Milaan met de trein

Milaan met de trein

Met de trein naar Milaan? Milaan bereik je letterlijk slapend in 14 uurtjes per supersnelle (nacht)trein vanuit Amsterdam. Maar je kunt ook overdag reizen. De reis per trein is comfortabel en bovendien goedkoop.

Geen lange inchecktijden op het vliegveld of dure belastingen, maar een relaxt, uitgeslapen begin van je weekendje Milaan! Lees de trein Milaan info & de tips voor je treinreis Milaan!
Doorreizen van Milaan naar Venetie? Lees onze treintips voor Venetie!

Trein Milaan tips: goedkoop per trein naar Milaan

Voor je citytrip naar Milaan is de trein soms veel goedkoper dan het vliegtuig en je hebt geen lange incheck tijden op het vliegveld! Je koopt een treinkaartje naar Milaan v.a circa 90,- enkele reis. .

De treinreis Milaan Als je naar Milaan wilt met de trein reis je altijd via Parijs. Let op! Dat betekent dat je 2 kaartjes moet kopen want het is helaas niet één traject.

 • Je koopt eerst een kaartje Amsterdam - Parijs (online v.a € 35,- enkele reis bij NS International)
 • Vervolgens je kaartje Parijs - Milaan (ca. € 55,- op www.voyages-sncf.nl)

Je treinreis naar Milaan

Stap 1: Vanuit Amsterdam vertrekken er dagelijks verschillende treinen naar Parijs. Die rit duurt ongeveer 3,5 uur.

Je komt aan op station Paris Gare du Nord. Daar pak je de metro naar: Paris Gare du Lyon, Gare de l'Est of Paris Bercy.

Stap 2: Vanaf deze stations in Parijs heb je de keuze om per dag- of nachttrein naar Milaan verder te reizen. De dagtrein vertrekt regelmatig vanaf alle 3 de stations. Dit deel van je reis duurt nog +- 7,5 uur. Past het beter in je planning om de nachttrein te nemen? Die vertrekt dagelijks van station Paris Bercy om 18.55 uur. Je komt dan om half zes 's morgens aan op Milano Centrale.

Treinreis Milaan - 2 opties

Bij Voyages SNCF heb je dus 2 mogelijkheden om te reizen naar Milaan: een dagtrein of een nachttrein. Je stapt in Parijs aan boord van de TGV Lyria of de Artesia.

De nachttrein naar Milaan Arthesia is de speciale nachttrein van alle gemakken voorzien. Aan boord zijn gezellige zitjes, een loungecoupe met drankjes en lichte maaltijden en je kunt een privé coupé boeken. Voor de nacht kies je uit 3 type accomodaties: het goedkoopst is reizen in een slaapstoel maar er is ook een ligrijtuig of een slaapcompartiment voor 1-, 2-, 4- of 6 personen.

De dagtrein naar Milaan: Als je overdag reist stap je in Parijs op de Lyria naar Milaan. Ook deze trein beschikt over alle comfort. Er zijn aangename zitplekken en er is een restauratiewagen waar je hapjes en drankjes kunt kopen. Als je echt comfortabel wilt reizen is het aan te raden 1e klas tickets te boeken voor het traject Parijs - Milaan. Vaak zijn er lastminute nog 1e klas tickets beschikbaar, die  goedkoper worden indien die plekken niet gereserveerd zijn.

Meer info & reserveren van de dag- en nachttrein: Voyages SNCF.

Treinreis naar Milaan - trein Milaan tips & reserveren

Als je flexibel bent in je vertrek loont het de moeite om even met verschillende vertrekdagen te spelen! Soms maakt dit een verschil van €50,-! Voor het traject Amsterdam-Parijs zijn doordeweekse dagen het voordeligst. Zodra er een zaterdag of zondag in je heen of terugreis zit zien we de tickets al wat duurder worden. Voor het traject Parijs Milaan geldtdat dinsdag en woensdag over het algemeen het voordeligst zijn. Die dagen zijn net een paar tienstjes goedkoper. 

