De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Schoorlse duinen het breedste en meest gevarieerde duinlandschap van Nederland heeft. Bovendien heeft Schoorl het hoogste klimduin van Nederland.

Voorpret

Op ieder strand is altijd een team van de reddingsbrigade aanwezig. Tegenwoordig gebruiken zij ultramoderne boten. Op Ameland geven ze demonstraties met een historische paardenreddingsboot die vroeger werd gebruikt. Bekijk het filmpje en wie weet ben jij tijdens je strandvakantie op Ameland bij dit spektakel.

Strandvakantie in Nederland

Strandvakantie in Nederland

In het voorjaar en de zomer kent Nederland vaak een aantal heerlijke weken met aangename temperaturen waarbij je goed kunt genieten van een, jawel: strandvakantie! Nederland heeft mooie brede stranden, hippe strandtenten en gezellige boulevards. Vlakbij de stranden tref je veel mooie bungalowparken en hotels voor een weekend, midweek of weekje strandvakantie in Nederland.

Wij geven je alvast een voorproefje van de leukste badplaatsen & beste deals voor een strandvakantie in Nederland.

Een strandvakantie in Nederland, hier moet je zijn!

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in eigen land. Vorig jaar brachten circa 3,1 miljoen Nederlanders hun strandvakantie door aan de Nederlandse kust! Ook zin om dichtbij huis te genieten van zon, zee en strandvakantie? Ontdek de beste aanbieders voor Nederland aan zee!

Bungalows aan zee Eén van de meest populaire type vakanties voor een strandvakantie in Nederland zijn de bungalows / vakantieparken aan de kust. Landal GreenParks heeft ruim keuze uit kustparken aan de Nederlandse kust en in de zomervakantiemaanden kun je rekenen op mooie korting op week en weekend verblijven. Center Parcs Zandvoort is ook één van de fijne kustparken in Nederland, waar je soms al in hartje zomer voor circa 500,- per bungalow een midweek kunt verblijven.

Vakantiehuizen aan zee De vakantiehuizen van Aanzee.com zijn iets duurder, maar stuk voor stuk uniek. Geen vakantieparken, maar gezellige vakantiehuisjes aan zee voor rustzoekers, romantici en gezinnen.

Hotel arrangementen aan zee Nederland kent veel heerlijke hotels aan de kust waar je arrangementen voor een korte / langere strandvakantie in Nederland boekt. HotelSpecials.nl zette alle arrangementen voor een vakantie aan zee overzichtelijk bij elkaar. Vanaf circa 50,- per kamer.

Handig: meer tips voor een strandvakantie in Nederland? Bekijk onze Nederland aan zee special!

Strandvakantie op de Waddeneilanden

Voor het echte 'op vakantie in eigen land' gevoel vertrek je natuurlijk per boot naar de Waddeneilanden! Op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vind je rust, ruimte en weidse uitzichten die je helemaal in de vakantiestemming brengen. De brede stranden op de wadden bieden je de mogelijkheid voor een lange strandwandeling, een tocht per paard, vliegeren en meer actieve bezigheden.

Vakantieparken op Texel aan zee Texel kent een paar zeer populaire parken voor een strandvakantie in Nederland. De populairste zijn Kustpark Texel en vakantiepark De Krim - beide aan zee.

Vergelijken met de andere eilanden? Op Schiermonnikoog is o.a. Vakantiepark Vitamaris een aanrader, dit park en meer op de wadden bij Landal GreenParks. Zoek je toch iets met een klein beetje meer privacy? Kies dan voor de appartementen van Ameland State. Leuk op Ameland: vakantiepark Boomhiemke. Dit park ligt op circa 10 minuten fietsen van het strand en beschikt over een binnenzwembad.

Vakantiehuizen in bruisend Scheveningen en omgeving!

De kust van Zuid Holland loopt van Ouddorp tot Noordwijk aan Zee. Het strand van Scheveningen is daar een van de bekendste. Op de gezellige boulevard tref je hippe beach bars en leuke winkels & restaurantjes, en er vinden regelmatig leuke evenementen plaats. In de omgeving van het Noordwijkse en Scheveningse strand vind je gezellige en vaak iets luxere vakantiehuizen via de website Aanzee.com. Hier vind je overigens langs de gehele Hollandse kustlijn veel leuke accommodaties evenals luxe villa's die wat verder van strand liggen.

Lekker met de familie aan het strand in Zeeland

Met het hele gezin op strandvakantie in Nederland? Dan zijn de goed bewaakte stranden van o.a Renesse, Cadzand en Domburg in Zeeland een goede keuze. De stranden lopen hier langzaam af en er zijn gekleurde Nijntje-tekens aanwezig zodat kids je niet kwijtraken.

Voor meer Zeeland informatie verwijzen we je graag door naar onze Vakantie Zeeland reisgids vol tips over strandvakanties + de beste aanbieders.

Meer tips voor strandvakanties of vakantie in Nederland

Handig: actueel de 15 beste strandvakantie aanbiedingen in Nederland & buitenland.

Zoek je meer info voor een weekendje of strandvakantie in Nederland? Blader door onze Nederland reisgids: alle informatie & tips gebundeld!

Budget deals

Top Tips Per Type