De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wandelen in Nieuw Zeeland

Tijdens een wandelvakantie Nieuw Zeeland ontdekken? In Nieuw Zeeland kun je prachtige wandelingen maken, terwijl je geniet van de schitterende natuur. Overal in het land zijn wandelingen uitgezet: van korte tochtjes tot meerdaagse tracks. De paden zijn doorgaands goed begaanbaar en onderweg vind je campings en hutten waar je tijdens je wandelvakantie kunt overnachten.

Wandel door regenwoud en bossen langs watervallen en rivieren of over bergtoppen met adembenemende uitzichten. Op deze pagina lees je over de Great Walks van Nieuw Zeeland: de mooiste wandeltochten van het land.

Wandelen in Nieuw Zeeland: de Tongariro crossing

Deze 17 km lange wandeltocht door het Tongariro National Parkop het Noordereiland kun je in ongeveer 8 uur afleggen. De schitterende tocht door een spectaculair vulkanisch landschap wordt dan ook de ‘finest one-day walk in NZ' genoemd. Bij helder weer kun je genieten van sprookjesachtige uitzichten. Zo kun je op de top van Mount Tongariro verschillende kraters bewonderen, waaronder de groene Emerald Lakes.

Het is ook mogelijk om een tweedaagse tocht te maken en in een hut of op een camping te overnachten.

Actuele ticket aanbiedingen voor Auckland

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Wandelvakantie Nieuw Zeeland: Abel Tasman Caost Track

Goudgele stranden omringd door donkergroene bossen afgewisseld met watervallen en grotten; dat is het Abel Tasman National Park. Dit natuurpark is vooral bekend om de Coast Track, een schitterende wandeling van Marabau naar Wanui. Dit 51 km lange pad loopt door vier zandige riviermondingen, die alleen begaanbaar zijn bij laag water.

De tocht langs de kust en door de inheemse bossen duurt 3 tot 5 dagen. Overnachten is mogelijk in speciale hutten of je kunt je eigen tent opzetten langs het strand (mits je in het bezit bent van een speciale toegangspas). Je kunt uiteraard ook kiezen voor een dagwandeling of het wandelen afwisselen met een kajaktochtje of met een watertaxi tussen de stranden.

Wandeltochten Nieuw Zeeland vanuit het 'Walking capitol of the World'

In Fiordland National Park op het Zuidereiland vind je mysterieuze meren, steile hellingen, enorme watervallen, wilde rivieren en uiteraard schitterende fjorden die diep in het land snijden. In dit indrukwekkende gebied wordt de ‘Walking Capitol of the World' genoemd en je kunt er dan ook diverse schitterende wandelingen maken:

Milford Track
Deze 4-daagse 55 km lange tocht door schitterende valleien loopt van Lake Te Anau tot de Milford Sound. Onderweg kom je langs de op vier na hoogste waterval ter wereld; de imposante Sutherland Falls die van 580 m naar beneden kletteren.

Kepler Track
Deze 65 km lange track begint en eindigt in Te Anau en voert je door de Kepler Mountains. Je wandelt door groene bossen en valleien langs indrukwekkende watervallen, prachtige kalksteenformaties en schitterende fjorden.

Routeburn Track
Deze 39 km lange wandeltocht gaat zowel door Fiordland als door het Mount Spiring National Park. De tocht is erg divers en gaat door regenwoud, maar ook door besneeuwde bergtoppen en beboste valleien met rivieren.

Meer mooie wandelingen

Uiteraard zijn er in Nieuw-Zeeland nog veel meer prachtige wandellocaties. Zo staat ieder nationaal park garant voor een schitterende wandeling door de indrukwekkende natuur. Enkele aanraders: Queen Charlotte Track in de Marlborough Sounds, Lake Waikaremoana Track langs het gelijknamige meer of de Heaphy Track in het Kahurangi National Park.

Praktische tips

Wat moet je meenemen?
• Regenkleding: het weer kan snel omslaan.
• Zonnebrand: minstens factor 30 ivm de dunne ozonlaag
• Een slaapzak en kookgerei: voor overnachtingen
• Genoeg eten en drinken, een EHBO-setje, stevige schoenen, een routekaart en een kompas.

Wat moet je regelen?
• Boek tussen okt. en april je accommodatie van tevoren.
• Zorg voor een Great Walks Hut Pass.
• Meld bij de lokale tourist office welke route je gaat lopen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Auckland

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
WTC.nl € 39,00 De toeslag voor reserveringskosten in onafhankelijk van het aantal geboekte vluchten.
Schipholtickets.nl € 29,50 De hogere reserveringskosten van  €40,- per boeking zijn voor telefonische reserveringen van vluchten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017