De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vakantie Kent: 'Tuin van Engeland'

Vakantie Kent: 'Tuin van Engeland'

Vakantie in Kent? Het graafschap Kent in Engeland is een ideale bestemming voor een vakantie dichtbij met het hele gezin. Kent heeft allerlei culturele bezienswaardigheden voor echte Engeland liefhebbers. Hieronder delen we onze tips voor een vakantie in Kent.

Vakantie Kent, Engeland

Het graafschap Kent ligt in het puntje van Zuid Engeland het dichtste bij Europa. Het is een ideale vakantiebestemming met prachtige stranden, beroemde tuinen, mooie stadjes en attracties voor het hele gezin. In het heuvellandschap liggen kastelen, middeleeuwse dorpen, landerijen, abdijen en wijngaarden. De kuststrook met steile kliffen is spectaculair.

Tip: voordelige aanbiedingen voor een vakantie in Kent tref je bij Groot-Britannië specialist Buro Scanbrit.

Bezienswaardigheden Kent Engeland

Leeds Castle Op vakantie in Kent ontdek je natuurlijk het beroemde Leeds Castle, het meest romantische kasteel van Engeland, dat wordt omringd door een brede gracht. Het ligt in een groen, glooiend landschap van landerijen, wijngaarden en bossen.

Tuinen van Kent Deze streek van Engeland staat bekend om haar prachtig aangelegde landschapstuinen die voor het publiek vrij toegankelijk zijn. De tuinen horen meestal bij een kasteel of landhuis, zoals de tuin van Sissinghurst Castle en Emmets Garden.

Excursies in Kent Er zijn op je vakantie allerlei excursies mogelijk. Vlak bij Leeds Castle ligt het avonturenpark Go Ape! Er rijden in Kent 6 ouderwetse stoomtreinen op verschillende trajecten. In Hastings ligt het aquarium Underwater World. Een wandeling naar de vuurtoren in Dungeness mag niet ontbreken. In het historische stadje Rye in East Sussex beleef je de typische sfeer van de Engelse pubs, inns en antiekwinkeltjes.

Pelgrimstocht Kent - Canterbury

Maak een pelgrimstocht naar de imposante kathedraal van Canterbury, zoals in The Canterbury Tales. In deze middeleeuwse, ommuurde stad ligt ook de oudste kerk van Engeland, St. Martin's Church. Canterbury staat bekend als het culinaire centrum van Kent vanwege de goede restaurants en de grote boerenmarkt op zaterdagochtend.

Kent met het gezin? De leukste vakantieparken!

ANWB / Pharos heeft voor een familievakanties in Zuid Oost Engeland, leuke reizen in zijn aanbod. Om deze reizen gemakkelijk te vinden kun je het beste gebruik maken van de filteropties. Vink bij landen: Groot-Brittannië aan en bij regio: Zuidoost-Engeland. Om specifieke familievakanties te zoeken kun je ook nog aangeven wat je reisgezelschap is. Door gebruik te maken van deze filteropties vind je gemakkelijk de familiereizen naar Kent van Pharos. 

Voor een overzicht van veel meer vakantieparken in Engeland lees je de Surprise Tickets vakantieparken in Engeland special. Lees ook meer over het naast Kent gelegen graafschap Essex. 

Tip:  wil je een rondreis door de "Tuin van Kent" maken? Kras heeft nu erg leuke aanbiedingen voor busreizen, wandel- en fietsvakanties naar Kent (vaak inclusief overtocht)!

Budget deals

Top Tips Per Type