De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vrijwilliger in Costa Rica

Vrijwilliger in Costa Rica

Overweeg je vrijwilligerswerk in Costa Rica, eventueel in combinatie met een cursus Spaans? Vrijwilligerswerk is de ideale manier om Costa Rica echt te leren kennen!

Vrijwilligerswerk Costa Rica

Costa Rica ligt tussen Nicaragua en Panama in en staat bekend om haar prachtige natuur. Maar liefst 12% van de oppervlakte van Costa Rica bestaat uit nationale natuurparken.

Je kunt als vrijwilliger aan het werk in een van de nationale parken die Costa Rica rijk is of in een opvangtehuis voor kinderen. Naast het werken kun je hier in je vrije tijd ook heerlijk duiken, surfen of gewoon uitrusten op de prachtige stranden.Hieronder tref je een overzicht van projecten!

Vrijwilligerswerk Costa Rica - werken in de natuur!

Costa Rica is met haar gigantische diversiteit aan planten dieren een paradijs om als vrijwilliger in de natuur te werken! En vergis je niet: dat is heel hard nodig! De prachtige natuur wordt er dagelijks bedreigd door grootschalige houtkap, illegale handel en de negatieve effecten van de klimaatverandering.

Wat kan jij doen als vrijwilliger? In Costa Rica is de vraag naar vrijwilligers in de exotische wouden groot. Jouw taken lopen uiteen van het planten van bomen en het verzamelen van zaden, tot computerhulp en het uitdenken van strategieen voor fondswerving. Ook zal je kleine boerderijen inspecteren op het naleven van de landbouw regels. 

Kortom: je helpt mee aan het stimuleren van het tropische woud en het toenemen van de bio-diversiteit!

Meer informatie een deelname aan een project: La Reserva

Schildpadden project in Costa Rica

Als jij als vrijwilliger naar Costa Rica wilt vertrekken heb je vast een grote liefde voor dieren, natuur en cultuur! Tijdens dit avontuur leer je verschrikkelijk veel over het land en hopelijk ook nog een beetje Spaans!

Het schilpadden seizoen loopt van januari t/m oktober en een minimaal verblijf van 3 maanden is vereist. Je gaat patrouilleren op het strand, bewaakt de eieren en broedplaatsen en begeleid de geboorte en het uitzetten van de kleine schildpadjes. Als je wilt kan je hiernaast opgeven voor Spaanse les.

Bij SIW is voor het schildpadden project een bijdrage van 12,50 per dag nodig, hiervoor is je verblijf in een 6-persoons huisje geregeld inclusief 3 maaltijden en onbeperkte drankjes. Zelf moet je je vlucht, vaccinaties, visum en verzekeringen regelen.

Vrijwilligerswerk in Costa Rica & Spaanse les

Via Activity International kan je een steentje bijdrage aan diverse projecten en dat combineren met een cursus Spaans in San Jose.  

Een project waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn is Aldea SOS  voor opvang van in de steek gelaten kinderen tussen de 1 en de 18 jaar. Het doel is de kinderen een thuis te bieden zodat ze weer een zo normaal mogelijk leven krijgen. Er zijn zo'n 80 à 90 kinderen die onderdak hebben in het opvangtehuis van Aldea.

Aldea bestaat uit een aantal huizen waar per huis tussen de 5 en de 10 kinderen worden verzorgd. Op het terrein is ook een kliniek zodat de kinderen goede verzorging krijgen en er zijn speelplaatsen. Behalve de in steek gelaten kinderen worden ook dorpen in de buurt ondersteund, omdat hier vaak zeer arme families wonen.

Wanneer je als vrijwilliger bij Aldea aan de slag gaat werk je met zowel de mensen uit de dorpen in de buurt als met de kinderen die in het opvangtehuis zijn opvangen. Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het organiseren van activiteiten voor de kinderen.

Strijden voor boerenfamilies in Costa Rica

Op zoek naar kleine projecten in het prachtige Costa Rica? Vrijwilligerswerk kun je bijvoorbeeld doen door te werken op een biologische boerderij.  Op deze manier kun je boerenfamilies helpen om het leven in de omtrek te verbeteren en help je om de armoede in Costa Rica te bestrijden. Als vrijwilliger bij Commundo zul je helpen op een Finca Organica.Je houdt je bezig met het planten, het onderhouden en het oogsten van de gewassen die op de finca geteeld worden.

Is dit groene project helemaal jouw ding of wil je meer weten over ander vrijwilligerswerk in Costa Rica van Commundo? Lees dan hier verder.

Reisinformatie Costa Rica

Ben je enthousiast geworden over vrijwilligerswerk in Costa Rica? Bekijk dan onze pagina met handige tips en informatie over Costa Rica en de pagina met algemene informatie over Costa Rica.

Een visum is alleen nodig als je langer dan 90 dagen in Costa Rica verblijft. Indien je korter als 90 dagen in het land bent, voldoet een geldig paspoort. Voor meer informatie of het aanvragen van een visum kun je terecht bij de ambassade van Cost Rica.

Goedkoop reizen naar Costa Rica? Lees deze 6 tips om voordelige vluchten naar Costa Rica te vinden. 

Budget deals

Top Tips Per Type