Met de trein naar Wenen

Met de trein naar Wenen

Met de trein naar Wenen? Je zit er voor je het weet! In deze reisgids tref je 101 tips voor je treinreis Wenen. Van trein Wenen weetjes, zoals type tickets en kortingen tot een actueel overzicht van aanbieders van leuke hotels of treinreizen naar Wenen inclusief hotel!

Trein Wenen | Aanbiedingen & goedkoopste reisopties

Een treinreis naar Wenen boek je heel gemakkelijk via NS International. Je bent wel ruim 11 uur onderweg.

Gelukkig zijn er diverse treinreis opties (zie hieronder) waaronder de comfortabele en voordelige Citynightline naar Wenen. Helaas is het in geen geval meer mogelijk om rechtstreeks vanuit Nederland naar Wenen te reizen per trein. Op elke route heb je 1 tussenstop.  

Optie 1. Reguliere dagverbinding naar Wenen Overdag vertrekken er vanuit Nederland 3 treinen naar Wenen, waarbij je altijd een overstap hebt op Frankfurt. Tickets voor de dagtrein Wenen boek je v.a. circa 125,-.

Optie 2 en 3 zijn goedkoper want verrassend genoeg is een treinreis naar Wenen het voordeligst via Praag en München, ook al liggen deze steden niet direct op de route. 

Optie 2. (Nacht)trein naar Wenen (via Praag) De goedkoopste optie is om via NS Internationaal een treinticket te boeken naar Praag. Een enkele reis naar deze bestemming boek je, mits ver vooruit, vanaf 29 euro. Kijk voor meer informatie op reizen met de trein naar Praag. 

Vanuit Praag kun je doorreizen naar Wenen. Een enkeltje boek je al vanaf circa 60 euro bij SNCF Voyages, specialist in Europese treinreizen. Je reist dan in ruim 4,5 uur naar Wenen. Deze trein rijdt bovendien overdag en 's avonds, ideaal voor als je Praag nog een beetje wilt verkennen.

Optie 3. Nachttrein naar Wenen (via München) Een andere goede optie is om naar Wenen te gaan via München. Een enkele reis van Amsterdam naar München boek je vanaf 29,- euro. Meer info: naar München met de trein. Vervolgens kun je vanuit München doorreizen naar Wenen. Tickets voor dit traject boek je online bij Voyages SNCF.

Goedkope treintickets Wenen: boek je treinreis hieronder

Je reserveert je treinreis naar Wenen gemakkelijk en snel via onderstaande boekingsmodule van NS International. De kans om die goedkoopste tickets v.a. 29,- euro te bemachtigen is het grootst als je ver vooruit reserveert. Het is al mogelijk om 3 maanden voor vertrek te boeken.

Met de trein naar Wenen + hotel

Wie liever bij zijn treinreis naar Wenen een hotelovernachting wil boeken kunnen we de website van de Jong Intra en Gasamen.nl aanraden. Hier kun je voordelige stedentrips naar Wenen boeken inclusief treinreis.

Korting op treinreizen naar Wenen!

Bij de NS kun je flinke kortingen krijgen voor je treinreis naar Munchen of Praag richting Wenen. 

Korting voor wie? Kinderen, jongeren, volwassenen met een kortingskaart of abonnement en senioren. Bekijk hier meer korting tips & info om een goedkope treinreis naar Wenen te scoren! Meer korting tips NS & info.

Met kids met trein naar Wenen? Kinderen in de leeftijd 4 t/m 5 jaar en 6 t/m 11 jaar reizen voor aanzienlijk minder met de trein naar Wenen.

Zelfs gratis! Kinderen jonger dan 4 jaar gaan zelfs helemaal gratis met de trein naar Wenen. Zowel NS International als TGV nemen de kleintjes gratis en voor niets mee, daarvoor krijgen ze geen eigen zitplaats.

Naar Wenen per supersnelle ICE trein

Van Amsterdam naar Munchen kun je reizen met de City Night Line (deze gaat alleen 's nachts) of met de supersnelle ICE. Lees voor meer informatie: treinreizen naar munchen.

De ICE trein Deze trein biedt enorm veel comfort. Dat is gunstig want je zult redelijk wat uurtjes in de trein doorbrengen. De trein beschikt over een eerste en tweede klas. In de 2e klas zijn zitplaatsen voorzien van verstelbare rugleuningen, stopcontact, koptelefoon en audiokanalen! De 1e klas beschikt daarnaast over extra's als (Duitse) dagbladen en een tv-scherm in de stoel voor je met 2 videokanalen.

Erg leuk: In de ICE kan je in de Panorama Lounge via een glazen wand meekijken met de machinist!

Treinreis met kids? In een veel ICE treinen is een 'kleinkind abteil' aanwezig. Dit is een speciaal compartiment waar kinderen heerlijk veilig kunnen spelen tijdens de treinreis!

Reserveren? Reserveren is voor de ICE trein niet verplicht maar wel verstandig. Je kunt je plek 92 dagen van tevoren reserveren op NS International. Zo ben je zeker van een plaats.

Goedkoop reizen per trein of toch het vliegtuig?

Soms is het dan voordeliger om het vliegtuig naar Wenen te nemen. Om de aanbiedingen van alle maatschappijen te vergelijken start je het beste bij grote online reisbureaus. Deze hebben als eerste de nieuwste aanbiedingen en vergelijken alle opties van bekende airlines als KLM tot minderbekende lowcost vliegers. Lees hier welke bedrijven dit zijn + 6 andere tips om goedkope tickets Wenen te vinden

Meer tips?

Nog veel meer tips voor je treinreis naar Wenen tref je in onze  online Wenen reisgids. Naar Wenen reizen met een klein budget? Lees dan onze top 10 Wenen budget tips!

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

Koffie iets heel cultureels is in Wenen? Traditioneel geserveerd met een glaasje water, is het heel gebruikelijk om een uur met één kop koffie en de krant in een van de 564 cafés door te brengen!

Voorpret

Het is heel populair om naast Wenen ook Boedapest te bezoeken. Lees hier meer over de combinatie citytrip Boedapest en Wenen