van 7 sisters en is nog steeds een belangrijke plaats voor rituelen van de oorspronkelijke bewoners van Australie, de Aboriginals.

Een trektocht door de Blue Mountains

Vanuit de vele dorpen in de Blue Mountains kan je fantastische trektochten te voet of te paard door dit schitterende natuurgebied maken. Natuurlijk breng je een bezoek aan Echo Point voor het mooiste uitzicht op de Three Sisters. Een andere must is een bezoek aan de Jenolan Caves.

De Jenolan Caves zijn de bekendste kalksteengrotten van Australie en de oudste ontdekte open grotten ter wereld. Hier zie je stalactietformaties waarvan velen uitzonderlijk mooi zijn. De Jenolan Caves zijn makkelijk toegankelijk voor toeristen.

Andere hoogtepunten zijn Mount Solitary, de Ruined Castle en onze speciale tip "tea" in het Lilianfels hotel. Dit prachtig gelegen hotel is eigenlijk een oud landgoed met schitterende tuinen. Het ligt op een uniek plekje op een klif bij Echo Pint waar je in alle rust kunt genieten van het fabuleuze uitzicht.

Bezoek ook de mooie Jamison Valley en neem de Scenic Highway, een kabelbaan die maar liefst 300 meter boven het ravijn gaat. Het uitzicht is werkelijk indrukwekkend!

The Blue Mountains > Activiteiten

In the Blue Mountains zijn vele uitstekende wandelpaden, zodat je dagen kunt rondstruinen. Ook kun je hier geweldige ritten te paard of per mountainbike maken. Er zijn veel mooie routes uitgezet waarvan de meesten beginnen in het plaatsje Katoomba.

Avontuurlijke reizigers en sportliefhebbers kunnen in de Blue Mountains ook perfect kanoën, abseilen en natuurlijk ook bergklimmen.

Reizen naar de Blue Mountains, Australie

De Blue Mountains liggen op slechts anderhalf uur rijden van Sydney. Neem als je kan minimaal 2 of 3 dagen voor een verblijf in dit mooie gebied.

De beste reistijd voor een bezoek aan de Blue Mountains is het najaar of voorjaar. In het plaatsje Katoomba is een ruime keuze aan hotel accommodatie. Deze gezellige plaats is bovendien een prima uitvalsbasis voor trektochten door de Blue Mountains.

Er vliegen diverse maatschappijen naar Sydney waaronder KLM / Air France, die in Nederland samenwerken met de nationale luchtvaartmaatschappij van Australie Quantas .

Als je de tarieven voor vliegtickets van alle maatschappijen wilt vergelijken begin dan bij vliegtickets specialisten als Vliegtickets.nl 

Meer informatie over andere plaatsen en prachtige natuurgebieden in Australie?

The Great Barrier Reef

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares