De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Ierland is "Craic" belangrijk, dat staat voor gezelligheid.

Voorpret

In Ierland - 25 uitgelezen tochten voor de automobilist tref je veel inspiratie voor een rondreis per auto door Ierland! 

Rondreis Ierland

Rondreis Ierland

Ierland is beroemd om de ruige kusten en prachtige natuur. Maar ook om de vele pubs waar het Guinness rijkelijk stroomt en de mooie kastelen en landhuizen. Ieren zijn bovendien vriendelijk en goedlachs. Dat alles maakt van Ierland een fantastische bestemming voor een mooie rondreis!

In deze online Ierland gids tref je veel tips voor het plannen van je vakantie. Van rondreizen in Ierland met kinderen tot de mooiste routes en plekjes. Inclusief een overzicht met reisorganisaties voor een individuele rondreis door Ierland, rondreizen met een groep & tips voor goedkope rondreizen door Ierland voor budgetreizigers.

Individuele rondreis Ierland per auto

In Ierland is verschrikkelijk veel mooi's te ontdekken. Een route kiezen voor je rondreis valt dan ook echt niet mee! Prachtige maar relatief onbekend zijn de wateren rond Cape Clear Island in Cork, op het meest zuidelijke punt van Ierland. Dit is een favoriete voederplek van zeeleeuwen, walvissen en dolfijnen.

Andere bekende routes zijn de Ring of Kerry en de Ring of Beara. De Ring of Kerry is tijdens een rondreis prima te combineren met een bezoek aan Cork en het charmante plaatsje Killarney. De Causeway Coastal Route is mijn favoriete route tijdens een rondreis door Ierland, echt adembenemend mooi!

Reisorganisaties: individuele rondreizen Ierland Buro Scanbrit heeft de ruimste keuze aan schitterende rondreis Ierland tips, met bezoek aan de groene heuvels en de mooie West en Zuidkust. Je kunt kiezen uit verschillende type rondreizen, met een verblijf in authentieke farmhouses tot knusse B&B's. Je hebt al 12-daagse rondreizen v.a. 199,-!!

Zelf je rondreis Ierland plannen

De Jong Intra - autorondreizen, vlieg- / busrondreizen en combinatiereizen

Alamo - goedkope autohuur in Ierland

World Ticket Center vliegtickets Ierland vergelijk

Rondreizen Ierland met kinderen

Een rondreis door Ierland met kinderen kan helemaal geweldig zijn. Zeker als je af en toe een dagje langer op een mooie plek blijft om lekker zandkastelen te bouwen of te ravotten. Onderweg zijn veel aansprekende dingen te ontdekken. Historische bouwwerken uit de Vikingtijd en romantische kastelen bijvoorbeeld!

Bijzondere rondreizen door Ierland met kinderen

Een erg leuke manier om Ierland te ontdekken met kinderen is om een rondreis door Ierland te maken met een huifkar. Je trekt langs de schitterende kust van Ierland, ontdekt leuke stadjes en imposante middeleeuwse kastelen.Ervaring met paarden is niet vereist  en deze manier van vakantie vieren in Ierland is bovendien heel betaalbaar!

Tip: oudere kinderen zullen genieten van 2 dagen in Dublin aan het einde van een rondreis!

Een goedkope rondreis Ierland

Zeker in het laagseizoen kan je prima zelf een goedkope rondreis door Ierland samenstellen. Check eerst de beschikbaarheid van vluchten en lees deze tips om goedkope tickets naar Ierland te vinden.

Goedkope hotels zijn er in Ierland in overvloed. Bij Buro Scanbrit tref je de allerleukste B&B's in Ierland, maar ook goedkope hotels en hele bijzondere overnachtingsplaatsen. 

Budget deals

Top Tips Per Type