De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er veel reisorganisaties zijn die gespecialiseerd zijn in verre reizen met kids? Ook zijn er organisaties die een speciale afdeling hebben voor verre reizen met kinderen.

Voorpret

Goede tips voor verre reizen met kids vind je in het handige boek 'Kids ver op reis' van H. Savenije. Lees de verhalen van avontuurlijke gezinnen die op reis zijn geweest in Azie, Afrika en Latijns-Amerika!

Verre reizen met kinderen

Verre reizen met kinderen

Een ervaring om nooit te vergeten. Verre reizen met kids zijn fantastisch. Er zijn heel veel mogelijkheden wat betreft verre reizen, dit hangt vaak ook af van de leeftijd van je kids. Lees hier alle tips & info voor jouw ideale reis met de kinderen!

Verre reizen met kids: vliegen hoeft niet erg te zijn

Je verre reis met kinderen start natuurlijk met een (lange) vlucht. Misschien zie je ertegen op, maar dit hoeft. Er wordt door veel airlines rekening gehouden met kids, bij sommige airlines krijgen kinderen zelfs een rugzakje met verassingen, waardoor ze zich kunnen vermaken tijdens de vlucht. Ook worden er vaak tekenfilms gedraaid (of helemaal luxe: iedereen heeft zijn eigen scherm) en zijn er op bijna alle vluchten kidsmaaltijden te bestellen, doe dit wel minimaal 24 uur van te voren! KLM / Air France is kindvriendelijk en vliegt op bijna alle bestemmingen, altijd goed dus TUIfly is ook kindvriendelijk, maar vliegt niet op alle bestemmingen (wel op o.a. Curacao, Aruba & Cuba).

Onze redactie vergeleek de kindvriendelijkheid bij 4 verschillende airlines, klik op de link voor het eindresultaat.

Extra tip: Vaak is het voor kinderen spannend wanneer ze (voor het eerst) gaan vliegen. Bovendien weten ze niet wat ze moeten verwachten van het land waar ze naartoe gaan. Om die spanning te breken kun je een aantal (kleine) cadeautjes meenemen waardoor kinderen zich in het vliegtuig kunnen vermaken en de spanning een beetje vergeten.

De reis niet te kostbaar maken? Ontdek hier alle vliegticket aanbiedingen!

Rondreis kinderen: Georganiseerde rondreizen

Natuurlijk wil je dat alles goed geregeld is en dat er geen problemen ontstaan. Daarom is een georganiseerde rondreis een uitkomst! Er zijn diverse reisorganisaties die groeps- of prive rondreizen aanbieden speciaal voor families. Wanneer je met een groepsrondreis meegaat hebben je kinderen meteen vriendjes!

Hieronder onze favoriete familierondreis aanbieders:

  • Travelnauts organiseert alleen maar rondreizen met kinderen en kunnen jou hierdoor goede tips geven. Je kunt bij Travelnauts selecteren op leeftijd, land en wat voor reis - dit gaat van strandvakantie tot prive rondreis of campervakantie. Ook stellen zij reizen samen die helemaal aan jouw wensen voldoen. Je levert je wensenlijstje in en zij regelen het! Kinderen van 0 - 18 jaar kunnen mee!
  • NRV Deze reisaanbieder biedt avontuurlijke reizen aan, voor volwassenen, maar ook voor families. Je kunt bij NRV op land zoeken en vervolgens reizen zoeken met het icoontje 'family'. Dit zijn gespecialiseerde reizen voor families. Kinderen van 2 - 18 jaar kunnen mee.
  • Sawadee Naast de groeps-, single- en themareizen biedt Sawadee een groot scala aan avontuurlijke familiereizen aan. Je kunt de hele wereld over en bijzondere reizen maken met je kids. Een leuke bijkomstigheid is dat alle kinderen tot 16 jaar een fikse kinderkorting krijgen!

Let op! Bij sommige reizen wordt een minimum leeftijd gesteld. Let hier dus goed op.

Verre reizen met kinderen: Stel het zelf samen!

Je kunt ook je reis zelf samenstellen. Je zult er dan iets meer werk aan hebben, maar bent over het algemeen goedkoper uit en je boekt precies wat jij wilt. Bovendien is voorpret altijd leuk.

Het belangrijkste wanneer je je verre reis zelf gaat samenstellen, is het boeken van je vliegticket, hotel & eventuele autohuur. NRV heeft hiervoor een handige functie, je kunt namelijk je vliegticket, accomodatie, autohuur, binnenlandse vlucht, excursies en landarrangementen bij elkaar boeken. Je doet wat jij wilt! Excursies duren één dag, landarrangementen zijn meerdaags. Wanneer je op de website van NRV komt, scroll je naar beneden. Aan de rechterkant zie je dan geel/oranje icoontjes. Hier kun je je vliegticket, hotel, excursie etc. boeken.

Rondreizen kinderen: Welk land?

Je kunt eigenlijk elk land bezoeken samen met je kind. Je moet je wel beseffen dat in het ene land de gezondheidszorg, veiligheid en manier van leven zeer sterk kan afwijken van Westerse cultuur. Westerse bestemmingen zijn o.a. Nieuw Zeeland, Curacao en Thailand. Iets minder veilig, maar ook goed te doen (het is wel handig als je zelf wat reis ervaring hebt) is Costa Rica. Ook Canada, Florida en Australie zijn goede bestemming voor verre reizen met kids.

Verre reis met kids: Het vervoer

Er zijn allerlei mogelijkheden om je voort te bewegen, maar met kinderen kies je toch vaak voor iets comfortabeler en praktischer. Een camper zou een uitkomst kunnen zijn. Vooral in Australie, Amerika en Canada is dit een favoriet vervoermiddel. Je hebt altijd dezelfde slaapplekken, altijd een keuken bij de hand en je kunt stoppen wanneer jij wilt. Lees hier meer over camperhuur Canada en camperhuur Amerika.

In Zuid-Afrika wordt er vaak gebruik gemaakt van een personenauto met een tent als huis. Wanneer je van hotel naar hotel wilt hoppen kun je het beste naar Zuidoost Azie, Midden en Zuid Amerika of het Midden Oosten. Wanneer je de hotels budget wilt houden kun je het beste naar Zuidoost Azie reizen.

Reizen met kinderen: Wat niet te vergeten?

Wij maakten een lijstje met dingen die je echt niet moet vergeten!

  • Babyfoon - voor als je 's avonds lekker met z'n tweeen uit eten wilt.
  • Paracetamolzetpillen - vooral als je naar Zuidoost Azie gaat, daar zijn ze niet te verkrijgen.
  • Babybedje - Tsja, niet overal zijn er goede bedden voor kinderen. Daarom is het handig op een travellersbedje mee te nemen - deze past gewoon in je tas!
  • Dompelaar - Voor als je kind om 5.00 uur het hele hotel wakker schreeuwt en jij een flesje melk wilt maken.

Ga je met kinderen jonger dan 2 jaar reizen? Hou er dan rekening mee dat zij geen muggenspray met DEET mogen!

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type