De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wintersport Duitsland

Op wintersport vakantie maar niet al te ver weg? Dan is Duitsland ideaal! Je kunt in de winter al skien op nog geen 200 km van de Nederlandse grens en de variatie in de gebieden is groot. Lees alles over de verschillende skigebieden en vind de beste aanbiedingen!

Wintersport Duitsland | Voor welk type wintersport?

Waar ben je naar op zoek tijdens je wintersport vakantie? Misschien is Duitsland wel de ultieme bestemming. Duitsland herbergt veel verschillende regio's waar je in de winter kunt skiën. Van skigebieden nabij huis waar je voor een weekendje of een ultieme short ski break naartoe kunt, een wintersport vakantie in een van de bosrijkste gebieden van Europa waar je heerlijk kunt wandelen en langlaufen tot hoge toppen in het uiterste zuiden waar je uitstekend op de sneeuwzekere gletsjers kunt skiën & snowboarden.

Elk gebied en zelfs elk dorp heeft haar eigen charme en het is erg belangrijk om te weten welk gebied bij jou persoonlijke wensen het beste aansluit. Gewoon op zoek naar een goede deal? Check dan de wintersport Duitsland top 3 van de week:

Actuele wintersport aanbiedingen voor Duitsland

Wintersport in Duitsland | Sauerland dichtbij huis!

Op nog geen 200 km van de Nederlandse grens ligt de eerste wat grotere wintersport regio, Sauerland. Vooral de beginnende wintersporter en fanatieke langlaufer is dit een prachtig gebied. Door de moderne kunstsneeuw faciliteiten is het vaak sneeuwzeker in de winter. Natuurlijk is het altijd verstandig om de actuele weer- en sneeuwberichten te volgen voor de laatste pistekwaliteit informatie. Het wintersport seizoen in het Sauerland duurt (afhankelijk van het weer) van half december tot half maart.

Het grootste skigebied in de Wintersport Arena is dat van Winterberg
Het skigebied, Wintersport Arena Sauerland, bestaat uit zo'n 90 kilometer pistes die allemaal bereikbaar zijn op 1 skipas. De pistes zijn echter niet aaneengesloten zoals in veel gebieden in de Alpen. Het grootste skigebied in de Wintersport Arena Sauerland is dat van Winterberg (40 km aaneengesloten piste). De hoogte van het gebied is van 200 - 850 meter. Voor een korte of lange wintersport vakantie in Winterberg zijn er doorgaans veel aanbiedingen beschikbaar. Voor de kleinere plaatsjes in het Sauerland moet je wat meer zoeken. Wil je weg met een gezin of groepje vrienden? Overweeg dan een bungalow te huren. Tip: deze Center Parcs is een  ideale uitvalsbasis voor wie wil skien in Winterberg en Willingen. Het drukste dorp van het Sauerland is toch wel Winterberg. Hier is de apres-ski dan ook erg gezellig. Drink eens een drankje in de Hochheide Hutte, Skihutte Lawine of Skihutte Poppenberg!

Wintersport met de kids in Willingen: 20 km piste in de Sauerland Arena
Een wintersport in het Sauerland is ideaal voor een short ski break, maar ook zeker voor een langere vakantie. De meeste pistes vind je dus in Winterberg, maar een goede tweede plaats is weggelegd voor Willingen (met bijna 20 km pistes). Dit is tevens een ideaal gebied voor kinderen, door de vier speciale 'Kinderlander". Tot slot vind je hier de langste piste van het Sauerland en twee springschansen.

Outdoor sporten in het Sauerland: andere activiteiten voor de wintersporter De outdoor sporten zijn een favoriete bezigheid van veel toeristen in het Sauerland. De verschillende dorpen in de Wintersport Arena Sauerland bieden elk hun eigen charme en mogelijkheden. Nordic walking, wandelen over de besneeuwde wandelwegen, langlaufen, skien, snowboarden en rodelen hoort allemaal tot de mogelijkheden.

Geen sneeuw?
Ook als er geen sneeuw ligt of je hebt zin om even iets anders te doen dan biedt het Sauerland genoeg mogelijkheden.

  • Wellness vakantie in het Sauerland: in Winterberg zit het Hapimag Wellness & Spa Resort met een ruim 1350 vierkante meter wellness complex. Sauna's rustruimten, baden en massages. Ultiem ontspannen? Bezoek ook de zoutgrot in Winterberg!
  • Bezoek een paardenhouderij in Winterberg voor een tocht met een arrenslee en een drankje op de paardenboerderij.
  • Lekker zwemmen in het Sauerlandbad een zwemparadijs voor jong en oud (ook enkele wellness faciliteiten). Het zwemparadijs bevindt zich in het dorpje Schmallenberg.

Wintersport Duitsland? Sneeuwzeker Beieren!

Op zoek naar een sneeuwzeker gebied in Duitsland? Dan is de regio Beieren the place to be. Vooral de Beierse Alpen waar je de hoogste toppen en gletsjers vind is erg populair en hier worden zelfs elk jaar World Cups gehouden op de lange latten. Een van de meest populaire langlaufregio's ligt eveneens in Beieren. Het Beierse Woud ligt tegen de Tsjechische grens en is een van de bosrijkste gebieden van Europa. Hier vind je prachtig geprepareerde wandelwegen en langlauf loipen. Omdat Beieren een van de grotere en diverse wintersportregio's is van Duitsland hebben we een special gemaakt met alle informatie, tips en aanbiedingen voor een wintersport in Beieren.

Wist je dat je een wintersport vakantie in Beieren met de Snow Card uitstekend kunt combineren met skien in Oostenrijk? Lees meer!

Dichtbij skien in Duitsland? Wintersport in't Zwarte Woud!

Op zoek naar een wintersport gebied niet ver van huis, waar je nog de echte Duitse gastvrijheid vind en de allerbeste kersentaart? In het Zwarte Woud! Hier vind je nog de echte gemutlichkeit en minder drukke pistes dan in de Alpen. De hoogte is in vergelijking met de Beierse Alpen gering, maar de ligging tegen de Zwitserse grens maakt het een doorgaans sneeuwzeker gebied. De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg met zo'n 1495 meter, op de Feldberg kun je uitstekend langlaufen. Het hart van het skigebied bevindt zich op de Seebuck en de Grafenmatt. Lees meer over een wintersport vakantie in het Zwarte Woud.

Aanbiedingen en tips voor een wintersport met de kids!

Een wintersport boeken naar Duitsland? Niet alle aanbieders hebben wintersport vakanties naar onze Oosterburen in het programma. Als je gewoon op zoek bent naar een super goedkope wintersport vakantie dan is het aan te raden om alle actuele wintersport aanbiedingen te checken!

Met de kinderen op wintersport? Dan ben je al snel gebonden aan de schoolvakanties. Lees alle tips voor een wintersport vakantie in de: