Trein Wenen

Trein Wenen

Met de trein naar Wenen? Je zit er voor je het weet! In deze reisgids tref je 101 tips voor je treinreis Wenen. Van trein Wenen weetjes, zoals type tickets en kortingen tot een actueel overzicht van aanbieders van leuke hotels of treinreizen naar Wenen inclusief hotel!

Trein Wenen > Goedkoopste opties

Een treinreis naar Wenen boek je heel gemakkelijk via NS International v.a. circa 120,-. Je bent wel bijna 12 uur onderweg, maar je kunt ervoor kiezen om 's nachts te reizen. Reis je 's nachts dan is de treinreis iets goedkoper.

Helaas is het niet meer mogelijk om rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Wenen te reizen per trein. Je ontkomt dan dus ook niet aan een tussenstop. Verrassend genoeg is een treinreis naar Wenen het goedkoopst via Praag en Munchen, ook al liggen deze steden niet direct op de route. 

Optie 2. Naar Wenen via Praag De goedkoopste optie is om via NS International een treinticket te boeken naar Praag. Een enkele reis naar deze bestemming boek je, mits ver vooruit, vanaf 29 euro. Kijk voor meer informatie op reizen met de trein naar Praag. 

Vanuit Praag kun je doorreizen naar Wenen. Een enkeltje boek je al vanaf 62 euro bij TGV. Je reist dan in ruim 4.5 uur met Corail naar het prachtige Wenen. Deze trein rijdt bovendien ook overdag en in de avond. Ideaal voor als je Praag nog een beetje wilt verkennen.

Optie 3. Naar Wenen via Munchen Een andere goede optie is om naar Wenen te gaan via Munchen. Een enkele reis van Amsterdam naar Munchen boek je vanaf 29,- euro bij NS International.

Meer info? Naar Munchen met de trein.

Vervolgens kun je vanuit Munchen doorreizen naar Wenen. Bij TGV boek je een enkele reis van Munchen naar Wenen voor 86,40 euro. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat de trein pas vanaf 17.23 uur vertrekt. Je komt dan omstreeks 21.40 uur in Wenen aan. Ook kun je er voor kiezen om van Munchen naar Wenen in de nacht te reizen. Je komt dan juist heel vroeg aan in Wenen, omstreeks 06.00 uur. Zo heb je wel nog wat aan je dag! Treinen die hiervoor worden ingezet zijn de ICE en de Corail.

Treinreis Wenen met de supersnelle ICE trein

Van Amsterdam naar Munchen kun je reizen met de City Night Line, deze gaat alleen 's nachts, of met de supersnelle ICE. Kijk voor meer informatie op onze treinreis-naar-munchen pagina.

De ICE trein Deze trein biedt enorm veel comfort. Dat is gunstig want je zult redelijk wat uurtjes in de trein doorbrengen. De trein beschikt over een eerste en tweede klas. 

2e klas: zitplaatsen voorzien van verstelbare rugleuningen, stopcontact, koptelefoon en audiokanalen!

1e klas: extra's: (Duitse) dagbladen en een tv-scherm in de stoel voor je met 2 videokanalen!

Erg leuk: In de ICE kan je in de Panorama Lounge via een glazen wand meekijken met de machinist!

Treinreis met kids? In een veel ICE treinen is een 'kleinkind abteil' aanwezig. Dit is een speciaal compartiment waar kinderen heerlijk veilig kunnen spelen tijdens de treinreis!

Reserveren? Reserveren is voor de ICE trein niet verplicht maar wel verstandig. Je kunt je plek 92 dagen van tevoren reserveren op NS International. Zo ben je zeker van een plaats.

Naar Wenen met de trein met korting

Bij de NS kun je flinke kortingen krijgen voor je treinreis naar Munchen of Praag richting Wenen. 

Korting voor wie? Kinderen, jongeren, volwassenen met een kortingskaart of abonnement en senioren. Bekijk hier meer korting tips & info om een goedkope treinreis naar Wenen te scoren! Meer korting tips NS & info.

Met kids met trein naar Wenen? Kinderen in de leeftijd 4 t/m 5 jaar en 6 t/m 11 jaar reizen voor aanzienlijk minder met de trein naar Wenen.

Zelfs gratis! Kinderen jonger dan 4 jaar gaan zelfs helemaal gratis met de trein naar Wenen. Zowel NS International als TGV nemen de kleintjes gratis en voor niets mee, daarvoor krijgen ze geen eigen zitplaats.

Treinreizen naar Wenen inclusief hotel

Wie liever bij zijn treinreis naar Wenen een hotelovernachting wil boeken raden we aan even te kijken op de websites van Arke en de Jong Intra. Hier kun je voordelige stedentrip combinaties boeken inclusief treinreis en hotel. De hotels op beide sites zijn overigens ook los boekbaar. Een andere goede site om het hotel aanbod in Wenen te vergelijken is Expedia.

Goedkoop naar Wenen met trein of vliegtuig?

Soms is het dan voordeliger om het vliegtuig naar Wenen te nemen. Om de aanbiedingen van alle maatschappijen te vergelijken start je het beste bij grote specialisten als Ebookers.nl etc. Deze hebben als eerste de nieuwste aanbiedingen en vergelijken alle opties van bekende airlines als KLM tot minderbekende lowcost vliegers.

Lees ook: 6 tips om goedkope tickets Wenen te vinden

Meer tips voor je treinreis naar Wenen

Nog veel meer tips voor je treinreis naar Wenen tref je in onze  online Wenen reisgids. Naar Wenen reizen met een klein budget? Lees dan onze top 10 Wenen budget tips!

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

Koffie iets heel cultureels is in Wenen? Traditioneel geserveerd met een glaasje water, is het heel gebruikelijk om een uur met één kop koffie en de krant in een van de 564 cafés door te brengen!

Voorpret

Het is heel populair om naast Wenen ook Boedapest te bezoeken. Lees hier meer over de combinatie citytrip Boedapest en Wenen