Reserveer! Je moet de trein Milaan altijd vooraf reserveren! De goedkoopste treinkaartjes naar Milaan zijn namelijk niet zo maar op de dag van vertrek te krijgen op het station. Zo ben je ook zeker van een plek/compartiment. Je kunt de trein Milaan vanaf 180 dagen voor je vertrek reserveren. Reserveer je ticket ook echt ongeveer 2 a 3 maanden voor je vertrek, dan krijg je je kaartjes voor het goedkoopste tarief.

Trein Venetie! Milaan - Venetie goed te doen!

Als je er nu toch zo dichtbij bent....... Er is een heel goede trein verbinding tussen Milaan en Venetie dus als je wilt kan je er een mooi combinatiereisje van maken! Handig: bij Voyages SNCF kan je vanuit Nederland je kaartje kopen voor Milaan - Venetie! Even op een rij:

Station Milano Centrale naar Venezia

Reistijd: 2,5 uur
Kosten treinkaartje Milaan Venetie: vanaf ca. 30,- via Voyages SNCF
Waar kom ik aan? Je kunt uitstappen in het centrum
Overstappen: Geen

Tip: Altijd je kaartjes afstempelen voor je de trein ingaat! Er staan automaten voor, anders krijg je een boete....

Lees hier meer treintips voor Venetie

Trein naar Milaan - aankomst trein Milaan

Aankomst Milano Centrale Alle internationale treinen naar Milaan komen aan op het hoofdstation, Milano Centrale, midden in het centrum. Dit station wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Het imposante gebouw dateert uit 1864 met alle charme van dien. Daarnaast beginnen ook hier al de shopping kriebels: op het station bevinden zich namelijk al tientallen high fashion designer winkels!

Vanuit station Milano Centrale vertrek je naar Zuid Oost Milaan naar station Rogoreto en richting het noorden naar station Sesto 1 Maggio FS.

Let op! Als je op de grote stations kaartjes uit automaten koopt sta je vaak even moeilijk te kijken hoe die nou werkt. Bedelaars komen je vaak 'helpen', hou hier heel goed je spullen en portemonnee in de gaten!

Naar Milaan - met je auto op de trein!

Geen zin in het openbaar vervoer en wil je onafhankelijk kunnen rondreizen? Neem dan je auto mee op de trein! Je komt aan in Verona, vervolgens is het nog maar 1 uur en 55 minuten naar Milaan. 

Openbaar vervoer in Milaan

Metro in Milaan De metro is de beste manier om je in het centrum te verplaatsen. Er zijn 3 metrolijnen: de gele lijn brengt je van noord naar zuid, rood van noord naar west en groen van zuid naar oost. Metrokaartjes koop je op de stations en in tabakszaken. Je hebt kaartjes voor 75 minuten (€ 1,-), 1 dag (€ 3,-), 2 dagen (€ 5,50) en 1 week (€9,-).

Trams & bussen in Milaan Er rijden volop trams en bussen door het hele centrum.

Meer info: reisinformatie OV Milaan.

Trein Milaan - meer info & tips

Meer informatie over treinreizen naar Italie? Lees dan snel ook onze treintips voor reizen naar Italie.

Tip 1 Lees de tips voor reizen per trein binnen Europa voor nog meer leuke bestemmingen waar je al voor minder dan 30,- euro naar toe kunt treinen!

Tip 2: 101 tips voor een weekendje Milaan

Tip 3: Met een klein budget genieten in Milaan!

Tip 4: Wist je dat Milaan een goed vertrekpunt is voor een vakantie aan het Gardameer? Per trein naar het Gardameer

101 andere leuke tips lees je in onze online reisgids Italie. De mooiste provincies, culinaire geheimen, culturele hoogstandjes, practische informatie, op wintersport met de trein naar Italië en nog zoveel meer!

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

Fiera Milano het grootste beursgebouw van de hele wereld is? Naast Mode Mekka en winkelwalhalla, is Milaan ook bekend om haar bruisend zakelijk hart.

Voorpret

Het toepasselijke boek de stoptrein naar Milaan neemt je mee op een lange reis van een vrouw die met haar vrienden van Londen naar Milaan reist per stoptrein. Leuk leesmateriaal tijdens je treinreis!